Fethi Polat 1
Fethi Polat
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
kralhakan2009 1
kralhakan2009
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
B 1
berione65
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplanmadı Affect sınırını arttırma

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan ULTRASLAN()uA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 162

ULTRASLAN()uA

Level 3
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
TM Üye
Üye
Katılım
17 May 2012
Konular
39
Mesajlar
225
Çözüm
5
Online süresi
2mo 4d
Reaksiyon Skoru
61
Altın Konu
0
TM Yaşı
14 Yıl 24 Gün
Başarım Puanı
126
MmoLira
1,575
DevLira
15
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

a6d00e06-d30c-42ae-b478-acfc8bc744cc.jpeg


Buradaki AFFECT_NUM arttırmayı bilen var mı
 
Merhaba,

AFFECT_NUM değerini arttırmak, sunucu stabilitesi için kritik ve ileri seviye bir işlemdir. Hatalı bir adım sunucunuzun ve istemcinizin çökmesine neden olabilir. Başlamadan önce tüm kaynak kodlarınızın ve veritabanınızın yedeğini mutlaka alın!

İşlem, hem sunucu (server) hem de istemci (client) kaynak kodlarında senkronize bir değişiklik gerektirir.

Adım 1: Sunucu (Server) Tarafı Değişiklikleri

  1. affect.h Dosyasını Düzenleyin:Sunucu kaynak kodlarınızda, genellikle common/ dizininde bulunan affect.h dosyasını açın. İçinde şuna benzer bir tanım bulacaksınız:enum EAffects { ... AFFECT_NUM = 32 };Buradaki 32 olan değeri, istediğiniz yeni limite yükseltin (Örneğin: 64 veya 72 tavsiye edilir, çok yüksek değerler hafıza kullanımını arttırır).
  2. Kontrol ve Doğrulama:AFFECT_NUM sabiti, char.h gibi dosyalarda karakterin etki dizisini (CAffect* m_pkAffect[AFFECT_NUM]; gibi) tanımlamak için kullanılır. affect.h dosyasında yaptığınız değişiklik, bu dizilerin boyutunu otomatik olarak güncelleyecektir. Yine de hızlıca göz atmakta fayda var.
Adım 2: İstemci (Client) Tarafı Değişiklikleri

  1. affect.h Dosyasını Bulun:Şimdi istemci kaynak kodlarınızı (client source) açın. Genellikle source/UserInterface veya benzeri bir dizinde, istemcinin kendine ait bir affect.h dosyası bulunur.
  2. Değeri Eşitleyin:Bu dosyayı açın ve içindeki AFFECT_NUM değerini, sunucu tarafında belirlediğiniz yeni değerle birebir aynı olacak şekilde değiştirin. Eğer sunucuda 64 yaptıysanız, burada da 64 yapmalısınız. Bu eşitlik çok önemlidir, aksi takdirde sunucudan gelen veriyi istemci anlayamaz ve oyuncu oyundan düşer (crash).
Adım 3: Derleme (Compile) ve Test

  1. Hem sunucu (server) hem de istemci (client) kaynak kodlarını bu değişikliklerden sonra yeniden derleyin (compile/build).
  2. Oluşan yeni game (sunucu) ve metin2client.exe (istemci) dosyalarını yerlerine atın.
  3. Sunucuyu ve oyunu yeniden başlatın. Oyuna girip, eski limitten daha fazla sayıda etkiyi (iksirler, beceriler, kutsamalar vb.) aynı anda karakterinize alarak test edin.
Bu adımları dikkatlice uygularsanız, affect limitini başarıyla arttırmış olursunuz.

İyi çalışmalar.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst