Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Fractal Design North Kasa İncelemesi

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 27 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1772663071193.png

Sistem yenilerken kasa seçimi hep ikinci planda kalırdı, içi çalışıyorsa dışı önemli değil diye düşünürdüm. Ama bu sefer masaüstü düzenini de değiştiriyordum, kasanın görünümü önem kazandı. Plastik ve cam dolu oyuncu kasaları istemiyordum, daha sade bir şey aradım. Fractal Design North ismi tasarım odaklı içeriklerde sürekli geçiyordu, ahşap detayları dikkat çekiciydi. İskandinav estetiğini bilgisayar kasasına taşımışlardı, bu fikir ilginç geldi. Meşe ve siyah kombinasyonunu tercih ettim, teslimatta kutunun kendisi bile şık görünüyordu.

Kutu büyük ve özenli geldi, kasa köpük destekle korunmuştu. İlk çıkarınca ahşap ön panel dikkat çekiyor, gerçek ahşap kaplama kullanılmış plastik değil. Dokunuşu sıcak ve organik hissettiriyor, soğuk metal kasaların tam tersi bir his bu. Cam panel sol tarafta, vidasız sürgülü açılıyor. İç yapı temiz ve geniş, Fractal'ın düzenli kasa anlayışı burada da kendini gösteriyor. Kablo yönetim bölmesi sağ tarafta geniş tutulmuş, kablolar kolayca saklandı.

1772663107598.png

Montaj süreci sorunsuz geçti, her şey önceden düşünülmüş gibiydi. Anakart montaj noktaları belirgin, SSD bölmeleri erişimi kolay. PSU örtüsü altta var, güç kaynağı kabloları görünmüyor. İki adet 140mm Aspect fan ön tarafa takılı geliyor, arka için ek fan gerekti. Radyatör desteği güçlü, 360mm ön ve 280mm üst tarafa sığıyor. Büyük soğutuculara uyumlu, Noctua NH-D15 ile denedim, sorunsuz girdi.

Hava akışı ahşap ön panel nedeniyle biraz kısıtlı, bu konuda mesh kasalar daha avantajlı. Sıcaklıklar kabul edilebilir sınırda kaldı ama maksimum soğutma öncelikliyse bu kasa doğru tercih olmayabilir. Sessizlik konusunda ise çok başarılı, ahşap panel ses yalıtımına katkı sağlıyor. Gece sessiz ortamda fan sesi neredeyse duyulmuyor, bu özellik beklentilerin üzerinde çıktı. Ön USB portları üstte konumlandırılmış, USB-C de dahil, günlük kullanımda erişim kolay oldu.

On aydır kullanıyorum, masa üzerinde her gün gözüme çarpıyor ve hala beğeniyorum. Tasarıma önem veren kullanıcılar için bu kasa piyasada eşsiz bir konumda duruyor, performanstan çok fazla taviz vermeden şıklık arayanların ilk durağı olmalı.

Eline sağlık

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri