- Konular
- 1,281
- Çözüm
- 91
- Online süresi
- 3mo 26d
- Reaksiyon Skoru
- 4,056
- Altın Konu
- 566
- Başarım Puanı
- 274
- MmoLira
- 136,792
- DevLira
- 450
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Pokémon Legends: Arceus İncelemesi
Pokemon, 1996'daki tek renkli "Kırmızı ve Mavi"den bu yana uzun bir yol kat etti.
O zamandan bu yana aldığımız tüm güncellemelerle, aslında olması gerektiği gibi çalışan ve oyuncuların oyunla daha da derin bir düzeyde etkileşime girmesine olanak tanıyan bir 3D deneyim elde etmek doğal bir ilerleme gibi görünüyordu.
Benim gibi yaşlı Pokemon hayranları için, tekrar çocuk olma ve oyunu bu formda deneyimleme fikrini hayal edebiliyorum.
Dürüst olmak gerekirse, biraz kıskanıyorum.
Yarı açık dünya Nintendo Switch oyunu olan Pokemon Legends: Arceus, vahşi Pokemon'larla dolu bir dünyayı doğal ortamlarında keşfetme, yeni türler keşfetme ve onları bölgedeki en güçlü eğitmenler haline getirme şansı sunuyor.
Oyun duyurulduğunda, yeni oyun özellikleri ve Hisui bölgesi konusunda heyecanlıydım, ancak Game Freak'in mümkün olduğunca az sorunla her şeyi bir araya getirmeyi başardığını da umuyordum.
Özellikle Pokemon Brilliant Diamond ve Shining Pearl'ün biraz hayal kırıklığı yaratan sürümlerinden sonra, kesinlikle bugüne kadarki en iyi Pokemon yeniden yapımları değiller.
Neyse, oyunu satın almanın değeri konusunda kararsız olan oyuncuların yararına, bu detaylı ve dürüst Pokemon Legends: Arceus incelemesinde satın alma, test etme ve düşüncelerimi derleme görevini üstlendim.
Hemen başlayalım!
Grafikler
Burada hala yapılması gereken birkaç iyileştirme var gibi görünüyor.
The Legend of Zelda oynadıysanız , buradaki sanat tarzının nasıl olduğu hakkında iyi bir fikriniz vardır.
Bununla birlikte, The Legend of Zelda'nın grafikleri hala daha iyi.
Daha keskin, karakterler daha iyi görünüyor ve renkler genel olarak daha canlı.
Ancak, bunu Sword and Shield ve Brilliant Diamond gibi önceki Pokemon oyunlarıyla karşılaştırırsak , bu daha iyi görünüyor.
Rendering karışık bir çantadır. Belirli durumlarda harika görünür ve diğerlerinde tarih öncesi bir Gamecube oyunundan çıkmış gibi görünür.
Örnekler vereceğim.
Uçarken, Pokemonlar ara sıra hiçbir yerden belirir ve bu çok dikkat dağıtıcı olabilir.
Ayrıca, uzaktaki hareket eden nesneler bazen sendeler ve gecikir ve ara sahneler de biraz çalışmaya ihtiyaç duyar.
Bunların hepsi akıcı olmaktan uzak bir deneyim sunar.
Öte yandan, çılgın Pokemonlar ortaya çıktığında veya Girantina size saldırdığında gibi belirli durumlarda harika grafikler sergileniyor.
Bu, oyuna harika tasarımlar eklemenin mümkün olduğunu gösteriyor ancak Game Freak, nedense bunu oyunun tamamına uygulamayı başaramadı.
Manzara da aynı şekilde. Bazı yerler harika ve detaylı görünüyor.
Güzel yeşillikler ve diğer cazibe merkezleri olan bir sahneden kayalar ve kumlar olan bir sahneye geçebilirsiniz.
Yani, sanırım daha gerçekçi hale getiriyor, ancak bu fantezinin gerçekliği alt ettiği durumlardan biri.
Çok ihtiyaç duyulan iyileştirmelerden biri de savaş animasyonları.
Daha önce Pokemonlar sadece orada dururdu, ancak artık çok daha hareketli ve aktifler.
Hyperbeam, Ice Beam ve Flamethrower gibi hareketler oldukça iyi görünüyor.
Pokemon'un başarısı her zaman grafiklerden çok oynanışla ilgili olmuştur, dolayısıyla bu küçük can sıkıcı sorunlar bu oyunun başarısına büyük bir zarar vermeyebilir.
Ancak, oyuncuların daha iyi grafikleri aktif olarak talep etmeye başlayacağı zamanın Nintendo ve Pokemon Company'nin düşündüğünden daha yakın olduğunu düşünüyorum.
Sonuçta, aynı derecede harika oynanışa sahip diğer birçok oyun bu alanda büyük iyileştirmeler yaptı.
Hikaye
Pokemon Legends: Arceus'un hikayesi, ana karakterin bir uzay-zaman yarığından düşüp yıllar öncesine, Pokemon'ların genellikle eğitmenlerin elinde olduğu ve Sinnoh'un hala Hisui olarak adlandırıldığı bir döneme fırlatılmasıdır.
Jubilife City, Sinnoh bölgesinden tanınan tek şehirdir ve sizi bulup şehre geri götüren bölgenin Pokemon Profesörüdür. Orada, Survey Corps üyesi olarak ve araştırmalarına yardımcı olmak için Pokedex'i tamamlamaya çalışarak Galaxy klanına değerinizi kanıtlamalısınız.
Pokedex'ten bahsetmişken, bu başlıkta ona verilen ekstra ilgiyi beğendim.
Mümkün olduğunca çok tür üzerinde gerekli araştırmayı tamamlayarak etrafta koştururken, ilerlemenizi işaretlemek için Yıldız Sıralamaları kazanırsınız.
Bu benim için oyun deneyiminde bir yükseltme çünkü bana, herhangi bir eğitmeni yenebilecek kadar güçlü bir takım kurmak yerine daha aktif bir şekilde katılmam için ekstra bir teşvik sağlıyor.
Neyse, Hisui'yi eski haline döndürme yolunda yapılacak çok şey var.
Maceranızın nasıl ilerleyeceğini gerçekten etkileyen bir sürü NPC ile tanışacaksınız ve birçoğu 4. nesil oyunlardaki karakterlere dayanıyor.
Onlara dikkat edin ve kaç tanesini çözebileceğinizi görün ( İpucu: Komutan Kamado, Profesör Rowan'a bir göndermedir ).
Hisui'de toplam 242 Pokemon var ve oyun sonrasında Arceus'u yakalamadan önce hepsini yakalamanız gerekiyor.
Araştırma seviyenizi artırmadan önce belirli hareketleri kullandıklarını görmek için genellikle aynı Pokemon'lardan birkaçını yakalamanız gerekeceğinden biraz sıkıcı olabilir.
Muhtemelen hepsini tek seferde yapmaya çalışmaktansa zamanlamayı aralıklı yapmak en iyisidir.
Kitlesel Salgınlar ve Uzay-Zaman bozulmaları gibi yeni özellikler, öğütme yönüne yeni bir boyut getiriyor.
Mass Outbreak ile belirli bir alanda birden fazla Pokemon ile karşılaşma şansınız artar.
Büyük ihtimalle bu süreçte parlak bir Pokemon bulursunuz ve bu sizi eğlendirecek kadar düzenli olarak gerçekleşir.
Uzay-Zaman Bozulmaları daha az sıklıkla gerçekleşir, bu da gerçekleştiğinde daha heyecanlı hale getirir.
Haritada rastgele bir bölge belirir ve siz oynarken on dakika sürer. Bölgede, normalden daha güçlü olan nadir Pokemonlar bulacaksınız.
Burada çok eğlenceli şeyler var - hikaye sağlam.
Saatlerce oynadıktan sonra bile sıkılmanızı engelleyecek kadar şey var ve yan görevler de ilgi çekici dikkat dağıtıcılar.
Ancak yine de hikayeler birçok Pokemon sever için oyunun en önemli yönü değil.
Oyun Oynanışı
Bu en iyisini sona saklamak anlamına mı geliyor? Bence geliyor.
Bana göre çoğu oyunun en önemli faktörü oynanış.
Bu gibi yarı açık dünyaya sahip bir RPG oyunu için, geliştiricilerin ayrıntılara gösterdiği özen oyunun başarısı için olmazsa olmazdır.
Hisui'de keşfedilecek beş ana alan var.
Her birinin kendine özgü bir teması var ve her biri yakalanacak yeni Pokemonlar sunuyor. Alanların hepsi de iyi boyutlarda, böylece seviye atlayıp diğerlerinin kilidini açarken her birinde epey keşif yapabilirsiniz.
