Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cooler Master HAF 700 EVO Kasa İncelemesi

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 27 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1773610442970.png

Büyük kasa almak uzun süre aklımın bir köşesinde bekledi. Kompakt yapıyı tercih eden biriydim, masada az yer kaplasın, taşınması kolay olsun diye düşünürdüm. Ama sistem büyüdükçe o kompakt kasalar dar gelmeye başladı. Üç yüz altmış milimetre radyatör, uzun ekran kartı, fazladan depolama sürücüleri derken her şeyi bir arada barındıracak alana ihtiyaç doğdu. Full tower kategorisine bakmak kaçınılmaz hale geldi. HAF serisi Cooler Master'ın bu alandaki en köklü ürün hattı, HAF 700 EVO ise bu mirası modern bir yorumla yeniden hayata geçiriyor. Fiyatı ciddi ama sunduğu alan ve özellikler bu rakamı haklı çıkarıyor muydu, bunu anlamak istedim.

Kutu devasa geldi, taşımak için yardım gerekti. Kasayı çıkarınca boyutu masanın yanında durunca tam anlamıyla etkisini gösterdi. Full tower bu demek, her şeyin büyük versiyonu. Ön panel mesh ve geniş, iki adet 200mm fan fabrikada takılı geliyor, bu boyuttaki fanların düşük devirde taşıdığı hava miktarı etkileyici. ARGB kontrol ünitesi kasa üzerinde dahili olarak geliyor, fan aydınlatması için ayrıca kontrol cihazı almak gerekmiyor. Temperli cam yan panel büyük ve geniş, iç düzeni sergileyen bu panel bu boyuttaki kasada gerçekten görkemli duruyor.

1773610475321.png

Montaj süreci bu kasanın en güçlü tarafı. İçeride çalışmak için yeterli alandan çok fazlasına sahip, kollar rahatça uzanıyor, hiçbir parçaya erişimde zorluk yaşanmıyor. Kablo yönetimi alanı geniş ve düşünülmüş, her kablo için ayrı bir kanal veya geçiş noktası var. Radyatör desteği üstün düzeyde, birden fazla 360mm radyatör aynı anda kurulabiliyor. Özel sıvı soğutma rezervuarı ve pompa için özel montaj noktaları mevcut, bu detay ciddi kurulumlar için değerli. Ekran kartı uzunluğu konusunda hiçbir kısıtlama yok, bu neslin en uzun kartları bile rahatlıkla giriyor.

Sistemi açınca o geniş iç hacmin sıcaklık değerlerine yansıması beklentimi karşıladı. Büyük fanların yarattığı hava akışı sessiz ve güçlü, yüksek devirde bile o büyük kanatlar rahatsız edici bir ses üretmiyor. İşlemci ve ekran kartı sıcaklıkları yük altında tatmin edici seviyelerde seyretti. Tek zorluk masada kapladığı alan oldu, bu kasayı koymak için masanın yanında ayrı bir yer açmak gerekti. Taşımak da kolay değil, bir kez yerleştirince uzun süre orada kalıyor. Ama içine her baktığımda o alan bolluğu ve düzenli görünüm, bu karardan pişmanlık duymadığımı her seferinde tescilliyor.

Eline sağlık :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri