Thronglets: Black Mirror'ın Distopik Dünyası Cebinizde
Thronglets, Netflix'in distopik bilimkurgu dizisi "Black Mirror"dan kurgusal bir video oyununun gerçek hayata uyarlanmış halidir. Bu kısa simülasyon oyununda, başlangıçta küçük bir dünyayı keşfederken "
Thronglets" adı verilen pikselli yaratıklara göz kulak oluyoruz. Ancak kısa süre sonra işler karanlık, uğursuz bir hal alıyor ve gerçekten garipleşmeye başlıyor.
Görevimiz, Thronglets'lerimize hayatta kalmaları için
yiyecek, eğlence ve temiz bir ortam sağlamak. Zamanla, giderek daha fazla Thronglets ortaya çıkıyor ve bu basit görünen görevi gittikçe zorlaştırıyor.
İlerledikçe yaratıklarımızla iletişim kurmaya da başlıyoruz ve bu da bizi birkaç zorlu seçimle karşı karşıya bırakıyor. Kolay yolu mu seçeceğiz ki bu, birkaç Thronglet'e zarar vermeyi gerektirebilir, yoksa herkesi kurtarmaya mı çalışacağız? Ve bu uğurda ne kadar ileri gitmeye razıyız?
İşte bu durumlar, oyuna belirgin bir "
ya kahraman olarak ölürsün ya da kötü adam olmak için yeterince uzun yaşarsın" atmosferi veriyor. Ve Thronglets'lerimiz, bizim ve kişiliğimiz hakkında öğrendiklerini hemen yansıtıyorlar.
Oyun orijinaline inanılmaz derecede sadık olsa da, birkaç kusuru bulunuyor. Örneğin, Thronglets'ler bazen yanlarındaki bir eşyayı almayı reddediyor ve bunun yerine başka bir Thronglet'in onunla etkileşime girmesine izin veriyor. Ayrıca hasta Thronglets'leri dezenfekte etmenin nasıl çalıştığını anlamak biraz zor ve tüm mekanizma biraz aksak görünebilir.
Thronglets,
Netflix'e özel bir premium oyundur.
Eğer Black Mirror'ı izlediyseniz veya sadece dördüncü duvarı yıkan gizemli simülasyon deneyimlerinden hoşlanıyorsanız, bu oyunun ve hem gerçek hem de psikolojik zorluklarının ne kadar iyi işlendiğini takdir edeceğinizi düşünüyorum. Hatta Thronglets'lerinize biraz bağlanabilirsiniz; en azından ben bağlandım.