- Konular
- 2,927
- Online süresi
- 7ay 18g
- Reaksiyon Skoru
- 5,945
- Altın Konu
- 507
- Başarım Puanı
- 399
- TM Yaşı
- 10 Yıl 3 Ay 27 Gün
- MmoLira
- 118,576
- DevLira
- 121
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Sistem kurarken güç kaynağına en az ilgiyi gösteriyordum, kafayı işlemci ve ekran kartına takmıştım. Ama ucuz PSU yüzünden bileşenlerin zarar gördüğü hikayeler okununca ciddiye almak zorunda kaldım. 80 Plus Gold sertifikası ve tam modüler yapı önceliğimdi, bütçe orta-üst segmentti. Thermaltake Toughpower GF3 bu kriterleri karşılıyordu, ATX 3.0 standardını desteklediği için yeni nesil ekran kartlarıyla uyumlu olduğu söyleniyordu. 850W modeli aldım, sisteme göre fazla görünüyordu ama uzun vadeli düşününce mantıklıydı.
Kutu sağlam geldi, içinden PSU, modüler kablo seti, vida paketi ve kablo çantası çıktı. Kablo çantası düşünceli bir detay, kullanılmayan kablolar düzenli saklanabiliyor. Tam modüler yapı kablo yönetimini çok kolaylaştırdı, sadece ihtiyaç duyulan kablolar takıldı. Kablo kalitesi iyi, esnek ve yeterli uzunlukta. PCIe 5.0 native 16 pin konektörü dahil, adaptör kullanmak gerekmedi. Kasaya montaj standart vidalarla tamamlandı, fan aşağı bakacak şekilde yerleştirildi.
Sessiz çalışma modu düşük yük altında fansız çalışıyor, bu özellik gece sessiz ortamda çok değer kazandı. Normal kullanımda fan devreye giriyor ama ses seviyesi çok düşük, fark edilmesi zor. Tam yük altında bile fan gürültüsü rahatsız edici değil, be quiet! PSU'larıyla kıyaslanabilir bir sessizlik sunuyor. Voltaj regülasyonu kararlı, ölçümler nominal değerin yüzde bir içinde kaldı. Ekran kartı yoğun yük altında voltaj dalgalanmasından etkilenmedi.
80 Plus Gold sertifikası yüzde yüz yük altında yüzde doksan verimliliği garanti ediyor, elektrik faturasına yansıması yıllık bazda fark yaratıyor. Koruma devreleri kapsamlı, aşırı voltaj, aşırı güç, kısa devre ve düşük voltaj koruması mevcut. Bu korumalar teoride kalıyor gibi görünse de uzun vadede bileşen ömrünü etkiliyor. ATX 3.0 standardı anlık güç tüketimi artışlarını daha iyi yönetiyor, yeni nesil ekran kartlarının bu konudaki ihtiyaçlarını karşılıyor.
Garanti süresi on yıl, bu PSU kategorisinde güven veren bir rakam. Thermaltake bu konuda iddiasını açıkça ortaya koymuş. Fiyat bu özellikler için makul aralıkta duruyor, daha ucuz seçenekler var ama uzun vadeli güvenilirlik için bu fark haklı görünüyor. Bir yıldır kullandım, tek bir sorun çıkmadı bu süreçte. Güç kaynağını ikinci plana atanlar için bu inceleme bir uyarı niteliği taşıyor, kaliteli PSU sistemin sigortası gibi çalışıyor.