Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

DHCP Açık ama Sabit IP

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan obulut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 214

obulut

Moderatör
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Moderator
Konular
35
Çözüm
7
Online süresi
9d 11h
Reaksiyon Skoru
351
Altın Konu
0
Başarım Puanı
97
MmoLira
2,360
DevLira
54
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Local'de çalışırken paket kurulumların da vs sanallaştırmanın ya da benim gibi eski pc'i bsd işletim sistemi yaptıysanız hem sabit hem de internete bağlanan bi ip adresi gerçekten iyi oluyor benim işimi gördü belki sizin de işinize yarar.
Biraz bilgisi tecrübesi olan sorunun ne olduğunu neyden bahsettiğimi hemen anlar.
1. Sunucunuzun(local) MAC Adresini Öğrenin
2. Modem Üzerinden IP Rezervasyonu Yapın
  • DHCP Sunucusu / IP Rezervasyonu (IP Reservation) sekmesine gidin.
  • Yeni ekle diyerek sunucunuzun MAC adresini ve vermek istediğiniz Sabit IP'yi buraya kaydedin.
  • Örnek sabit ve interneti açık kullanmak istediğiniz ip 192.168.1.5 bunu mac'a bağlayın. modem dhcp dns ayarlarıyla oynamayın.
  • ssh bağlanıp ethernet ayarlarına geçin dhcp açın modeme kaydettiğiniz ip numarası buraya tanımlanacaktır.
  • dns adreslerini 8.8.8.8 8.8.4.4 yapın ve kaydedip çıkın reboot atın.
  • hepsi bu kadar. artık hiç bi şekilde ip adresiniz değişmez ve her an localsunucu internete bağlı olur.
  • test için ping 8.8.8.8 ping 8.8.8.8 pkg update && pkg upgrade
  • Ekran Alıntısı.PNG

• 2.PNG
  • 3.PNG
  • 4.PNG
  • 5.PNG
  • 6.PNG

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER,ELİNE SAĞLIK.

port forwarding kullanılmalı

port forwarding kullanılmalı
Teşekkür ederim yorumunuz için. Burada amacımız dışarıdan oyuncu almak değil. bsd'nin açılıp kapanmasın da bilgisayarın açılıp kapanmasın da modemin sürekli yeni IP adresi tanımlaması değişken IP'i sabit hale getirmek ve sabit olduğu halde local çalışma ortamımızı internet'e açmak pkg install gibi veri çekebilmek veya sunucu saatini güncellemek gibi. aslında konuyu biliyorsunuz da ben yanlış anlatmış olabilirim kusura bakmayın.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Burada amacımız dışarıdan oyuncu almak değil. bsd'nin açılıp kapanmasın da bilgisayarın açılıp kapanmasın da modemin sürekli yeni IP adresi tanımlaması değişken IP'i sabit hale getirmek ve sabit olduğu halde local çalışma ortamımızı internet'e açmak pkg install gibi veri çekebilmek veya sunucu saatini güncellemek gibi. aslında konuyu biliyorsunuz da ben yanlış anlatmış olabilirim kusura bakmayın.
port forwarding dışarıdan oyuncu almak için değil. direkt sanallaştırmayı modemden ayırarak port forwarding ile 127.0.0.1 üzerinden istenilen port verilebilir.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri