Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Zemin ve Mapler

kekicik

Level 4
TM Üye
Konular
23
Online süresi
4g 70591s
Reaksiyon Skoru
43
Altın Konu
0
Başarım Puanı
121
TM Yaşı
14 Yıl 11 Ay 1 Gün
MmoLira
1,377
DevLira
15

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Benim files te 1.köy zemin eski tip ben bunu yeşil olanla değiştirmek istiyorum ve sürgün mağarası şeytan kulesi gibi yerler eski tip olsun orada değiştirmişler içeriğini kötü duruyor bunlar nereden ayarlanıyor nereden bulabilirim istediğim şeyleri

Çözüm
Bu iş server ayarıyla falan olmuyor, tamamen client tarafındaki map dosyalarıyla alakalı. O yüzden “nereden ayarlanıyor” diye aradığında bir ayar dosyası bulamaman normal.

1. köyün zemini, rengi, yeşil mi eski tip mi olacağı map dosyasının kendisiyle geliyor. Yani senin files’te 1. köy eski duruyorsa, kullandığın client’ta eski 1. köy map’i var demektir. Server burada sadece “map_a1’e gir” diyor, zemini nasıl çizeceğini client belirliyor.
Client içinde ymir work/map/ klasörüne bak.
Orada:

• map_a1
  • map_b1
  • map_c1
klasörlerini göreceksin. 1. köy dediğimiz yerler bunlar. Yeşil 1. köy istiyorsan, yeşil olan bir client’tan bu klasörleri alıp kendi client’indekilerle değiştirmen gerekiyor. Başka bir ayarı...
Bu iş server ayarıyla falan olmuyor, tamamen client tarafındaki map dosyalarıyla alakalı. O yüzden “nereden ayarlanıyor” diye aradığında bir ayar dosyası bulamaman normal.

1. köyün zemini, rengi, yeşil mi eski tip mi olacağı map dosyasının kendisiyle geliyor. Yani senin files’te 1. köy eski duruyorsa, kullandığın client’ta eski 1. köy map’i var demektir. Server burada sadece “map_a1’e gir” diyor, zemini nasıl çizeceğini client belirliyor.
Client içinde ymir work/map/ klasörüne bak.
Orada:

• map_a1
  • map_b1
  • map_c1
klasörlerini göreceksin. 1. köy dediğimiz yerler bunlar. Yeşil 1. köy istiyorsan, yeşil olan bir client’tan bu klasörleri alıp kendi client’indekilerle değiştirmen gerekiyor. Başka bir ayarı yok.

Sürgün Mağarası, Şeytan Kulesi gibi yerlerin kötü durmasının sebebi de aynı. Muhtemelen o map’lerin terrain’i eski ama texture’ları yeni (ya da tam tersi). Bu yüzden renkler uyumsuz görünüyor. Onların dosyaları da yine ymir work/map/ altında, dungeon isimli klasörlerde durur. Beğendiğin eski client’tan o dungeon map’lerini alırsan görünüm düzelir.

Özetle:

1. köy yeşil olsun istiyorsan → yeşil 1. köy map’i kullanacaksın
  • Dungeon’lar eski kalsın istiyorsan → eski dungeon map’lerini kullanacaksın
  • Bunların hiçbiri server tarafında ayarlanmaz
Yani olay tamamen beğendiğin client’tan map klasörlerini alıp kendi client’ına koymak.
Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim bir yeri anlamadım pack açılıp kapatılması gerekiyor mu ?

Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim bir yeri anlamadım pack açılıp kapatılması gerekiyor mu ?
Gerekmiyor direk dosyaları atmanız yeterli olucaktır.

Sorununuz halen devam ediyor mu, yoksa çözüme kavuşturuldu mu?

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri