Merhaba iyi forumlar herkese elimde içinde bir sürü kostüm dds olan dosya var kostümleri normal önizleyebiliyorum ama benim istediğim şey bunu karakter üzerinde görmek sadece dds dosyaları var bunları nasıl karakter üzerinde görüntüleyebilirim lütfen yardımcı olun saatlerdir araştırıyorum ama hiç bir sonuca ulaşamadım.
Merhaba, iyi forumlar.
Elinde sadece `.dds` dosyaları varsa aslında sorun tam olarak buradan kaynaklanıyor. DDS dosyaları kostümün kendisi değil, sadece **kaplama resmi**dir. Yani sen şu an kostümün görüntüsünü görüyorsun ama karakterin üzerine giydirilecek bir “şekil” olmadığı için oyunda görünmüyor. Bu yüzden saatlerdir uğraşıp sonuç alamaman çok normal.
**Metin2**’de bir kostümün karakter üzerinde görünmesi için üç şey gerekir:
model dosyası (`.gr2`), kaplama (`.dds`) ve oyuna tanıtma kısmı. Senin elinde sadece kaplama olduğu için oyun bu kostümü karakterin neresine, nasıl yerleştireceğini bilemiyor.
Bu yüzden sadece DDS ile “karakter üzerinde önizleme” yapmak mümkün değil. Mutlaka o DDS’in bağlı olduğu bir `.gr2` modeli olması gerekiyor. Eğer bu DDS’ler oyunda daha önce kullanılmış bir kostüme aitse, o kostümün model dosyalarını bulman lazım. Model olmadan bu iş yürümüyor.
Denemek için yapılabilecek en pratik yöntem şu:
Oyunda çalışan bir kostümün texture dosyasını alıp, senin elindeki DDS ile **aynı isimde değiştirirsen**, o kostümü giydiğinde yeni DDS’in karakter üzerinde nasıl durduğunu görebilirsin. Bu birebir çözüm değil ama en azından görsel test yapmanı sağlar.
Sıfırdan yapmak ise daha zor bir yol. Modelleme bilgisi gerektirir; Blender, Granny ve export işleri devreye girer. Sadece DDS’ten GR2 üretmek mümkün değil, model baştan yapılır.
Özetle:
Sorun sende değil, dosyalar eksik. Sadece DDS ile kostüm giydirilemez. Ya o DDS’lere ait modeli bulacaksın ya da mevcut bir kostümün üstüne texture değiştirerek deneme yapacaksın. Başka türlü karakter üzerinde görmen mümkün değil.