noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
melankolıa18 1
melankolıa18
romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplanmadı DDS Dosyaları nasıl açılır

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dexocannn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 285

dexocannn

Level 1
Üye
Konular
1
Online süresi
1h 42m
Reaksiyon Skoru
2
Altın Konu
0
TM Yaşı
3 Ay 24 Gün
Başarım Puanı
4
MmoLira
191
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Merhaba iyi forumlar herkese elimde içinde bir sürü kostüm dds olan dosya var kostümleri normal önizleyebiliyorum ama benim istediğim şey bunu karakter üzerinde görmek sadece dds dosyaları var bunları nasıl karakter üzerinde görüntüleyebilirim lütfen yardımcı olun saatlerdir araştırıyorum ama hiç bir sonuca ulaşamadım.

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Açıklıyorum dds tek başına yeterli değildir dds bir doku dosyasıdır texture dir yani kaplama gibi düşün tek başına olmaz bir kostümün .gr2 dosyası ile birleştirip Granny Viewer programı ile açıp kostüm üzerinde görebilirsin.
Açıklıyorum dds tek başına yeterli değildir dds bir doku dosyasıdır texture dir yani kaplama gibi düşün tek başına olmaz bir kostümün .gr2 dosyası ile birleştirip Granny Viewer programı ile açıp kostüm üzerinde görebilirsin.

Merhaba iyi forumlar herkese elimde içinde bir sürü kostüm dds olan dosya var kostümleri normal önizleyebiliyorum ama benim istediğim şey bunu karakter üzerinde görmek sadece dds dosyaları var bunları nasıl karakter üzerinde görüntüleyebilirim lütfen yardımcı olun saatlerdir araştırıyorum ama hiç bir sonuca ulaşamadım.

Merhaba, iyi forumlar.

Elinde sadece `.dds` dosyaları varsa aslında sorun tam olarak buradan kaynaklanıyor. DDS dosyaları kostümün kendisi değil, sadece **kaplama resmi**dir. Yani sen şu an kostümün görüntüsünü görüyorsun ama karakterin üzerine giydirilecek bir “şekil” olmadığı için oyunda görünmüyor. Bu yüzden saatlerdir uğraşıp sonuç alamaman çok normal.

**Metin2**’de bir kostümün karakter üzerinde görünmesi için üç şey gerekir:
model dosyası (`.gr2`), kaplama (`.dds`) ve oyuna tanıtma kısmı. Senin elinde sadece kaplama olduğu için oyun bu kostümü karakterin neresine, nasıl yerleştireceğini bilemiyor.

Bu yüzden sadece DDS ile “karakter üzerinde önizleme” yapmak mümkün değil. Mutlaka o DDS’in bağlı olduğu bir `.gr2` modeli olması gerekiyor. Eğer bu DDS’ler oyunda daha önce kullanılmış bir kostüme aitse, o kostümün model dosyalarını bulman lazım. Model olmadan bu iş yürümüyor.

Denemek için yapılabilecek en pratik yöntem şu:
Oyunda çalışan bir kostümün texture dosyasını alıp, senin elindeki DDS ile **aynı isimde değiştirirsen**, o kostümü giydiğinde yeni DDS’in karakter üzerinde nasıl durduğunu görebilirsin. Bu birebir çözüm değil ama en azından görsel test yapmanı sağlar.

Sıfırdan yapmak ise daha zor bir yol. Modelleme bilgisi gerektirir; Blender, Granny ve export işleri devreye girer. Sadece DDS’ten GR2 üretmek mümkün değil, model baştan yapılır.

Özetle:
Sorun sende değil, dosyalar eksik. Sadece DDS ile kostüm giydirilemez. Ya o DDS’lere ait modeli bulacaksın ya da mevcut bir kostümün üstüne texture değiştirerek deneme yapacaksın. Başka türlü karakter üzerinde görmen mümkün değil.

peki hocam dds dosyaları var ve bunları denemek için mesela gidip siyah çeliğin gr sini çıkarttım diyelim granny wieverda gr yi açmayı çözdüm karakter ekrana geliyor ama dds nerden eklicem hiç bi bilgim yok her yere tıkladım sağ tık falan dds ekleyemedim görselli gösterebilirmisiniz granny wieverda modelin üstüne ddsi nasıl yansıtırım

peki hocam dds dosyaları var ve bunları denemek için mesela gidip siyah çeliğin gr sini çıkarttım diyelim granny wieverda gr yi açmayı çözdüm karakter ekrana geliyor ama dds nerden eklicem hiç bi bilgim yok her yere tıkladım sağ tık falan dds ekleyemedim görselli gösterebilirmisiniz granny wieverda modelin üstüne ddsi nasıl yansıtırım
Uygulamadan üstüne ekleyemezsin gr dosyası otomatik alır varsa dds dosyası bunun içinde gr dosyasını notepad++ ile açacaksın Ctrl+f ile arama ekranında .dds yazıp aratacaksın ekranda pc/assassin/armor/costume_01.dds
Buna benzer bir sonuç çıkacaktır elindeki dds adını costume_01.dds yaparsın aynı klasöre atarsın DDS i kendisi çeker

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri