Best Studio 1
Best Studio
TuZaKK 1
TuZaKK
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
R 1
Roksam
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Sevdamsın 1
Sevdamsın
farkmt2official 1
farkmt2official
emirhanHCL 1
emirhanHCL
Scarlet 1
Scarlet
Hikaye Ekle

Cevaplandı .gr2 texture yolu değişince gözükmeme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bayrava
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 354

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Merhaba,

Sunucuma yeni item eklerken .gr2 dosyalarından bazılarının texturelerinin yolunu değiştiriyorum. Kullandığım program "Granny Texture Changer" aslında .gr2 dosyasını granny viewer ile açtığımda yolu değişmiş ve istediğim texture gözüküyor. Fakat oyunun pack dosyalarına attığımda model gözükmüyor.

bu durumu nasıl çözebilirim ?
Sebebi ne olabilir granny sürümü ile mi ilgili ?
veya texture yolunu daha temiz nasıl değiştirebilirim?

Çözüm
bende bu uygulamayı kullanıyordum aslında ama olmuyordu.

internetten görseldeki gibi bir uygulama buldum ve bundan texture yolunu değiştirince bütün problemim çözüldü. nedense diğer uygulama benim modelimi bozuyordu. Artık kullandığım windows sürümünden mi yoksa serverimdaki granny sürümünden mi anlamadım ama bu uygulama sayesinde sıkıntımı çözdüm.

Çok teşekkür ederim ilginiz ve yardımınız için.

1761053508703.png
hocam bana orjinal dds yollar mısın ? oyunun kendinde olan
şöyle bir eklemede yapayım hocam mesela bu yeni oluşturduğum siyah-beyaz tonlarındaki .ddslerimi orjinal .dds adlarıyla aynı yapıyorum örneğin "weapon_junggeup_03" gibi bu sefer orjinal dolunay bile siyah-beyaz oluyor. Yani meselem daha çok model gibi. modelin texture yolunu değiştirdiğimde nedense model oyunda gözükmüyor.

şöyle bir eklemede yapayım hocam mesela bu yeni oluşturduğum siyah-beyaz tonlarındaki .ddslerimi orjinal .dds adlarıyla aynı yapıyorum örneğin "weapon_junggeup_03" gibi bu sefer orjinal dolunay bile siyah-beyaz oluyor. Yani meselem daha çok model gibi. modelin texture yolunu değiştirdiğimde nedense model oyunda gözükmüyor.
1761050461931.png

1761050488678.png

Sizin verdiğiniz dosyayı kullanınca yukardada dediğim gibi oluyor yani ismi aynı kullandığımda bu sefer zaten texture yolu değişmeye gerek kalmıyor. Ama normal dolunayda siyah-beyaz oluyor yeni dolunayda. Bu kısımda dediğim gibi aynı ismi verince bende bu durumu farketmiştim fakat yeni .dds min ismini değiştirmem lazımki orjinali ile isim çakışmasına uğramasın diye. İsim değiştirince de bu sefer texture yolu değiştirmem gerekiyor. Tam olarak bu noktada da texture yolunu değiştirdiğim anda model hiç gözükmüyor.

Teşekkür ederim o kadar uğraşıp ilgilendiniz. Tavsiye ettiğiniz veya kullandığınız sıkıntısız texture yolu değiştirme programı var mı?

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)