onur akbaş 1
onur akbaş
PrimeAC 1
PrimeAC
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
romegames 1
romegames
Fethi Polat 1
Fethi Polat
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
kralhakan2009 1
kralhakan2009
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu FACIT

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ArchitectMan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 84

ArchitectMan

Mimar bey :)
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Fahri Üye
Konular
1,906
Çözüm
6
Online süresi
8d 6h
Reaksiyon Skoru
986
Altın Konu
9
Başarım Puanı
332
MmoLira
4,946
DevLira
29
Ticaret - 100%
3   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Konsepti Bruce Well tarafından 2007 yılında Londra merkezli geliştirilen “Facit Homes” Wikihouse ve Instant House örnekleri aynı ilkeleri benimsemektedir. Dijital konutun birim malzemesi olan panellerin ve bağlantı parçalarının CNC makinesi ile kesildiği yerinde üretimi sağlanan taşınabilir üretim sistemi ile çalışmaktadır. İlk ürettikleri proje büyüklüğü 400m² olan sistemi 2011 yılında tamamlanmıştır. Konseptin devamı sağlanmış ve günümüzde de ticarileştirilmiş sistem ile devamlılığı sağlanmaktadır. Sistem ilkeleri olarak hassas üretim, parametrik tasarım, dijital üretim, hızlı inşa etme, uçtan uca beş başlık altında toplamaktadır. Ahşap malzemeden dijital olarak üretilen ve inşaatı kolaylaştıran, düşük karbonlu ve bütünsel bir hassas üretim yapı sistemi olarak tanımlanmaktadır (URL-6).

Yapı bilgi sistemi kullanılarak üretilen sanal 3 boyutlu yapı bileşenleri; tasarım seçenekleri üretmesi, geometrinin uyarlanabilirliği, minimum kütüphane, sınırlı ölçüleri olmayan otomatikleştirilmiş kod üretimi, uyarlanabilir düz model montajına ve veri yönetimine imkan sağlamaktadır. Standartlaşmış tasarım birimleri ve ek maliyet olmadan, hızlı tasarım ve üretim avantajı sağlaması bu modüler sistemi geleneksel fabrikasyon sisteminden ayırmaktadır. Proje CNC makinesini konteynır içerisine üretim sistemini kurmuştur. Bu sebeple istediği yerde üretim yapabilmektedir. Tek bir yerde üretilen sistem parçalarının transfer edilme sürecinde yaşanan dezavantajlar yerini taşınabilir, istenilen yerde ve tasarım alanında üretim fabrikasyon modeline bırakmıştır. Zaman ve maliyet tasarrufunun yanında tasarım alanında problemlere hızlı çözümler üretilebilmektedir. Dijital tasarım modelindeki bilginin üretim modeline aktarıldığı durumda, tasarım ve üretim sürecinde hata payının öngörülebildiği sonucuna varılmaktadır.

1729107597677.png
1729107600079.png

Şekil 3.11 FACIT İnşa etme süreçleri (URL-6).

KAYNAKÇA
ÖMER FARUK DUYSAK Y.L. TEZİ
Url-6< >, erişim tarihi 30.07.2023.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri