Kumome İncelemesi: Satranç Tahtasında Strateji, Bulmaca ve Deste Karışımı
Kumome, taşımızı satranç tahtası üzerinde stratejik olarak hareket ettirdiğimiz ve her hamleden sonra düşmanı engellemek için engeller yerleştirdiğimiz eğlenceli bir masa oyunudur (board game). Bu yapım, 200'den fazla tek oyunculu seviyesi, gerçek zamanlı PvP ve işbirliği (co-op) modlarında strateji, bulmaca ve hatta deste kurma (deck-building) unsurlarını harmanlar.
Sıra tabanlı her seviyede amaç, düşman bizi tuzağa düşürmeden önce tüm düşman taşlarını tuzağa düşürmektir. Tek bir yanlış hamle bile oyunu hızla tersine çevirebileceği için, birkaç adım sonrasını dikkatlice hesaplamamız gerekir.
Oyunun olağanüstü sadeliğini ve kolay anlaşılır öğreticisini övmek gerekir. İlk birkaç aşama oynaması eğlencelidir ve ilerledikçe zorluk seviyesi hızla artar.
Taşımızı hareket ettirip engel yerleştirmenin yanı sıra, düşmanımıza karşı çok ihtiyaç duyulan bir avantaj elde etmek için
güçlendirmeler kullanabilir ve PvP sırasında
özelleştirilebilir destemizden kartlar oynayabiliriz.
Ancak, asıl oynanış yalnızca
portallar oyuna dahil edildiğinde değişiyor; üstelik bu mekanik de her seviyede kullanılmıyor. Bu nedenle, tek oyunculu moddan en iyi şekilde kısa aralıklarla oynayarak keyif alınır.
Ayrıca, bazı seviyelerin kendilerinden önceki ve sonraki seviyelere göre çok daha zor olduğunu deneyimledim. Öyle ki, bu bölümleri güçlendirme kullanmadan tamamlamak neredeyse imkânsızdı.
Bununla birlikte, gerçek zamanlı
PvP ve işbirliği modları oyunu öne çıkarıyor. Eğer birlikte oynayacak bir arkadaşınız varsa, bu oyun rahatlıkla tavsiye edilebilir.
Kumome, daha fazla güçlendirme için birkaç uygulama içi satın alma (iAP) yoluyla gelir elde eder, ancak oyundan ücretsiz bir oyuncu olarak da kolayca keyif alınabilir.
Basit bulmaca ve deste kurma unsurlarına sahip özgün masa oyunlarından hoşlanıyorsanız ve küçük kusurlara göz yumabilirseniz, bu oyundan keyif alacağınızı düşünüyorum.