Aşağıdaki video incelememde "oynat" butonuna tıklayarak birkaç alanın nasıl göründüğünü görebilirsiniz.
Daha önce birkaç şehir arasında belirli rotaların kısıtlamasıyla yaşamak zorunda kalmıştık, bu yüzden burada keşif için ekstra alan olmasını gerçekten seviyorum.
Genel deneyimi daha ilgi çekici hale getiriyor ve gerçek hayatta insan etkileşimi ihtiyacımı daha da azaltıyor.
Pokemon'larla karşılaşma sürecinde benim de hoşuma giden belirli bir rastgelelik var.
Daha önce olduğu gibi, rastgele bir Pokemon görmek için belirli noktalarda arama yapmanıza gerek yok çünkü onlar kelimenin tam anlamıyla etrafınızda, doğal ortamlarında takılıyorlar.
Onlarla bu şekilde karşılaşmanın daha doğal ve sürükleyici bir his olduğunu düşünüyorum, çünkü sanki gerçekten onların dünyasını keşfediyormuşum gibi hissettiriyor.
Ayrıca bu yükseltmenin, oyunun daha önce daha az yetenekli taşınabilir konsollar için yapılmış olmasının aksine, artık Nintendo Switch için üretiliyor olmasının bir ürünü olduğunu düşünüyorum.
Pokemon boyutlarının ölçeğinde bulundukları bölgeye dair hoş bir gerçekçilik dokunuşu var.
Örneğin, Cobal Coastlands sahillerindeki bir Spheal, devasa bir Efsanevi Pokemon'dan uygun şekilde daha küçüktür.
Ayrıca, karakterin hareketinde daha akıcı seçenekler var.
Artık saldırılardan uzaklaşabilir, savaşlar sırasında dolaşabilir ve kaçabilirsiniz.
Bu ekstra hareketler sadece gösterişli değil, aynı zamanda belirli durumlarda işe yarıyor.
Örneğin, vahşi bir Pokemon üzerinize doğru geliyorsa, akıcı hareketlerle bir saldırıdan daha kolay kaçabilirsiniz.
Yürümek için fazla serin hissediyorsanız, alternatif ulaşım araçlarınız da var - Pokemon'lara binin. Bir Wyrdeer'a binerek karada daha hızlı hareket edebilir veya bir Braviary ile uçabilirsiniz.
Daha hızlı ulaşımın yanı sıra, bu şekilde haritanın daha fazla alanını keşfedebileceksiniz.
Fark etmeyebileceğiniz veya yürüyerek ulaşamayacağınız yerler var, bu yüzden binme seçeneği oyuna tamamen yeni bir boyut getiriyor.
Savaşlara gelince, pek bir şey değişmedi. Küçük farklar arasında, her Pokemon'un artık bildiği bir hareketi ustalıkla yapabilme fırsatına sahip olması ve bu sayede hareketi Agile veya Strong tarzında kullanabilmesi yer alıyor.
Çevik stil, hareketi daha hızlı kullanmalarını sağlarken, Güçlü stil daha sert vurmalarını sağlar.
Pokemon'unuzun belirli yeteneğiyle ilgili daha fazla nüans vardır, ancak genel fikir budur.
Burada potansiyel olarak büyük bir hata fark ettiğimi belirtmeliyim.
Bazen, rakip Pokemon siz bir şey yapmadan önce üst üste birden fazla tur alır, özellikle de birden fazla turla karşı karşıya olduğunuz durumlarda.
Bu ideal olmaktan uzaktır ve Game Freak'in mükemmel oyun tarzına zarar verir.
- Konular
- 3,748
- Çözüm
- 334
- Online süresi
- 6mo 28d
- Reaksiyon Skoru
- 8,027
- Altın Konu
- 947
- Başarım Puanı
- 474
- MmoLira
- 86,651
- DevLira
- -12
Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 705
- Çözüm
- 12
- Online süresi
- 1y 1mo
- Reaksiyon Skoru
- 2,824
- Altın Konu
- 26
- Başarım Puanı
- 324
- MmoLira
- 897
- DevLira
- 6
Paylaşım için teşekkürler. 

- Konular
- 1,281
- Çözüm
- 91
- Online süresi
- 3mo 26d
- Reaksiyon Skoru
- 4,056
- Altın Konu
- 566
- Başarım Puanı
- 274
- MmoLira
- 136,792
- DevLira
- 450
Rica ederim.Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)