Howl İncelemesi: Sağır Bir Kahramanla Taktiksel Bulmaca Macerası
Howl, sınırlı kaynaklarımızı düşmanları yenmek ve hedefe zamanında ulaşmak için kullandığımız,
kafa yoran seviyelerden oluşan, zorlu bir
taktiksel bulmaca macera oyunudur.
Hikâye, diyar boyunca yankılanan ve herkesi kana susamış canavarlara dönüştüren korkunç bir
Ulama (Howl) etrafında dönüyor.
Ancak kahramanımız doğuştan sağır olduğu için, Ulama'nın yıkıcı etkilerine karşı
bağışıklığa sahiptir. Bu nedenle, dikkatli rehberliğimiz altında, yoluna çıkan canavarları yenmek ve ölümcül laneti sona erdirmek gibi zorlu görevi tamamlamak için diyar boyunca seyahat eder.
Her turda,
ızgara tabanlı seviyede bir dizi hamle planlar ve ardından düşmanların kendi hamleleriyle tepki vermesini izleyerek bu hamlelerin birer birer uygulanmasını seyrederiz. Seçeneklerimiz; herhangi bir yöne hareket etmek, bir ok fırlatmak veya kısıtlamaları olan, ancak bu kısıtlamaların etrafından dolanmanın bir o kadar zekice yollarını sunan
özel yetenekleri kullanmaktır.
Bir seviyeyi tamamlamak, bize savaş verimliliğimizi artıran ve en önemlisi, her tur yapabileceğimiz hamle sayısını yükselten
yeni beceriler öğrenmek için gereken kaynakları kazandırır. Bu, özellikle katı tur limitleri uygulayan seviyelerde hayati önem taşır.
Düşmanlar
önceden belirlenmiş bir algoritmaya göre hareket eder, ancak bir sonraki hamleyi doğru planlamak için her hamleden sonra seviyenin durumunu akılda tutmamız gerektiğinden, hamle dizimizi tasarlamak yine de zordur. Neyse ki, bu süreci büyük ölçüde basitleştiren bir
"yardım modu"nu (assist mode) etkinleştirebiliriz.
Genel olarak, oyunun ana fikrinden, karakter geliştirme özgürlüğünden ve özellikle beni bu
korkutucu peri masalı atmosferine kaptıran
güzel elle çizilmiş grafiklerinden keyif aldım.
İlerleyen seviyeler oldukça zorlayıcı hale geliyor, bu da sıradan oyuncuları korkutabilir. Ancak zorluk seviyesini dert etmiyorsanız, bu oyunu mutlaka denemelisiniz.
Howl, ücretsiz denenebilir ve tüm seviyelerin kilidini açan tek bir
3,99 $'lık uygulama içi satın alma (iAP) içerir.