Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Asus TUF Gaming VG27AQ Monitör İncelemesi

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 27 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1773597259116.png

Monitör değiştirme kararı ani geldi aslında. Yıllardır kullandığım eski Full HD panel bir sabah garip renkler vermeye başladı, sağ köşede belirgin bir renk kayması oluştu. Tamir ettirmeye değmezdi, zaten o ekrana bakışım değişmişti artık. Fırsata çevrildi durum, bu sefer düzgün bir şey alınacaktı. 1080p'de kalmak istemiyordum, 1440p uzun süredir aklın bir köşesinde bekliyordu. IPS panel şarttı, VA'nın koyu sahnelerdeki o gri sisi hiç sevmemiştim. Yenileme hızı da önemliydi, 144Hz altına inmek istemiyordum. Bu kriterleri bir arada makul fiyata sunan monitör arayışı beni VG27AQ'ya getirdi.

Kutu büyük ve ağır geldi, standın montajı vidasız geçme sistemiyle çözülmüş, alet gerektirmiyor. Ekran masaya oturduğunda duruşu sağlam, sağa sola oynatınca titreme yok. Yükseklik ve eğim ayarı var, pivot de destekliyor. 27 inç bu mesafede gerçekten ideal, ne çok büyük ne çok küçük. İlk açılışta fabrika kalibrasyonu fena değildi ama birkaç küçük renk ayarıyla panel çok daha doğal bir görüntü vermeye başladı, fabrika ayarlarıyla bırakmak yazık olurdu açıkçası.

1773597307603.png

1440p farkını ilk gün tam anlamıyla kavramak güç oluyor, ikinci gün eski monitörün fotoğrafına bakınca anlıyorsunuz ne kadar netlik kazandığınızı. Yazı tipleri keskin, ince detaylar çok daha okunaklı. IPS panel renkleri canlı ve tutarlı, ekranın her köşesinde benzer bir görüntü kalitesi var. HDR desteği var ama bu fiyat segmentindeki HDR performansından çok yüksek beklenti olmasa daha iyi, yine de destekleyen içeriklerde görüntü derinliği fark yaratıyor. 165Hz yenileme hızı G-Sync uyumlu FreeSync ile birleşince oyunlarda ekran yırtılması tamamen tarihe karıştı, akıcılık bambaşka bir boyuta geçiyor.

Tek rahatsız edici nokta arka aydınlatma sızıntısı oldu, karanlık sahnelerde köşelerde hafif bir parıltı dikkat çekiyor. IPS panellerde bu durum az ya da çok hep var ama burada biraz belirgin. Oyun ve film için büyük sorun teşkil etmiyor ama hassas renk çalışması yapanları rahatsız edebilir. Input lag son derece düşük, rekabetçi oyunlarda hiçbir şekilde gecikme hissi yaşanmıyor. Genel tabloya bakıldığında bu fiyata bu özellikleri bir arada sunmak kolay değil, monitör yatırımlarının en uzun ömürlü olanlardan biri olduğu düşünülürse bu seçimden duyulan memnuniyet daha da anlam kazanıyor.

Eline sağlık :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri