Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
shrpnl 1
shrpnl
YusufŞimşek14 1
YusufŞimşek14
berzahx 2
berzahx
xranzei 1
xranzei
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

The Outer Worlds 2: Kapsamlı Üretim Rehberi

Testraller

Korkma !
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Fahri Üye
TM Üye
Konular
1,052
Online süresi
9d 9h
Reaksiyon Skoru
2,644
Altın Konu
33
Başarım Puanı
396
MmoLira
10,015
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

The Outer Worlds 2: Kapsamlı Üretim (Crafting) Rehberi

Orijinal The Outer Worlds oyununda klasik anlamda bir üretim sistemi (crafting) yoktu. Bunun yerine Tinkering (ince ayar) sistemi vardı — bu sistem sayesinde sevdiğin silahları onarıp geliştirebilir, en yüksek hasar seviyesinde tutabilirdin. Ancak The Outer Worlds 2’de bu sistem tamamen elden geçirilmiş durumda.

Bu kez karşımızda çok daha klasik bir üretim sistemi var. Silah seviyeleri ve dayanıklılık (durability) gibi kavramlar tamamen kaldırılmış. Artık herhangi bir silah, yeterli modlama ve doğru beceri (Skill) ölçeklemesiyle her aşamada kullanılabilir. Fakat bu, üretim sisteminde dikkate alınması gereken çok daha fazla unsur olduğu anlamına da geliyor.

Üretim (Crafting) Nedir?

The Outer Worlds 2 1.png

Orijinal oyundaki Tinkering sisteminden farklı olarak, The Outer Worlds 2’deki Crafting tamamen yeni eşyalar oluşturma ve var olan eşyaları bileşenlerine ayırma üzerine kurulu. İlginç olan şey şu ki, üretim sistemine bağlı özel bir beceri (Skill) bulunmuyor. Elinde gerekli malzemeler ve tarifler (recipes) olduğu sürece, hangi oynanış tarzına sahip olursan ol, istediğin eşyayı üretebilirsin.

Oyunun diğer sistemlerinde beceri yetersizliğin seni birçok içerikten mahrum bırakabiliyorken, üretim sistemi oldukça cömert davranıyor. Üretim yapmak için bir Crafting Bench (Üretim Tezgâhı) kullanman gerekiyor. Bu tezgâhlar dünyada çeşitli yerlerde bulunabilir, ama çoğu kasabada en az bir tane bulunur. Ayrıca, kendi gemin “Incognito” içinde de her zaman kullanabileceğin bir tezgâh vardır.

Eğer yanında Niles varsa, çatışma dışında istediğin zaman üretim menüsüne tam erişim sağlayabilirsin.

Not: Bu sistemle silah üretimi yapılamaz. Daha çok silah ve zırh modları, bomba gibi fırlatılabilir eşyalar, Mag Pick ve Bypass Shunt gibi yardımcı araçlar ve mermi üretmek için kullanılır. Özellikle Long Rounds gibi nadir mühimmat türleri için üretim yapmak hayatta kalmanın en garantili yoludur.

Üretim İçin Kaynak Nasıl Bulunur?

The Outer Worlds 2 2.png

Her üretim sisteminin temeli kaynaktır. Orijinal oyundaki Tinkering sistemi, üretim için senden Bits (para birimi) harcamanı beklerdi. Ancak The Outer Worlds 2, kaynakları gerçek dünyadan toplamanı istiyor — çünkü Bits artık sadece yeni silahlar almak için kullanılmalı. Etrafta bu kadar “çöp” bulunmasının nedeni de bu: o çöpler aslında üretim malzemesidir!

Kaynak toplamanın iki ana yolu vardır:

1. Düşmanlardan toplama – Özellikle otomekler (automech) ve yaratıklar, yenildiklerinde crabble shell, servo motor gibi üretimde kullanılabilecek materyaller düşürürler.
  2. Çevreden toplama – Endüstriyel alanlarda soğutucu tanklar gibi mekanik parçalar, kırsal alanlarda ise yaratık dokuları veya balıkçı iskelelerinde biyolojik malzemeler bulunabilir.

Ayrıca, dünyada bulduğun birçok eşya çöp (junk) olarak sınıflandırılır. İlk bakışta sigara paketi, kolye, yüzük gibi eşyalar satılacak önemsiz eşyalar gibi görünebilir. Ancak bunlar Breakdown (Parçalama) sistemiyle kaynaklara dönüştürülebilir.

