- Konular
- 384
- Çözüm
- 18
- Online süresi
- 1mo 1d
- Reaksiyon Skoru
- 1,150
- Altın Konu
- 171
- Başarım Puanı
- 207
- MmoLira
- 2,169
- DevLira
- 12
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
ARC Raiders – A Toxic Trail (DEVASA REHBER | Görselli)
Water Treatment bataklığına geri dön → drenajı tetikle → kamyonu bul → foto çek → Spaceport Warehouse Key’i kap

Water Treatment bataklığına geri dön → drenajı tetikle → kamyonu bul → foto çek → Spaceport Warehouse Key’i kap

1) Görev Özeti: “A Toxic Trail” Ne İstiyor?Kanka bu görev su sabotajı zincirinin ortasında ve tam anlamıyla “iz sürme” görevi
Dam Battlegrounds haritasında Water Treatment Center (Su Arıtma Tesisi) dışındaki bataklığa gidiyorsun. Önce eski drenaj noktasında pis suda kısa süre dolaşıp görevi tetikliyorsun, sonra hemen yakındaki bataklıkta bir kamyon bulup fotoğrafını çekiyorsun. Finalde de kamyonu arayıp Spaceport Warehouse Key alıyorsun. Görev bittiğinde ister devam et ister extract; ama anahtar değerli olduğu için ben “çıkış yap” kafasındayım.
Görsel – Görevde gideceğin drenaj noktasının harita işareti (Dam Battlegrounds)
2) Hazırlık / Loadout: Bu Göreve Nasıl Girilmeli?Bu görev “kısa” ama bataklık bölgesi pusuya müsait, bir de sonunda anahtar düşüyor. O yüzden önerim:
• Orta menzil stabil silah (bataklıkta görüş bazen açılıyor)
• İyileştirme item’ı (ufak temaslar birikiyor)
• Safe Pocket varsa: anahtarı direkt güvene al
• Yoksa: anahtarı aldıktan sonra “loot” değil “çıkış” düşün

Görsel – Water Treatment / görev hattı genel referans (görsel destek)
3) 1. Adım: Drenaj Noktasına Git (Kuzeyden Bataklık Üzerinden)Görev “Source of the Contamination” sırasında gördüğün drenaj noktasına geri gönderiyor. Bu nokta Water Treatment Center’ın dışında, bataklık tarafında. En rahat yaklaşım genelde kuzeyden bataklık üzerinden. Çünkü hem drenaja yakın düşüyorsun hem de açık alanda koşmak zorunda kalmıyorsun.
Görsel – Drenaj/varil tarafı örnek ekran görüntüsü (görsel hafıza için)
4) 2. Adım: Varile Dokunma Yok! Suda Kısa Dolaş → Görev TetiklensinBu kısım komik: Varille etkileşim yapmıyorsun
Sadece o pis suya girip kısa süre dolaşıyorsun ve görev otomatik bir sonraki aşamaya geçiyor. Burada mini taktik: suya dalmadan önce 2 saniye çevreyi dinle. Bataklıkta yavaş hareket ediyorsun; “etkileşim anı” pusu yemeye daha açık.
Görsel – Drenajın haritadaki net lokasyonu (işaretli harita)
5) 3. Adım: Kamyonu Bul (Drenajdan Sonra Batıya Kısa Yürüyüş)Görev güncellendikten sonra “varilin köken izleri” için seni uzağa göndermiyor. Drenajın yakınında bataklık sularında açıkta duran bir kamyon var. Genelde “kaçması zor” ama bataklığın dokusu yüzünden bazen gözden kaçabiliyor. Drenajdan sonra batıya doğru kısa ilerleyince kamyonu görürsün.
Görsel – Kamyon lokasyonu haritada (işaretli)
Görsel – Alternatif kamyon haritası (yedek referans)
6) 4. Adım: Kamyona Yaklaş → “Fotoğraf Çek” Prompt’una BasKamyonun yanına gelince “Take a Photo / Fotoğraf çek” gibi bir etkileşim çıkıyor. Burada en büyük hata: direkt basıp sabit kalmak
Benim taktik: etkileşimden önce 1 saniye 180 derece tarama yap. Sonra fotoğrafı çek. Bu kadar.
Görsel – Fotoğraf çekme prompt’u / kamyon arka tarafı örnek
Görsel – Alternatif fotoğraf sahnesi (yedek)
7) 5. Adım (Final): Kamyonu Ara → Spaceport Warehouse Key’i AlFotoğrafı çekince son görev geliyor: kamyonu araştır. Kamyonun kapısına/yanına geldiğinde “Investigate / İncele” tarzı bir etkileşim çıkar. Basınca Spaceport Warehouse Key düşer. Safe Pocket varsa direkt oraya koy. Yoksa anahtarı aldığın an “tamam çıkıyorum” moduna geç.
Görsel – Kamyonu inceleme / etkileşim örneği
Görsel – Anahtar (Spaceport Warehouse Key) görsel referans
8) Extract Planı: Central Swamp Lift (Camp Riski Var!)Görev bitince yakın extraction olarak Central Swamp Lift kullanabilirsin. Ama burası “camp” için çok uygun. Anahtar düşürdüğün bilindiği için bazı oyuncular bu hattı bekliyor. O yüzden:
• Lift’e düz koşma, cover’lı yaklaş
• Çağırınca açıkta dikilme, saklan
• Ses kas: ayak sesi = pusu sinyali
• Anahtar sende = gereksiz savaş yok

Görsel – Görevin “kamyon sabotaj kaynağı” vurgusu (referans)
9) DEV Taktikler (Görevi Tekte Bitirten Kısım)Kanka bataklık bölgesinde “hız” her zaman iyi değil. Bu görevde en iyi tempo: kısa dur – dinle – ilerle. Çünkü su içinde yavaşsın ve etkileşim anları (fotoğraf + inceleme) seni sabitliyor.
• Fotoğraftan önce 1 saniye tarama yap
• Anahtarı aldıysan loot modunu kapat, çıkışa dön
• Lift çağırınca cover arkasında bekle
Görsel – Kamyon lokasyonu (göz aşinalığı için tekrar)
10) Sık Yapılan Hatalar (Yapma Kanka)1) Drenajda suya dalıp çevreyi dinlememek

2) Fotoğraf/inceleme sırasında açıkta kalmak
3) Anahtar aldıktan sonra “bir şeyler daha lootlayayım” demek
4) Lift’te açıkta beklemek (camp menüsü)
Görsel – Görev adımlarının “kanıt” kısmı (fotoğraf sahnesi referansı)