Merhaba,
Bu yorumu daha önce uzun yıllar Mx master 2 ve Mx master 3 kullanan biri olarak yaptığımı belirtmeliyim. Mx master serisi gerçekten uzun ömürlü dayanıklı, şarj konusunda da üzmeyen bir cihaz. Bugün itibariyle son versiyonu MX master 4 kullanmaya başladım.
Öncelikle henüz alalı 1 gün olmuşken farkettiğim temel farklılıklar;
* Önceki versiyonda yer alan tıklama sesi bunda yok, tamamen sessiz çalışıyor
* Mx master 2 ve 3 malzemesi kauçuk, bu daha farklı ve kaliteli malzemeden üretilmiş. ( Plastik ve alüminyum karışık ) Kauçuk benim için bir sorun teşkil etmedi ama çok fazla soyulma şikayeti vardı internette, bu versiyonda ise böyle bir sorun olacağını düşünmüyorum.
* Tasarımda da çeşitli farklılıklar var. Zaten ekleyeceğim fotoğraflarda bunu görebilirsiniz.
Kutu İçeriği
Mouse ve Type-C Stick yer alıyor. Kutudan önceki versiyonlarda yer alan kablo ise bu versiyonda çıkmıyor.
Mx Master serisinin boyut olarak büyük bir fare olduğunu, bu yüzden küçük ellere sahip kullanıcılar tarafından kullanımının çok rahat olmayacağını söylemeliyim.
Önceki versiyondan buna geçiş yaparken ayarlarımı da yine Logitech`in bilgisayarımda kurulu olan yazılımıyla direkt aktarabildiğimi de belirtmeden geçemeyeceğim.
* Logitech uygulaması bu fare için maksimum özelleştirme sağlıyor.