Logitech Brio 4K İncelemesi

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 28 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Uzaktan çalışmaya geçince kamera kalitesi öncelik haline geldi, toplantılarda profesyonel görünmek istiyordum. C920 kullanıyordum ama yeni ofis düzeninde arka aydınlatma sorunu çıktı, yüz karanlık kalıyordu sürekli. HDR destekli bir kamera gerekiyordu, Logitech Brio bu özelliği sunan az sayıda modelden biriydi. 4K çözünürlük ve geniş dinamik aralık bir arada geliyordu, fiyat yüksekti ama iş görüşmeleri için kaliteden taviz vermek istemedim. Kurumsal dünyada en çok tercih edilen kamera olarak anılıyordu, bu güven verdi.

Kutu kompakt geldi, içinde kamera, USB-C ve USB-A adaptör ile monitör kelepçesi vardı. Kelepçe kaliteli hissettiriyor, monitör veya dizüstü ekranı üzerine sağlamca oturuyor. Kamera küçük ama ağır, yerinden oynamıyor. Metal ve plastik karma gövde premium hissettiriyor. USB-C ile bağlandı, anında tanındı. Logi Tune yazılımı indirildi, toplantı odaklı özellikler için kullanışlı bir arayüz sunuyor.

HDR özelliği arka aydınlatma sorununu büyük ölçüde çözdü. Pencere önünde otururken bile yüz dengeli aydınlatmayla görünüyor, dinamik aralık gerçekten fark yaratıyor. Otomatik ışık düzeltme farklı ortamlara hızla adapte oluyor, sabah ve akşam aydınlatma değişimlerinde elle ayar yapmak gerekmedi. Yüz takibi özelliği kameraya yaklaşılıp uzaklaşılırken çerçevelemeyi otomatik düzenliyor, bu özellik sunum sırasında çok kullanıldı.

4K görüntü Teams ve Zoom'da tam kapasiteyle kullanılamıyor, bu platformlar 1080p ile sınırlı kalıyor. Ama 4K kayıt kendi başına değerli, yayın veya video içerik için kullanıldığında fark ortaya çıkıyor. 1080p modunda bile görüntü kalitesi rakiplerinin üzerinde, büyük sensörün getirisi düşük çözünürlükte de hissediliyor. Geniş açı modu kalabalık toplantılarda birden fazla kişiyi çerçeveliyor, dar açı ise uzaktan konuşmalar için ideal oluyor.

Dahili mikrofon çift kanallı ve gürültü filtrelemesi iyi, acil durumda kulaklık olmadan da kullanılabilir. Ama kalite ayrı mikrofona yetişemiyor, mikrofon yatırımı yapılmışsa bu özellik yedek olarak kalıyor. Güvenlik kapağı dahil, kullanılmadığında lens kapatılabiliyor. Bu küçük detay gizlilik açısından değer taşıyor. Bir yıldır kullandım, kurumsal toplantılarda kamera kalitesine olumlu yorumlar geldi birçok kez. Video konferans kalitesini ciddiye alanlar için Brio 4K bu kategorinin referans noktası olmayı sürdürüyor.

Eline sağlık

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)