Örneğin:

• Sigara paketleri → Nikotin
  • Yüzük → Metal parçaları

Bu tür eşyaların satım değeri düşük olduğundan, onları parçalamak çok daha mantıklıdır.
Ayrıca, oyun envanter sınırı koymadığından, gördüğün her şeyi toplamaktan çekinme.

Yeni Üretim Tarifleri Nasıl Açılır?

The Outer Worlds 2 3.png

Bir eşya üretebilmek için önce üretim tarifine (recipe) sahip olman gerekir. Bu mantıklı bir beklentidir, ama oyun içinde bu sistem biraz farklı işler.

Çoğu tüketilebilir eşya (consumable) için tarifi satın alman gerekir. Bunlar dünyada bulunmaz; ya satıcılardan ya da otomat makinelerinden alınır. Yani yeni bir bomba türü ya da mermi üretmek istiyorsan, önce tarifini satın almalısın.

Ancak modlar (mods) için durum farklıdır:
Bir mod, bir silah ya da zırha takıldığında kalıcıdır. Yerine yenisi takılabilir ama eskisi geri alınamaz. Bu nedenle, önceden modlanmış bir silah bulduğunda ve tarifi bilmiyorsan, o modun tarifini kaybetmiş olursun.

Ama eğer bir modu bağımsız şekilde bulursan (dünyadan veya satıcıdan), onunla birlikte tarifi de otomatik olarak elde edersin.
Yani en kârlı yöntem, fırsat buldukça modları çalmak veya lootlamak olacaktır — hem modu hem de tarifini bedavaya kazanırsın!

Üretim Sisteminin Tüm Fonksiyonları

The Outer Worlds 2 4.png

Üretim sistemi dört ana bölüme ayrılır:

1. Crafting – Yeni eşyalar üretme
  2. Mods – Silah ve zırhlara mod ekleme
  3. Breakdown – Eşyaları parçalayarak kaynak elde etme
  4. Party Upgrades – Yoldaş (companion) geliştirmeleri

Crafting

Bu bölümde elindeki tariflerle yeni eşyalar üretebilirsin.
Her eşyanın altında sahip olduğun adedi gösterilir, böylece gereksiz yere fazlasını üretmezsin.
Bazı eşyalar (örneğin modlar veya Mag Pick’ler) tekli üretilirken, mühimmatlar çoklu üretim sağlar.

Kategorilere göre filtreleme yapabilir, sık kullandığın eşyaları favori listene ekleyebilirsin.

Mods

Burada mod üretimi değil, mod yerleştirme işlemi yapılır.
Tüm silahların, zırhların ve kaskların mod yuvaları burada listelenir. Her silah türü farklı modlara sahiptir; örneğin bir susturucu modu sadece revolver türüne takılabilir.

Ayrıca her silah türünün mod yuva sayısı farklıdır:

• Tabancalar → namlu ve optik
  • Tüfekler → namlu, optik ve alt namlu (underbarrel)

Not: Takılan bir mod geri alınamaz, yalnızca değiştirilebilir.

Breakdown

Bu özellik, eşyaları kaynaklarına ayırmanı sağlar. Çoğu eşya (silah, zırh, mod, mühimmat) parçalanabilir.
Bir eşyayı parçalamadan önce hangi kaynakları elde edeceğini görebilirsin. Ancak işlem geri alınamaz, bu yüzden sadece gerçekten ihtiyacın olanları parçala.

Party Upgrades

Bu sistem, sadece yoldaş karakterlerinin zırh ve silah yükseltmeleri için kullanılır.
Her yoldaşın özel bir Mod Kit’i vardır ve bu kitler onların kişisel görevlerini tamamlayarak açılır.

Bir yoldaşın mod kiti açıldığında, onu bir seviye yükseltebilir ve istediğin zaman farklı kombinasyonlarla değiştirebilirsin.
Bu değişiklikler kalıcı değildir — ancak yoldaş yetenekleri (perks) kalıcıdır, bu nedenle o seçimlerde daha dikkatli olmalısın.

Bu şekilde The Outer Worlds 2’deki üretim sistemi; savaşta, keşifte ve karakter geliştirmede büyük bir derinlik sağlar. Modları dikkatli seç, kaynaklarını akıllıca kullan — çünkü iyi hazırlanmış bir gezgin, Halcyon’un her köşesinde kazanan taraftır.

Yapay zeka red

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri