Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Asus ProArt PA279CRV Monitör İncelemesi

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
3,009
Çözüm
31
Online süresi
7mo 18d
Reaksiyon Skoru
5,999
Altın Konu
507
TM Yaşı
10 Yıl 5 Ay 13 Gün
Başarım Puanı
399
MmoLira
119,578
DevLira
121
Ticaret - 100%
2   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

1772663186913.png

Fotoğraf düzenlemeye ciddiye almaya başladım, monitörün yetersiz kaldığını fark etmem uzun sürmedi. Ekranda güzel görünen fotoğraflar baskıya gittiğinde renkler değişiyordu, bu tutarsızlık işi zorlaştırıyordu. Oyuncu monitörü kullanıyordum, renk doğruluğu bu tür ekranlarda öncelik değil. Profesyonel monitör araştırmaya başladım, ProArt serisi içerik üreticiler arasında sürekli adı geçen bir tercih olarak öne çıkıyordu. PA279CRV modelini seçtim, 4K IPS panel ve fabrika kalibrasyonu bu fiyat aralığında cazip bir kombinasyon sunuyordu.

Kutu büyük ve sağlam geldi, monitörün yanında stand, DisplayPort kablosu, USB-C kablosu ve kalibrasyon raporu vardı. Kalibrasyon raporu her monitör için ayrı basılmış, Delta E değerleri yazılmış üzerinde. Bu detay profesyonel bir his kattı kutu açılışına. Stand montajı vidasız tamamlandı, yükseklik ve pivot ayarı mevcut. Dikey kullanım için döndürüldü, kod yazarken uzun metin blokları çok daha rahat okundu bu modda.

1772663224398.png

Renk doğruluğu ilk açılışta kendini belli etti, ekran farklı bir görünüme sahip. Parlak ve doygun değil, gerçekçi ve doğru renkler sunuyor. sRGB yüzde yüz ve DCI-P3 yüzde doksan beş kapsama bu fiyatta etkileyici. Fotoğraf düzenlerken ekranda gördüğüm ile baskı çıktısı arasındaki tutarsızlık büyük ölçüde ortadan kalktı. Renk geçişleri pürüzsüz, gradyan alanlarda bantlanma görülmedi. Fabrika kalibrasyonu Delta E 2 altında tutulmuş, ek kalibrasyon ihtiyacı doğmadı başlangıçta.

4K çözünürlük 27 inçte piksel yoğunluğunu yüksek tutuyor, metin ve ince detaylar keskin görünüyor. USB-C tek kablo çözümü sunuyor, dizüstü bağlanınca hem görüntü hem şarj tek kablo üzerinden aktarılıyor. Bu özellik masayı temiz tutmak için çok kullanışlı oldu. KVM switch desteği var, tek klavye mouse ile iki cihazı yönetmek mümkün. Yanıt süresi içerik üretim için yeterli ama oyun odaklı kullanım için bu monitör doğru tercih değil, 60Hz ile sınırlı.

Parlaklık yeterli seviyede ama HDR performansı sınırlı, bu konuda beklenti yüksek tutulmamalı. Hoparlörler dahil ama kalitesi ortalama, harici hoparlör kullanmak daha iyi sonuç veriyor. On bir aydır fotoğraf ve video düzenleme için kullandım, renk tutarlılığı hiç bozulmadı. İçerik üreticiler için bu monitör uzun vadeli ve güvenilir bir yatırım olarak öne çıkıyor.

Eline sağlık

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri