Zombie Simulator Z İncelemesi: Kıyamet Senaryoları İçin Mükemmel Bir Sandbox
Zombie Simulator Z, sekiz farklı harita ve bir hayatta kalma modu üzerinde sayısız zombi senaryosu yaratarak insanlığın çöküşünü veya kurtuluşunu simüle etmemizi sağlayan, harika bir bağımsız (indie) zombi
sandbox oyunudur.
Oynanışta, zombi salgınlarına yanıt verirken enfeksiyonu kontrol altına almak için polis ve askeri kuvvetleri koordine ediyoruz. İşler kontrolden çıkarsa hava saldırılarına ve hatta
taktik nükleer silahlara kadar gidebiliyoruz.
Şehrimiz kaçınılmaz olarak düştüğünde ise hayatta kalanları toplayıp milis kuvvetleri kurabilir, savunma hatları inşa edebilir ve devriyeler organize edebiliriz. Ayrıca,
akıncılar (raiders), barış modu etkinleştirilmiş olmasına bağlı olarak bu çabalara ya destek olabilir ya da engel olabilir.
Bir sandbox oyunu olduğu için, her zombi türünün sağlığı, hızı ve görüş açısı dâhil olmak üzere
neredeyse her şey kişiselleştirilebilir.
Grafikleri oldukça
minimalist olsa da, bu tasarım tercihi oyunun binlerce zombi ve insanı aynı anda simüle etmesine olanak tanır ve üst düzey mobil cihazları dahi zorlamaz. Yeter ki zombi veya insan sayısında aşırıya kaçmayın, oyun daha eski cihazlarda bile çalışabilmelidir.
Oyunun
kullanıcı arayüzü (UI) yeterli ve kontrolleri iyi tasarlanmış ve kullanımı kolaydır, ancak bazı özellikleri kaçırmak kolay olduğundan, yeni oyunculara oynamadan önce eğitim (tutorial) videolarını izlemelerini tavsiye ederim.
Tek olumsuz yanı,
sınırlı sayıda haritanın bazı oyuncuların zamanla oyundan sıkılmasına neden olabilmesidir. Ancak ben kendi adıma, oyuna iyi bir 40-50 saat harcadım ve hâlâ zaman zaman geri dönüyorum.
Ayrıca, tek kişilik geliştirici, oyunu hata düzeltmeleri ve
yeni içeriklerle güncellemeye devam ediyor.
Zombie Simulator Z, reklamsız ve uygulama içi satın alma (iAP) içermeyen
1,99 $ fiyat etiketine sahip premium bir oyundur. Çevrimdışı bir zombi kıyameti sandbox oyunu arayan herkes için fiyatının karşılığını kesinlikle vermektedir.