Karakter animasyonları

warss78

Level 2
Katılım
5 May 2019
Konular
12
Mesajlar
78
Online süresi
9g 14977s
Reaksiyon Skoru
38
Altın Konu
0
Başarım Puanı
75
TM Yaşı
6 Yıl 11 Ay 20 Gün
MmoLira
3,697
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Merhabalar,
Yine ben ve sorularımla geldim


Burada zırh / item değiştirme gibi bir durumdan bahsetmediğimi özellikle belirtmek isterim.


Merak ettiğim konu, oyundaki animasyonların nasıl bypass edildiği. Örneğin balık tutarken normalde olta sallama animasyonu oynuyor; ancak bazı kişiler bu animasyonu atlayıp doğrudan balık tutabiliyor.


Bu işlem teknik olarak nasıl yapılıyor? Animasyonu çağıran bir fonksiyonun devre dışı bırakılması mı söz konusu, yoksa animasyonu kontrol eden bir state / flag mi bypass ediliyor? İnceleyebileceğim örnek bir fonksiyon, adres ya da araştırmaya başlayabileceğim bir referans paylaşırsanız çok sevinirim.


Şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim.
 
> Server binlerce oyuncunun , mob , NPC bilgilerini kontrol edip tepki vereceği için en az bilgiyle kesintisiz ve sağlıklı çalışması gerekir.
> Oyun yazanlar oyuncular zevk alsın görsel şölen olsun , bekleme zamanları olsun diye animasyon ekler.
> Örneğin hava kılıcı veya öfke skill bastığında client(bizim bilgisayar) birçok kontrol ve animasyondan geçirir.(yaklaşık 2sn sürüyor)
> Senin aradığın nokta burası işin görsel kısmı bitti , client servera şu bilgiyi gönderir , "Mehmet" hava kılıcını aktif etti.
> Son aşamada server bilgi göndermek için çağrılan fonksiyonlar . SendBattleAttack , SendMoveTo , SendPickup ... isimlere takılma ama mantık bu şekilde. İşin eğlenceli bir o kadar uğraştırıcı kısmı bu fonksiyonların bulunması , bazen samanlıkta iğne aramak gibi oluyor.

özetle olta attım , balık tuttum bilgisini gönderen fonksiyonları bulman ve onların hangi parametreler ile çağrıldığını bulman gerekiyor.
 
Asıl sorunda bu zaten bu nerde tutuluyor anlamadım gitti
 
https://forum.turkmmo.com/konu/3933...-speed-yetenek-animasyon-suresi-yetenek-hizi/ buradaki konumu inceleyebilirsin, olta attığın sırada sana bir değer verecek ve tutarkende aynı şekil de değer gelecek bu değerleri 0 yaparsan animasyon iptal olur. Karakter,Etrafında diğer moblar(canavar,player..) hepsinin animasyon hareketleri buradan geçiyor.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)