bikral 1
bikral
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Bvural41 1
Bvural41
ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
YazilimMühendisi 1
YazilimMühendisi
Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
Hikaye Ekle

😳 ARC Raiders – Eyes In The Sky (DEVASA DEV Rehber)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan JinHu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 60

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

ARC Raiders – Eyes In The Sky (DEVASA DEV REHBER | Tadında)
3 harita, 3 LiDAR Scanner: Dam Battlegrounds (Control Tower) + Spaceport (Communications Tower) + Buried City (Galleria tabelası) 😄🛰️

✅ 1) Görev Mantığı (Ne Yapıyoruz, Neyi Bitirince “Tamam” Sayılıyor?)

Kanka Eyes In The Sky görevi, Arc Raiders’ın “tek harita yetmez, hadi biraz gezelim” diye seni harita harita dolaştırdığı görevlerden 😄 Bu görevde senden üç ayrı haritada, üç ayrı yüksek noktaya LiDAR Scanner kurman isteniyor. Oyun bunu tripod (üç ayaklı stand) üstünde yaptırıyor. Yani senin hedefin her adımda aynı: doğru noktayı bul → doğru platforma çık → tripod’a etkileşim ver → LiDAR’ı yerleştir → o harita adımı tamam. Buradaki güzel haber şu: Bu görevin adımlarında “extract zorunlu” şartı yok. Yani işi yaptığın anda görev ilerlemesi yazılıyor. Bu demek değil ki “ölsem de olur” moduna gir; çünkü ölmek zaman kaybettiriyor. Ama “item kaybı / görev item’i düştü” gibi bir stres yok.

Bu rehberde sana sadece “şuraya git, buraya bas” demiyorum; dev rehber kafasıyla gidiyorum: her harita için risk seviyesi, alternatif rota, solo/duo yaklaşımı, PVP’den kaçınma mantığı ve en sık yapılan hataları da ekliyorum. Böylece sen de forumda “bu adam oyunu biliyor” hissini net veriyorsun 😄

🎒 2) Hazırlık / Loadout Planı (3 Harita = 3 Farklı Risk)

Bu görevde en büyük hata “tek loadout ile her yere aynı kafada girmek.” Çünkü Dam Battlegrounds’ta Control Tower PVP’nin kalbi olabiliyor, Spaceport çoğu maçta daha sakin, Buried City’de ise asıl risk çatışma değil; yükseklik, zipline ve düşme. Benim önerim iki mod:

Dam + Spaceport: Hız odaklı, hafif ekipman. Ama Dam’da olası çatışma için orta menzil sağlam bir silah iyi olur.
Buried City: Zipline şart. Ben net söylüyorum: en az 1, ideal 2 Zipline. Çünkü yerleştirme bazen milim ister; ikinci zipline “sigorta” olur.

Bir de mental hazırlık var: Bu görevde loot kovalamak seni gereksiz PVP’ye sokar. “Ben görev odaklıyım” dersen işin çok rahatlar. Çünkü 3 harita gezip 3 kurulum yapacaksın; bir haritada gereksiz uzarsan tüm görev süren uzar. 😄

🗺️ 3) Dam Battlegrounds – Control Tower Tepesine LiDAR Scanner

Bu adım görevin en tehlikeli adımı. Risk seviyesi: YÜKSEK. Çünkü Control Tower “yüksek trafik” POI: PVP’ciler, anahtar odası arayanlar, içeride kapı açıp loot kovalayanlar… hepsi burada kesişebiliyor. Senin hedefin key room değil; senin hedefin çatıda tripod. O yüzden Dam adımında planın tek cümle olmalı: Hızlı gir – yukarı çık – tripod’u kur – hızlı çık.

📸 Görsel – Control Tower tarzı yüksek POI referansı (tripod/kurulum mantığı için)
4599079-share_20251108_0115141.jpeg

🔰 3.1) En Güvenli Yaklaşım Rotası (Güneyden Merdiven – Ana Kata Kadar)

Control Tower’a yaklaşırken “en iyi rota” genelde binaya güneyden yaklaşmaktır. Dış cephede merdivenleri görürsün. Burada kritik ayrım: merdivenlerden en üste kadar çıkma. Ana kata kadar çıkıp dıştaki uzun koridora bağlanman daha kontrollü olur. Dış koridorda uzun bir hat üzerinden kapıya koşarsın. İçeri girdikten sonra düz devam ettiğinde kırılabilir (breachable) kapı görme ihtimalin yüksek. Kapı daha önce açıldıysa açık olur; değilse hızlı kırıp geç.

Kırılabilir kapı anı “en çok ölünür” anlardan biridir. Çünkü kapıyı kırarken arkadan biri gelebilir. O yüzden kapıyı kırdıktan sonra durup bakınma; içeri girip açını kapat. Kanka burada oyun refleksi: kapı kır → içeri kay → köşe al → ses dinle. 😄

⚠️ 3.2) Zipline Şaftı ve Turret Tehlikesi (Yukarı Bakmadan Binme)

Kapıdan sonra zipline’ların yukarı-aşağı çalıştığı bir bölüm görürsün. Burada altın kural: Zipline’a binmeden tavana/duvarlara bak. Eğer turret (otomatik taret) varsa zipline ile yükselirken seni paramparça eder. Turret varsa önce indir, sonra zipline’a bin. Eğer turret yoksa iki ihtimal var: ya gerçekten yoktur (şans), ya da senden önce biri geçtiği için temizlemiştir (o zaman üstte trap ve oyuncu ihtimali artar). 😄

Zipline ile yukarı çıktığında, üstte popüler bir “key room” varsa adamlar oraya girip çıkışa trap bırakabiliyor. Trap’e basarsan panik yapma: bazen “friendly quest” diye seslenmek bile çatışmayı önler. Ama agresif oyuncu denk gelirse mecbur karşılık verirsin. Bu yüzden Dam adımında “çıkış planı” önemlidir: tripod’u kurunca aynı yolu hızlı ve kontrollü şekilde geri dön.

🏠 3.3) Çatıya Çıkış – Tripod’u Bulma

Zipline üstünden koridoru takip ettiğinde merdiven başında bir başka kırılabilir kapı daha görürsün. Kapıyı açınca çatıya çıkarsın. Çatıda tripod genelde öne doğru ve biraz sol tarafta durur. Etkileşime gir, LiDAR Scanner’ı yerleştir. Bu noktada “bir de key room’a bakayım” yapma. Çünkü Control Tower’da ekstra 20 saniye, PVP ihtimalini çok yükseltir. Kurulum bitti mi? Dam tamam. 😄

🧠 3.4) Dam İçin Alternatif Rotalar (Kalabalığa Göre Seç)

Bazı maçlarda güney girişi dolu olabilir. O zaman iki alternatif rota:

Alternatif A – Kenardan dolaşma: Binaya direkt koşmak yerine çevrede cover çizgisiyle dolaşıp girişteki hareketi izle. 5 saniyelik sabır bazen 1 ölümü engeller.
Alternatif B – “Sessiz gir” yaklaşımı: İçeri girmeden önce ayak sesi dinle, kapı çevresinde çatışma varsa bekle. Bu görev “acele” değil; “doğru zamanlama.”

Dam için son cümle: Bu adımda hedef loot değil. Hedef tripod. Bunu kafaya yazdın mı bu adımı çok daha az denemede bitirirsin. 😎

🛰️ 4) Spaceport – Communications Tower’a LiDAR Scanner

Spaceport adımı görevin en rahat adımı olur genelde. Risk seviyesi: DÜŞÜK. Çünkü Communications Tower çoğu maçta oyuncu yoğunluğu düşük bir bölgede kalır. Yapman gereken şey çok net: kuleyi bul → sarı merdivenden çık → platforma ulaş → tripod’a etkileşim ver → cihazı kur → aşağı in.

Burada bile dev rehber farkı olsun diye küçük bir “mikro taktik” bırakıyorum: Merdiveni çıkarken 2–3 basamakta bir kısa durup arkanı dinlemek bazen hayat kurtarır. Çok nadir de olsa aynı kuleye gelen başka görevci olur ve tam platformda burun buruna gelirsiniz. Panik yerine kısa bir geri çekilme + iletişim çoğu zaman çatışmayı önler.

📸 Görsel – Kule/merdiven/platform mantığı referansı (Communications Tower tarzı)
GUp9qMqTauMahzvV8CS9tP.jpg

🧠 4.1) Spaceport İçin Alternatif Plan (En Hızlı Tamamla)

Spaceport’u hızlı bitirmek için şunu yap: Spawn’dan itibaren direkt kuleye koşmak yerine, kısa cover çizgisi kullanıp kuleye “açı avantajıyla” yaklaş. Kule dibinde 2 saniye dinle. Ardından merdiven, platform, tripod, kurulum. Kurulum bitti mi? İkinci adım tamam. 😄

🏙️ 5) Buried City – Galleria Tabelasının Üstüne LiDAR Scanner (Zipline ŞART)

Final adım Buried City’de. Risk seviyesi: ORTA. PVP bazı maçlarda var, bazı maçlarda yok; ama asıl tehlike yükseklik ve zipline yerleşimi. Çünkü tripod Galleria tabelasının üst platformunda ve oraya “normal zıplama” ile çıkamıyorsun. Zipline ile bağlanman gerekiyor. Zipline’ı yanlış yere atarsan ya platforma yetişemezsin ya da korkuluğu aşıp hasar yersin / düşersin.

📸 Görsel – Galleria/zipline ile çıkış mantığı (benzer sahne)
YywaMAr4R7G8NK8jd4ttjP.jpg

🧭 5.1) Galleria’ya Yaklaşım: Güneyden Gir, Kare Yapılardan Çatıya Çık

En stabil rota: Galleria’ya güneyden yaklaş. Galleria’nın hemen güneyinde kare, düz yapı parçaları olur; onların üstüne tırman. Bu kısım “parkur” gibi; acele etmeden çık. Üste çıkınca genelde doğaçlama bir geçiş (makeshift bridge gibi düşünebilirsin) üzerinden Galleria çatısına geçersin. Çatıya geçtiğinde artık tabelaya doğru pozisyon alırsın.

🪝 5.2) Zipline’ı Nereye Atmalısın? (Yanlış Yer = Düşüş)

Zipline’ın püf noktası şu: Zipline’ı tabelanın üst kısmına bağlamalısın. Çok aşağı bağlarsan (korkuluk/koruma demirine) zipline seni yukarı çıkarsa bile platforma oturamaz ve düşersin. Yerleştirme bazen “milim” ister dediğim kısım tam bu. O yüzden iki zipline öneriyorum: birini yanlış attın mı ikincisiyle düzeltirsin.

Zipline ile yukarı çıkarken son kısımda küçük bir zıplama gerekebilir. Tam gaz çıkıp “fazla ileri fırlarsan” korkuluğu aşar ve hasar yersin. O yüzden burada hız değil, kontrol. Platforma oturdun mu tripod’u görürsün; etkileşime gir ve LiDAR Scanner’ı yerleştir.

📸 Görsel – Platform/üst bölge mantığı (tripod üstü kurulum hissi)
ZZXv2JwZhoLteraA9Wv3pP.jpg

🧠 5.3) Buried City Bonus: Weapon Case Var mı? (Risk Yönetimi)

Bu üst platformda bazen weapon case spawn olabiliyor. Ama ben burada netim: Önce görevi bitir. Tripod’a cihazı kur. Sonra ortam sakin ve kontrol sende ise “bakılabilir.” Çünkü bu yükseklikte “açgözlülük” en pahalı hatadır 😄 Görev adımı tamamlandığında zaten görev ilerlemesi yazacak; sonrasında düşsen bile adım gitmez ama yine de zaman kaybedersin.

🧠 6) Solo / Duo / Squad Oynayanlara Özel Taktikler

Bu bölümü özellikle ekliyorum çünkü forumda “dev rehber” puanı buradan gelir 😄 Aynı görev, farklı party sayısında farklı oynanır.

👤 Solo Oynayanlar

Solo’da hedef “temastan kaçınmak.” Dam Control Tower’a girerken özellikle dikkat et: kırılabilir kapı anında arkadan gelene yakalanma ihtimalin var. İçeri girdin mi köşe al, ses dinle, sonra zipline. Zipline’da turret kontrolü yapmadan yukarı çıkma. Buried City’de ise zipline yerleştirmede acele etme; yanlış atarsan kurtaracak kimse yok. Solo’nun gücü görünmezlik gibi hareket etmek: kısa dur, dinle, sonra ilerle. 😄

👥 Duo Oynayanlar

Duo’da rol paylaşımı yap: Dam Control Tower’da bir kişi “giriş güvenliği” alsın, diğeri “kurulum” odaklı olsun. Zipline şaftında biri turret kontrolünü yapsın. Buried City’de zipline atarken biriniz aşağıdan cover tutsun; diğeri zipline’ı yerleştirip çıkar. Böylece “ben zipline atarken vuruldum” senaryosu azalır.

👨‍👩‍👧‍👦 Squad Oynayanlar

Squad ile bu görev “kolay” ama tehlike şu: takım kalabalık olunca gereksiz çatışma çıkarmaya meyil artıyor 😄 Dam’da amacınız tripod. Key room’a dalıp savaş uzatmak yerine hızlı kurulum + hızlı çıkış yapın. Buried City’de zipline yerleştirme sırasında 1 kişi mutlaka aşağıda “anti-push” tutsun.

🧠 7) PVP’den Kaçınma Rehberi (Görev Odaklı Oynayanlara Altın Bölüm)

Kanka PVP’den kaçınmak “korkaklık” değil; görev odaklı akıl. Çünkü Eyes In The Sky’ta amaç çatışma değil, 3 kurulum. PVP’ye girersen süre uzar.

Dam’da: Kapı kırma sesini minimuma indirmen mümkün değil; o yüzden içeride oyalanma. “Kır ve ak.”
Spaceport’ta: Merdiven çıkışında platforma adım atmadan önce 1 saniye dinle. Yukarıda biri varsa ya iletişim ya geri çekil.
Buried City’de: Zipline atacağın an en açık andır. Önce çevreyi tarayıp sonra zipline at. Yüksek yere çıkınca panik sprint yapma; kontrollü.

❌ 8) Sık Yapılan Hatalar (Bunlar Görevi 2 Kat Uzatır)

1) Dam Control Tower’da turret kontrolü yapmadan zipline’a binmek (en klasik ölüm) 😄

2) Dam’da görev yerine key room peşine düşmek (PVP’yi üstüne çekersin)

3) Buried City’ye zipline almadan girmek (boş maç)

4) Zipline’ı Galleria tabelasına çok aşağı atmak (platforma yetişememek)

5) Kurulumdan sonra “bir de şuraya bakayım” diye oyalanmak (gereksiz risk)

🧾 9) Mini Kontrol Listesi (Maça Girmeden 10 Saniye)
• Dam adımında hedefim tripod, loot değil
• Spaceport’ta kuleye gidip merdiven-platform-tripoid yapacağım
• Buried City için en az 1 Zipline var (ideal 2)
• Zipline’ı tabelanın üst kısmına bağlayacağım
• Kurulum biter bitmez oyalanmayacağım 😄

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri