Agora Metin2 1
Agora Metin2
PrimeAC 1
PrimeAC
ShadowFon 1
ShadowFon
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
romegames 1
romegames
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
NovaLst 1
NovaLst
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplandı Virtual box'da 192.168.0.13 ıp veriyor

RRuaa

Level 1
Üye
Konular
4
Online süresi
23h 27m
Reaksiyon Skoru
8
Altın Konu
0
TM Yaşı
5 Ay 24 Gün
Başarım Puanı
13
MmoLira
483
DevLira
3
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Arkadaşlar bi files kurucam makinayı çaıştırıyorum ıp ye batığımda 192.168.0.13 veriyor putty bunu okumuyor. nerede ne yanlış yapmış olabilirim veya neden böyle bir ıp veriyor. bsdconfigten ıpyi değiştiriyorum onuda kabul etmiyor değişmiyor

Son düzenleme:

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Arkadaşlar bi files kurucam makinayı çaıştırıyorum ıp ye batığımda 192.168.0.13 veriyor putty bunu okumuyor. nerede ne yanlış yapmış olabilirim veya neden böyle bir ıp veriyor
Konu yeri yanlis tasinacak

Arkadaşlar bi files kurucam makinayı çaıştırıyorum ıp ye batığımda 192.168.0.13 veriyor putty bunu okumuyor. nerede ne yanlış yapmış olabilirim veya neden böyle bir ıp veriyor. bsdconfigten ıpyi değiştiriyorum onuda kabul etmiyor değişmiyor
Ağ seçeneklerini bi kontrol et derim ben sana oradan kaynaklı bir sorun yaşıyor olabilirsin

Merhaba,

Kurulumda IP4 doğru şekilde tamamladınız mı ? Eğer tamamladıysanız FreeBSD güvenli modda çalıştırıp tekrar deneyin lütfen

Makine açılınca 192.168.0.13 veriyorsa, bu %90 ihtimalle DHCP’den otomatik aldığı IP. Yani modem/router “al sen kullan” diyor, sistem de kabul ediyor. O yüzden bsdconfig’ten IP vermeye çalışsan bile reboot edince yine eski hale dönüyor.

İkinci ihtimal de şu:
bsdconfig’te yanlış network kartını ayarlıyorsun. Mesela sen em0 ayarlıyorsun ama sistem aslında re0 üzerinden IP alıyor. O zaman yaptığın değişiklik boşa gidiyor gibi görünüyor.

Bunu net görmek için makinenin konsolunda şuna bak:

ifconfig

Burada UP olan ve IP alan arayüz hangisiyse, asıl ayarlaman gereken odur.

PuTTY’nin bağlanmamasına gelirsek:
PuTTY “okumuyor” diyorsan genelde SSH çalışmıyordur ya da ağda erişim yoktur. Önce şunu kontrol et:

service sshd status

Çalışmıyorsa:

service sshd start
sysrc sshd_enable="YES"

Bir de çok yapılan hata var:
Bilgisayarın 192.168.1.x, server 192.168.0.13 ise aynı networkte değilsiniz. Windows’tan ipconfig çek, subnet’e bak. PC ile server aynı IP bloğunda değilse PuTTY zaten bağlanmaz, ping bile atamazsın.

IP’yi sabitlemek istiyorsan bsdconfig yerine direkt dosyadan yapmak daha sağlıklı. Örnek:

/etc/rc.conf

içine şuna benzer bir şey yaz:

ifconfig_em0="inet 192.168.0.50 netmask 255.255.255.0"
defaultrouter="192.168.0.1"

(Arayüz adını kendine göre değiştir)

Sonra:

service netif restart
service routing restart

Özetle:

• 192.168.0.13 gelmesi normal, DHCP yüzünden
  • bsdconfig IP’yi değiştirmiyor gibi görünmesi yanlış arayüz veya DHCP’den
  • PuTTY bağlanmıyorsa önce ping, sonra SSH kontrol et
  • Aynı subnet’te olduğundan emin ol

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri