Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
C920 ile uzun süre idare ettim, memnundum açıkçası. Ama kanal büyüdükçe görüntü kalitesi yetersiz hissettirmeye başladı, izleyiciler 4K içerik bekliyordu artık. Web kamera kategorisinde 4K seçenekler sınırlıydı, Elgato Facecam Pro bu boşluğu doldurmak için çıkmıştı. Sony'nin büyük sensörü ve sabit odak lensi dikkat çekiciydi, otomatik odaklama titremesi yayın sırasında rahatsız edici olabiliyordu. Fiyat yüksekti ama içerik kalitesine yapılan yatırım olarak değerlendirdim, sipariş verdim.
Kutu kompakt ve şık geldi, içinde kamera, USB-C kablo ve monitör kelepçesi vardı. Kelepçe sağlam hissettiriyor, farklı monitör kalınlıklarına uyum sağlıyor. Kamera kompakt boyutuyla monitör üzerinde dikkat çekmeden duruyor. Metal gövde premium hissettiriyor, plastik ağırlıklı rakiplerine kıyasla çok daha kaliteli. USB-C bağlantısı bilgisayara takılınca anında tanındı, sürücü gerekmedi. Camera Hub yazılımı görüntü ayarları için indirildi, arayüz sade ve kullanışlı.
Görüntü kalitesi ilk açılışta fark yarattı, Sony STARVIS sensörü düşük ışıkta bile temiz görüntü sunuyor. Gece yayınlarında arka aydınlatma olmadan bile yüz net ve detaylı görünüyor, bu C920'ye kıyasla büyük bir adım. 4K 60fps kayıt destekleniyor, yayın için genellikle 1080p 60fps kullanıldı ama fotoğraf karesi almak için 4K devreye girdi. Sabit odak lensi yayın sırasında odak kayması yaşatmıyor, kamera hareket ettiğinde veya öne eğilindiğinde görüntü sabit kalıyor. Otomatik pozlama ve beyaz denge ayarı doğal sonuçlar üretiyor, elle müdahale nadiren gerekti.
Camera Hub yazılımından görüntü özelleştirmesi kapsamlı. Pozlama, kontrast, doygunluk ve keskinlik ayrı ayrı ayarlanabiliyor. LUT desteği mevcut, özel renk profilleri yüklenebiliyor. Bu özellik renk tutarlılığına önem veren içerik üreticiler için değerli bir araç. OBS ve Streamlabs ile entegrasyon sorunsuz çalıştı, kamera anında tanındı. Çok kamerali kurulumda da kararlı çalışmayı sürdürdü, kaynak çakışması yaşanmadı.
Mikrofon dahil değil, bu fiyat için beklenebilirdi ama eklenmemiş. Yayıncıların zaten ayrı mikrofon kullandığı varsayılmış. Sabit odak lensi masadan uzakta oturulduğunda çözüm gerektiriyor, ideal mesafe belirlenmeli. Sekiz aydır her yayında kullandım, görüntü kalitesine tek bir şikayet gelmedi izleyicilerden. Profesyonel görüntü kalitesi arayanlar için Facecam Pro bu kategorinin en kapsamlı çözümü olmayı sürdürüyor.