- Konular
- 59,202
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,315
- Altın Konu
- 2,411
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 17 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 696,939
- DevLira
- 234
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Bahreyn Amerikan Üniversitesi ( AUBH ), Bahreyn'in Riffa şehrinde bulunan özel bir üniversitedir. Eylül 2019'da açılan ve Bahreyn Yüksek Öğrenim Konseyi tarafından lisanslanan bu üniversite, ülkedeki amaca yönelik olarak inşa edilen ilk Amerikan modeli üniversitedir. AUBH, Bahreyn Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Kurulu tarafından lisanslanmıştır. Dr. Bradley J. Cook şu anki AUBH Başkanıdır.
Üniversite, bir mütevelli heyeti tarafından yönetilmektedir.
(AUBH)'de akademik liderlik
AUBH, Bahreyn Krallığı'ndaki ilk kapsamlı, özel olarak inşa edilmiş, Amerikan model karma eğitim üniversitesidir ve Mumtalakat portföyü aracılığıyla desteklenmektedir. Dr. Susan E. Saxton, üniversitenin 2019 sonbaharında kampüsü açmasından bu yana kurucu başkan ve ilk başkan olarak atandı.Dr. Susan E. Saxton, ABD'de yüksek öğrenim alanında onlarca yıllık deneyime sahip deneyimli bir yüksek öğrenim lideridir; 1999'dan beri Capella Üniversitesi'nde işletme ve teknoloji okulunun kurucu dekanıdır ve 2002'de Lynn Üniversitesi, 2006'da Walden Üniversitesi ve 2015'te St. Augustine Üniversitesi'nde görev yapmıştır. Dr. Bradley J. Cook, AUBH'nin ikinci başkanı ve yüksek öğrenim lideri rolünü üstlenmiş ve yakın zamanda Utah, Ephraim'deki Snow College'ın başkanı olmuştur.
Kasım 2021'de AUBH, ABD'deki en büyük üniversite sisteminin bir parçası olan California Eyalet Üniversitesi, Northridge (CSUN) ile akademik bir ortaklığın tamamlandığını duyurdu: Los Angeles şehrindeki CSUN, Batı Okullar ve Kolejler Birliği tarafından akredite edilmiştir. Bu ortaklık, Bahreyn Krallığı'nda türünün ilk örneğidir.
Kampüs
Üniversitenin 75.000 metrekarelik (19 dönümlük) kampüsü, Bahreyn'in Güney Valiliği'nde, Riffa'da yer almaktadır. ABD merkezli mimarlar Ayers Saint Gross tarafından 4.000 öğrenciye kadar yerleşecek şekilde tasarlanmıştır ve bir kütüphane, her biri üç katlı dört akademik bina ve 250 kişilik bir oditoryum içermektedir. Kampüsün toplam inşa alanı 22.865 metrekaredir (5.650 dönüm); 878 park yeri vardır.Spor merkezi futbol sahasının karşısında yer alır, iki kattan oluşur, spor salonu, emzirme odası, antrenör resepsiyonu alt katta yer alır. En üst katta fitness katı, koşu bantları, eliptik makineler, ağırlıklar bulunur.
Kütüphane (L)
Kütüphane futbol sahasının yakınında yer almaktadır, kütüphane bilgisayarlar ve alt ve üst katta odalar, atölye odaları ile donatılmıştır. Raflar her türlü dergi, ders kitabı ile donatılmıştır.
BT (Bilgi Teknolojileri)
Kütüphanenin alt giriş katında çalışanlarıyla birlikte bir BT ofisi bulunmaktadır. BT ofisi, BT hizmetlerinden ve Canvas, Instructor Learning Platform, Microsoft Outlook iletişimi gibi öğrenci dijital programlarının yönetiminden sorumludur.
Akademik kat(lar):
• Akademik A: Zemin kat Caribou Coffee, Derslikler.
• Akademik B: İşletme ve Yönetim Fakültesi, derslikler, personel ofisi.
• Akademik C: Mühendislik Fakültesi, proje alanı, Mühendislik Laboratuvarları, ICE laboratuvarı.
• Akademik D: Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, personel, multimedya tasarım fakültesi, derslikler.
• Akademik E: Bilgisayar laboratuvarları, derslikler, bilgisayar fakültesi, bilgisayar bilimi laboratuvarı, iMac laboratuvarı. Akademik E; Bilgisayar bilimi bölümü.
Akreditasyon
AUBH , Bahreyn Krallığı Eğitim Bakanlığı'nın Yükseköğretim Kurulu tarafından lisanslanmıştır.3 Haziran 2021'de bir WSCUC paneli uygun uygunluk kriterlerini inceledi ve kurumun Akreditasyon Başvurusu yapmaya uygun olduğunu belirledi. Mart 2023'te üniversite resmi olarak tam WASC akreditasyonunu kazandı.
Kolejler
Üniversite, İşletme ve Yönetim, Mühendislik ve Medya ve Tasarım olmak üzere üç fakültede programlar sunmaktadır.- Medya ve Tasarım Koleji
- Multimedya Tasarımında Sanat Lisansı
- Multimedya Yönetimi alanında Sanat Yüksek Lisansı
- İşletme ve Yönetim Fakültesi
- Finans alanında İşletme Yönetimi Lisansı
- Yönetim alanında İşletme Yönetimi Lisansı
- Dijital Pazarlama ve Sosyal Medyada İşletme Yönetimi Lisansı
- İnsan Kaynakları Yönetimi İşletme Lisansı
- İşletme Yüksek Lisansı
- Mühendislik Fakültesi
- Bilgisayar Mühendisliği Lisans Derecesi
- Veri Bilimi ve Yapay Zeka alanında Lisans Derecesi
- Yazılım Mühendisliği Lisans Derecesi