Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Eski kasam küçük ve havasızdı, bileşenler ısınıyordu sürekli. Yeni sistem kurarken kasa seçimine daha fazla önem verdim bu sefer. Airflow önceliğimdi, cam panel estetikten daha az önemli geldi. Corsair 4000D Airflow bu iki özelliği dengeli sunan bir model olarak öne çıkıyordu incelemelerde. Fiyat orta segmentte, çok pahalı değil ama ucuz da sayılmaz. Siyah modelini aldım, beyaz versiyon da mevcut ama siyah daha klasik duruyordu gözümde.
Kutu büyük ve sağlam geldi, köpük destekli koruma vardı içinde. Kasayı açınca temiz ve düzenli bir iç yapı karşıladı, fabrika ambalajı özenli görünüyordu. İki adet 120mm fan ön tarafa takılı geldi, arka için ek fan alınması gerekti. Cam panel sol tarafta, vidayla sabitlenmiş ama çıkarması kolay. Sağ taraf kablo yönetimi bölmesi geniş, buraya sığmayan kablo olmadı neredeyse. Kasa boyutu büyük bileşenlere uygun, 360mm radyatör ve uzun ekran kartları rahatlıkla giriyor.
Montaj süreci keyifliydi, her şey düşünülmüş gibi hissettirdi. Anakart standoff'ları önceden takılmış geldi, vida takmak gerekmedi. SSD montaj noktaları hem arkada hem önde mevcut, düzeni istediğim gibi kurgulayabildim. PSU bölmesi altta ve kapalı, güç kaynağı kabloları kasanın içine taşmıyor. Kablo geçiş delikleri lastikli, hem estetik hem de titreşim önleyici bir detay bu. Tüm bunlar bir araya gelince kablo yönetimi beklenenden çok daha kolay tamamlandı.
Hava akışı performansı ön taraftaki mesh panel sayesinde etkileyici. Bileşen sıcaklıkları eski kasaya kıyasla beş ila on derece arasında düştü, bu fark oyun sırasında hissedildi. Sessizlik konusunda ortalama bir performans var, mesh panel ses yalıtımı sunmuyor. Sessiz sistem isteyenler için bu kasa uygun değil ama soğutma önceliği olanlara biçilmiş kaftan. USB-C portu ön panelde mevcut, bu özellik artık standart olmalı ama hala her kasada bulunmuyor.
Bir yıldır kullanıyorum, tek bir şikayet yok bu süreçte. Fiyatına fazlasıyla değen bir kasa, hem montaj kolaylığı hem de soğutma performansıyla kendini kanıtladı. Yeni sistem kuracaklar için güvenle önerilebilecek bir seçenek.