Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Corsair K70 RGB MK.2 Mekanik Klavye İncelemesi

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 28 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1772660464164.png

Uzun süredir membran klavye kullanıyordum, oyun oynarken tuş kaçırma sorunu had safhaya ulaşmıştı. Özellikle hızlı aksiyonlarda birden fazla tuşa basınca sistem algılamıyordu, maçlar kaybediliyordu bundan dolayı. Mekanik klavyeye geçmek istiyordum uzun süredir ama fiyatlar caydırıcıydı. Corsair K70 bir indirimde makul fiyata düştü, fırsatı kaçırmadım. Cherry MX Red switch tercih ettim, oyun odaklı kullanım için öneriliyordu her yerde.

Kutu büyük ve sağlam geldi, içinden klavye, palmiye desteği, USB kablosu ve tuş çekici çıktı. Palmiye desteği manyetik bağlanıyor, çıkarıp takması çok pratik. Klavye alüminyum gövdeli, masaya koyunca hemen fark ediliyor bu kalite. Ağır yapısı sayesinde en hızlı anlarda bile yerinden oynamıyor. Kablo örgülü ve kalın, ucuz hissettirmiyor. USB bağlantısı çift başlı, biri veri biri aydınlatma için ayrılmış.

Cherry MX Red switch deneyimi beklentilerimi karşıladı. Lineer yapısı sayesinde tuşlar sessizce aşağı iniyor, tıklama sesi yok. Oyun sırasında bu önemli, her tuş sesini duymak dikkat dağıtıcı olabiliyor. Aktüasyon noktası hassas, yarım yolda tetikleniyor tuşlar. Hızlı baskılarda hiç kaçırma yaşamadım, eski klavyedeki sorun tamamen ortadan kalktı. Uzun yazı yazarken de alıştım zamanla, başta garip gelen his yerleşti.

1772660531552.png

RGB aydınlatma göz alıcı, her tuş bağımsız olarak ayarlanabiliyor. iCUE yazılımından efekt seçimi yapılıyor, onlarca hazır animasyon mevcut. Yazılım biraz ağır çalışıyor, açılışta sistem kaynaklarını fazlaca kullandığı fark edildi. Ama kapatılınca sorun çözüldü, klavye ayarları hafızaya kaydediliyor zaten. Medya kontrol tuşları üst sağda, ses ayarı için döner tekerlek var. Bu tekerlek küçük bir detay ama günlük kullanımda çok sık başvurulan bir şey haline geldi.

N-tuş rollover desteği var, aynı anda basılan tüm tuşlar algılanıyor. Oyun modunda Windows tuşu devre dışı kalıyor, yanlışlıkla masaüstüne düşme sorunu yaşanmıyor. Beş aydır her gün kullanıyorum, switch'lerin darbesi hala aynı his. Corsair'in bu modeli fiyatını hak ediyor, hem oyuncu hem de uzun süreli kullanıcılar için güvenle tercih edilebilir.

Eline sağlık

Paylaşım için teşekkürler

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri