Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Corsair RM850x Güç Kaynağı İncelemesi

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 28 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1773599053323.png

Güç kaynağını değiştirme kararı aslında zorunda kalmaktan değil, sıfırdan sistem kurarken doğru temeli atmak istemekten geldi. Daha önce ucuz bir güç kaynağından kaynaklanan bir arıza yaşamıştım, o gün sistemi kaybetmekten son anda döndüm. O deneyim kafama kazındı, bir daha bu konuda risk almamaya karar verdim. Yeni sistemde her şeyi düşündüm, işlemci seçtim, ekran kartı araştırdım, kasa ölçtüm biçtim ama güç kaynağına gelince bu sefer gerçekten vakit ayırdım. Corsair RM850x her araştırmada güvenilirlik ve sessizlik açısından öne çıkan modellerden biriydi, fiyatı orta üst segmentte ama sunduğu özellikler bu fiyatı haklı kılıyordu.

Kutudan çıkarınca modüler kablo yapısı ilk dikkat çeken şey oldu. Sadece ihtiyaç duyulan kablolar takılıyor, fazlası çekmecede bekliyor. Bu detay kasa içi düzeni ciddi ölçüde etkiliyor, kullanılmayan kablolar kasanın içinde dolaşmıyor ve hava akışını engellemiyor. Kablo kalitesi iyi hissettiriyor, örgülü yapı hem görsel açıdan temiz hem de uzun vadede dayanıklı. Güç kaynağını yerine monte ederken herhangi bir zorluk yaşamadım, vida delikleri hizalıydı ve montaj dakikalar içinde tamamlandı.

1773599135665.png
1773599151478.png

Çalışırken en çok dikkat çeken şey sessizliği oldu. Corsair'in Zero RPM modu belirli bir yük seviyesine kadar fanı hiç çalıştırmıyor, günlük kullanımın büyük bölümünde güç kaynağından hiçbir ses gelmiyor. Fanın devreye girdiği yüksek yük anlarında bile ses oldukça kontrollü kalıyor. 80 Plus Gold sertifikası verimlilik konusunda güvence veriyor, dönüşüm kayıpları düşük seyrediyor ve bu hem elektrik faturasına hem de sistem sıcaklıklarına olumlu yansıyor. Voltaj regülasyonu kararlı, ani yük değişimlerinde titreşim yaşanmıyor, sistem her koşulda temiz güç alıyor.

850 watt başta fazla geldi, mevcut sistem için 750 watt bile yeterliydi. Ama güç kaynağını kapasitesinin yüzde altmış yetmiş civarında çalıştırmak hem verimliliği artırıyor hem de uzun ömür açısından avantaj sağlıyor. Bir de yeni nesil ekran kartlarının güç tüketimi her geçen yıl artıyor, ileride yapılacak yükseltmelerde güç kaynağını değiştirmek zorunda kalmamak için o fazladan yüz wattın değeri olduğunu şimdiden görüyorum. On yıl garanti bu segmentte standart bir özellik haline geldi ama yine de görmek güven veriyor. Sisteme her oturduğumda güç kaynağını aklımın bir köşesine bile getirmiyorum, zaten en iyi değerlendirme kriteri bu benim için.

Eline sağlık :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri