Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Gigabyte Aorus GP-P850GM 850W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı İnceleme

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 27 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1770163464794.png

Yeni ekran kartı aldığımda güç kaynağım yetersiz kaldı ve sistem kapanmaya başladı. Eski PSU 550W'dı, yeni RTX 3070 için yetmiyordu. Corsair RM serisi bakmıştım ama stokta yoktu hiçbir yerde. Gigabyte'ın Aorus serisi güç kaynağı yaptığını bilmiyordum, anakart markası olarak tanıyordum. GP-P850GM modeli 850W gücündeydi, gelecek için yeterli rezerv vardı. 80+ Gold sertifikalıydı, verimlilik yüksekti. Tam modüler yapıydı, sadece gerekli kabloları takabilecektim. On yıl garanti sunuyordu, uzun vadeli yatırım için güven vericiydi. 120mm fanlı tasarımı vardı, sessiz çalışma iddia ediliyordu.

Kargo geldiğinde kutu ağırdı, kaliteli ürün beklentim arttı. İçinde güç kaynağı, modüler kablolar ve vida seti vardı. Siyah metal kasa sağlam görünüyordu, Aorus logosu üzerindeydi. Kablolar düzgün paketlenmişti, her biri etiketlenmişti. Örgü kaplama kaliteliydi, esnek hareket ediyordu. Ana güç, işlemci, ekran kartı kabloları mevcuttu. SATA ve çevre birimleri için de yeterli kablo vardı.

Kasaya monte ederken vida delikleri mükemmel hizalandı, sorun olmadı. Fan aşağı bakacak şekilde yerleştirdim, sessiz çalışması için önemliydi. Sadece kullanacağım kabloları taktım, geri kalanını kutuda sakladım. Kablo yönetimi çok kolay oldu, fazla kablo karmaşası olmadı. Ana güç kablosunu anakarta taktım, sıkıca oturdu. Ekran kartı için iki adet sekiz pin kablosu kullandım. İlk açılışta sistem sorunsuz başladı, voltaj değerleri stabil gözüktü.

BIOS'tan kontrol ettim, 12V hattı 12.04V gösteriyordu. 5V ve 3.3V hatları da ideal değerlerdeydi, ripple yoktu. Oyun oynarken sistem çekilişi 520W civarına çıkıyordu. Güç kaynağı rahatça kaldırıyordu, rezerv boldu. Fan sesi konusunda gerçekten etkilendim, neredeyse duyulmuyor. Ağır yüklerde bile hafif havalandırma sesi geliyor sadece. Eco mode özelliği var, düşük yüklerde fan tamamen duruyor. Sıcaklık yönetimi mükemmel, dışarıdan dokunduğumda ılık bile değil. Kablo kalitesi çok iyi, bükme noktalarında yıpranma olmadı. Koruma mekanizmaları var, aşırı voltaj ve kısa devre koruması mevcut. Bir yıldır kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım. Verimlilik sayesinde elektrik faturası artmadı, tasarruf sağlıyor. Pahalı bir yatırım ama kalitesi belli, on yıl garantisi huzur veriyor. Sistemime en değerli yükseltmelerden biriydi, pişman olmadım.

Paylaşım için Teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri