Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

simya kuşak kaldırma

baxsi55

Level 1
Üye
Konular
10
Online süresi
9g 67808s
Reaksiyon Skoru
10
Altın Konu
0
Başarım Puanı
100
TM Yaşı
16 Yıl 11 Ay 29 Gün
MmoLira
1,163
DevLira
3

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

ııııııı.png

arkadaşlar simya ve kuşak kaldırmak istiyorum ama formda yapılanları uyguluyorum clien ya kapanıyor açarken yada yükleme ekranında donuyor birtürlü yapamadım yardımcı olurmusunuz

Notepad++ kullanarak kaldırmalısın dostum, kaldırırken satırlara dikkat etmelisin, bir yeri kaldırmayı unutursan hata alırsın, kaldırdıktan sonra oyun açılmazsa atarsa vs, client’in olduğu yerdeki syserr dosyasını kontrol etmeli ve aldığın hataya bakmalısın.

Ayrıca tab diye bir şey var, yani eklerken diğer satırlarda boşluk vs bırakıp mevcut ayarını bozarsan yine hata alırsın, sadece kaldırman gereken kod satırlarını seç ve öyle sil.

Kaldırma işlemi için kodların sırası ile gitmelisin. Sunucu ve client tarafında hiçbir ekstra/eskik kalmamalı. Durumunda bilinmeyen bi paket yüzünden olmuş olabilir, kullanılan bi kodu çıkartsan compiler direkt hata verirdi.

Server tarafında kaldırma

game / src içinde cmd_general.cpp, char.cpp, char_skill.cpp gibi dosyalarda DRAGON_SOUL, COSTUME_SASH macro tanımları var

Örnek
cpp:
#ifdef ENABLE_DRAGON_SOUL_SYSTEM
// buradaki fonksiyonlar komple kapatılacak
#endif[[HASH=3]#endif[/HASH]ı kuşak (sash) için geçerli:
[CODE title="cpp"]#ifdef ENABLE_COSTUME_SASH_SYSTEM
// kuşak kodları buradan çıkacak
#endif

#endifyeniden derlemen gerekli

Client tarafında kaldırma

root/uiinventory.py içinde simya + kuşak slotları var bunları silmen lazım.
uiscript/inventorywindow.py içinden butonlar (simya, kuşak ikonları) kaldırılmalı.
locale_game.txt içinde ilgili stringler (örn. “Simya Sistemi”, “Kuşak”) silinebilir.
Eğer pack’tan sadece ikonları silersen ama kodu bırakıp boş referans yaratırsan client crash olur.

Forumdaki rehberler genellikle ya sadece client ya da sadece server tarafını anlatıyor. Sen ikisini aynı anda uygulamadığın için:

Eksik packet gönderiliyor → client donuyor.
Eksik UI referansı → client açılırken crash veriyor.
Sana tavsiyem:
  1. Önce server tarafında ENABLE_DRAGON_SOUL_SYSTEM ve ENABLE_COSTUME_SASH_SYSTEM define’larını kapatıp game derle.
  2. Sonra client tarafında uiscript ve root dosyalarından slotları + butonları kaldır.
  3. Pack’i temizle, client’i tekrar başlat.

komple kaldırmanızı tavsiye etmem game.py den DIK_O olarak aratın ve kodun başına # koyarak pasif bırakın taskbardan kaldırmak için ise root dosyasına girin ui.taskbar.py açın localeden mi uiscripttenmi çekiyor taskbar.py yi onu bulun ve sadece imageleri pasif bırakın tasbkar için

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri