Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Windows'da Yerel Grup İlkesi Açıklandı

KERİM ERBAY

Ne Mutlu Türküm Diyene!
TM Üye
Konular
2,176
Online süresi
1y 4ay
Reaksiyon Skoru
5,071
Altın Konu
497
Başarım Puanı
449
TM Yaşı
17 Yıl 25 Gün
MmoLira
136,976
DevLira
27

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Yerel Grup İlkesi ayarlarını yalnızca yöneticilere uygulamak, yalnızca yönetici kullanıcılar için özellikleri etkinleştirmenize veya devre dışı bırakmanıza olanak tanır; böylece, bilgisayarınızın yapılandırmasında kimlerin değişiklik yapabileceği ve belirli eylemleri kimlerin gerçekleştirebileceği konusunda daha fazla denetime sahip olursunuz.
1731063710795.png

Windows'da Yerel Grup İlkesi Açıklandı​

Grup İlkesi, işletim sisteminin Pro, Enterprise ve Server sürümlerinde bulunan bir Windows özelliğidir. Sistem ve kullanıcı ayarları da dahil olmak üzere Windows aygıtlarının yönetimi ve yapılandırılmasına ve üçüncü taraf uygulamalarının yapılandırılmasına olanak tanır. Windows'un güvenlik ilkelerini, kullanıcı izinlerini, ağ yapılandırmasını ve kullanıcı profillerini yönetmenin yoludur.

Grup İlkeleri, Grup İlke Nesnelerinden (GPO'lar) oluşur. Her bir GPO, ilişkili Windows özelliğinin veya uygulamasının nasıl çalıştığını değiştiren bir dizi yapılandırma seçeneği içerir. GPO'lar, belirli bir Windows aygıtına ve bu aygıtta oturum açmış herhangi bir kullanıcıya uygulanan Bilgisayar Yapılandırması veya oturum açmış oldukları sırada tek bir kullanıcı hesabına uygulanan Kullanıcı Yapılandırması olarak uygulanır , hangi aygıtta oturum açmış olurlarsa olsunlar.

Windows Grup İlkeleri ve Grup İlkesi Nesneleri kullanılarak yaygın olarak uygulanan bazı yapılandırmalar şunlardır:

• Ağ paylaşımlarını ve paylaşılan yazıcıları otomatik olarak yapılandırma.
  • Giriş ve çıkış scriptlerinin ayarlanması.
  • Proxy'ler ve script'lere izin verilip verilmeyeceği gibi web tarayıcısı ayarlarını otomatik olarak yapılandırma.
  • Kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma ve güvenlik duvarı kurallarını yapılandırma.
  • Belirli uygulamalara veya Windows özelliklerine erişimi engelleme.
Windows Grup İlkesi GPO'ları iki türden biri olabilir:

• Yerel Grup İlkesi: Yerel grup ilkeleri yalnızca yapılandırıldıkları belirli aygıta uygulanır. Önemlisi, Yerel Grup İlkesi Nesneleri, Active Directory'deki Grup İlkesinden etki alanı Grup İlkesi Nesneleri tarafından geçersiz kılınır.
  • Active Directory'de Grup İlkesi: Grup İlkesi Nesneleri bir Windows Active Directory etki alanında oluşturulabilir . Bu ilkeler, Active Directory içindeki kullanıcı veya cihaz Kuruluş Birimine göre kapsamlandırılır. Active Directory genellikle bir kurumsal ortamda Windows cihazlarını ve kullanıcılarını yönetmek için dağıtılır.

Grup İlkesi yöneticilere: Gerekli sürümler​

Windows'un ev sürümleri Yerel Grup İlkesini yönetmenize izin vermez. Yerel Grup İlkesi veya Active Directory'de Grup İlkesi kullanmak için aşağıdaki Windows sürümlerinden birini çalıştırmanız gerekir:

• Windows 10 Pro, Enterprise veya Education.
  • Windows 11 Pro, Enterprise veya Education.
  • Windows 7/8 Pro, Enterprise veya Ultimate (bu Windows sürümlerini artık kullanmamalısınız çünkü artık güncel değiller ve artık güncelleştirme almıyorlar ).
Ayrıca kendi yönetici kullanıcı hesabınıza da ihtiyacınız olacak.

Adım adım eğitim: Windows'da yöneticilere Yerel Grup İlkesi uygulama​

Yöneticiler için Grup İlkesi'ni yönetmek üzere, yalnızca Yöneticiler grubundaki kullanıcılar için grup ilkelerini düzenleyen özel bir Microsoft Yönetim Konsolu (MMC) penceresi oluşturabilirsiniz :

• Başlat düğmesine sağ tıklayın ve Çalıştır’ı seçin.
  • mmc yazın , Tamam'a tıklayın ve MMC'yi açmak için Kullanıcı Hesabı Denetim İstemi'nde Evet'e tıklayın .
  • Menü çubuğunda Dosya’ya tıklayın ve ardından Eklenti Ekle/Kaldır’ı seçin…
  • Kullanılabilir ek bileşenler listesinden Grup İlkesi Nesne Düzenleyicisi'ni seçin .
  • Seçili ek bileşenler listesine eklemek için Ekle > düğmesine tıklayın .

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri