Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Metin2 Virutal Box Server Kurulum Hakkında

pusatt22

Level 5
TM Üye
Konular
178
Online süresi
19632s
Reaksiyon Skoru
16
Altın Konu
0
Başarım Puanı
128
TM Yaşı
15 Yıl 2 Ay 11 Gün
MmoLira
79
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Öncelikle merhabalar arkadaslar

Bilgisayarımda sanal makina oluşturup server kurmak için ;

virtual box

putty

navicat

xampp

WinSCP

Navicat Premium

FileZilla

notepad++

visual studio 2013

vb. Gerekli tüm programları edindim

sıfırdan freebsd 12.0 sürümün kurulumunu yaptım

freebsd 9.2 gerekliymiş source build filan yapmak için onuda edindim

3 adet server files indirdim

1. kurulumunda game.tar.gz mysql.tar.gz ve src.tar.gz şeklinde çıkarıp serveri kurum ve verdikleri packı serverinfo.py düzenleyip oyuna giriş yapabildim ama filesi ve packı beğenmeyip yeni files ve pack arayışına girdim.

2.olarak Escelipse-SERVER dosyalarını indirdim

içerisinde

04.Dump.rar

Client_SRC.rar

Escelipse-metin2files_lycansiz.tar.gz

game.tar.gz

mysql.tar.gz

ve birkaç dosya ile geldi...

game.tar.gz ve mysql.tar.gz kurdum fakat dump.rar nedir client_src.rar nedir izlediğim videolara göre birşeyler yapmayı denedim ya serverin girişleri açılmıyor hata alıyorum kurulumu başaramadım ve yanındaki gelen pack dosyalarını nasıl düzenleyeceğim hakkında fikrim yok packıyla indir 2 3 gb kadar fakat packler cok farklı.

3.filesimde ise

asilzade indirdim game.tar.gz ve mysql.tar.gz kurulumlarında sorun yaşamıyorum

yanında

ClientSource.zip

Dump Proto.zip

DumpSource.zip

ServerSource.zip

Pack.zip dosyaları mevcuttu pack klasörünü içinde bir sürü dosya var pack içi boş root.epk lar bile yok sanırım düzenleyerek kendim oluşturmam gerekli daha sonra ise

dum proto nedir dump source nedir nasıl kurulur bilmiyorum serversoruce freebsd 9.2 ile izledğim kadarıyla bişeyler freebsd 9.2 içinde çıkartıp gerekli kodları yazıp

oluşan game ve db dosyalarını freebsd 12.0 kendi filesimin içine attım cilent source ise visual studio 2013 ile internetten izleyerek ayarlamaya çalıştım ki ne amaçla yapıldıgını mantıgını dahi anlayamazken 16 adet hata verdi serveri online hale getirmek istediğimde server açıldı görünüp sunucuya bağlanıyorsunda kalıyordu ve farklı bir pack ile giriş yapmaya çalıştım uzun zamandır buralarda yoktum birçok sey değişmiş ve net bilgilere sahip olamadım.

söze gelecek olursak elimdeki dosyalar ile bana kurulum yapabilecek net bilgileri verebilecek yardımcı olabilecek birine ihtiyacım var okunuğunuz için teşekkür ederim yanlış bölüme konu açtıysam affola şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Dump proto dediğimiz item_proto ve mob_proto'yu txt olarak kullanan fileslerde protoları kapatmayı sağlayan uygulamadır. Dump proto source ise bunun açık kaynak kodlu halidir dump proto source ile pek bir işiniz olmayacak. Client source ise clientinizin kaynak kodlarıdır. Visual Studio ile derlemenizin sonucunda oyuna giriş yaptığınız .exe'nin yenisini oluşturursunuz

onu nasıl yapıcaz kardeşim ? Dump Protoyu biliyorum şahsen ben de arkadaş biliyormu bilmem ama client source derleme felan daha önce hiç yapmadım konu nezaman buralara geldi onu tam bilmiyorum...
Sana bu konu hakkında kimse kolay kolay yardımcı olacağını sanmıyorum burası paylaşım platformu yardım değil.. niye böyle diyorum diyorsan ? Ben de aynı yardımı istediğim youtube de bunun hakkında video var diyorlar..ama videolara bakınca hiç bilmeyen adamın nasıl yapacağı hakkında sıfırdan gösteren yok. Paylaşım platformunda yardım aramak biraz sıkıntılı oluyor..

Maksadım kötülemek değil yani sen eski tip bir server bul yavaş yavaş kendin düzenle çık... herkesin yaptığı gibi.. bende öyle yapmaya çalışıyorum...

Dump proto dediğimiz item_proto ve mob_proto'yu txt olarak kullanan fileslerde protoları kapatmayı sağlayan uygulamadır. Dump proto source ise bunun açık kaynak kodlu halidir dump proto source ile pek bir işiniz olmayacak. Client source ise clientinizin kaynak kodlarıdır. Visual Studio ile derlemenizin sonucunda oyuna giriş yaptığınız .exe'nin yenisini oluşturursunuz

onu nasıl yapıcaz kardeşim ? Dump Protoyu biliyorum şahsen ben de arkadaş biliyormu bilmem ama client source derleme felan daha önce hiç yapmadım konu nezaman buralara geldi onu tam bilmiyorum...

Çözüm

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri