Fethi Polat 1
Fethi Polat
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
kralhakan2009 1
kralhakan2009
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplanmadı PuTTy Bağlanamıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan duween25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 331

duween25

Level 2
Üye
Konular
11
Online süresi
3d 3h
Reaksiyon Skoru
11
Altın Konu
0
TM Yaşı
12 Ay 2 Gün
Başarım Puanı
27
MmoLira
726
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Merhabalar herkese iyi günler dilerim.

FreeBSD Kurulumumu yaptıktan sonra bsdconfigden IP Adresini 192.168.1.xx şeklinde ayarlıyorum ama Putty bağlanamıyorum.

Normalde ev iinterneti ile kurulum yaptığımda sorun olmuyordu ama bazı durumlar nedeniyle telefon internetini paylaşarak kullanıyorum yardımcı olursanız sevinirim

bsdconfigde yazdığım ip gösteriyor 192.168.1.250
Virtual box ağ ayarlarında makinenin ağ bağlantısını köprü bağdaştırıcısı olarak seç,
bsdconfigte network ayarlarında manuel ip girdiğin yeri değiştir DHCP ye al.
Makine kapat aç,
ifconfig yaz ordaki ip ile gir hocam

1. IP Adresi ve Ağ Geçidi Kontrolü

• FreeBSD’de ağ yapılandırmasında sorun olabilir. FreeBSD'nin aldığı IP adresinin doğru olduğunu ve telefonun hotspot'unun doğru ağ yapılandırmasını sağladığından emin ol.
  • Default Gateway ve DNS ayarlarını kontrol et. Telefonun internetini paylaşırken, telefonun doğru şekilde ağ geçidi bilgisi sunuyor olması önemli.
[CODE title="Gateway Ayarını Kontrol Etmek İçin:"]route -n show
[/CODE]

Bu komutla ağ geçidini kontrol edebilirsin. Eğer yoksa, şu komutla ağ geçidi eklemeyi deneyebilirsin:
Kod:
route add default 192.168.1.1

2. Firewall Ayarları

• FreeBSD üzerindeki firewall (ipfw, pf, vb.) ayarları, dış bağlantıları engelliyor olabilir. Firewall’un doğru yapılandırıldığından emin ol. Eğer firewall engelliyorsa, firewall'u geçici olarak devre dışı bırakıp tekrar bağlanmayı deneyebilirsin.

ipfw firewall'ı devre dışı bırakmak için:
Kod:
ipfw flush

3. SSH Servisinin Çalıştığından Emin Ol

• SSH servisinin düzgün çalıştığından emin ol. SSH servisi başlamamış olabilir veya sadece belirli IP adreslerine izin veriyor olabilir.

SSH servisinin çalıştığını kontrol etmek için:
Kod:
service sshd status

5. Putty Bağlantı Ayarları

• Putty ile bağlanırken, IP adresinin doğru olduğundan emin ol. Telefon interneti üzerinden bağlanırken, IP adresi değişebilir.
  • FreeBSD'nin aldığı IP’yi doğru girdiğinden emin ol.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri