- Konular
- 1,906
- Çözüm
- 6
- Online süresi
- 8d 6h
- Reaksiyon Skoru
- 986
- Altın Konu
- 9
- Başarım Puanı
- 332
- MmoLira
- 4,946
- DevLira
- 29
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Fabrikasyon modellemede, kullanılan parametrik tasarım yardımıyla modellerin üretilmesinden oluşur. Tasarım, doğrudan üretim sürecinde fabrikasyonla birleşir. 3B modelleme yazılımından CNC'ye veri aktarımı gerçekleştirilir. Bu modeller, özelleştirilmiş tasarımları oluşturmak için standart işleme süreçlerini kullanarak standart yapı malzemelerini şekillendirmeyi mümkün kılmaktadır(Larsson vd., 2012). Hesaplamalı kavramlara dayalı dijital tasarım ve üretim yöntemlerini genel tanımlama olarak üç başlıkta inceleyebiliriz. Birincisi tersine mühendislik ve dijital manipülasyon başlığı altında bulunan dijital tarama teknikleri ile mevcut fiziksel yapıyı veya objeyi dijital modele dönüştürür. Özellikle tarihi yapılarda çizimler ve diğer belgeler genellikle eksik veya yetersizdir, yeniden yapılandırmayı neredeyse imkansız hale getirir ve önceden ölçüm yapılmadan yapılan uyumsuz koruma müdahalelerini etkileyebilmektedir (Xu vd., 2017). İkinci başlık ise dosyadan fabrikaya iletme sürecidir (file to factory). Bu kavram tasarım sürecindeki verinin doğrudan üretime aktarılmasını içerir. Dosyadan Fabrikaya, bilginin tasarım sürecinden fabrikasyona dijital geçişidir (Larsson vd., 2012). Süreç yeni tasarım kontrolüne olanak tanır. Bu noktada kişiselleştirilebilir tasarım aktifleşmiş olur. Üçüncü başlık ise yapı bilgi modellemedir.
YBM (BIM) tasarım sürecinde teknik bilgi ve uzmanlığın dahil edilmesini destekler ayrıca analiz ve simülasyon için de kullanılır. Sürdürülebilir binaların tasarımı için performansa dayalı simülasyon modellerini destelemiş olur. Bu durumda, bina simülasyonu için YBM teknolojisi idealdir (Svetel vd., 2014). Bu nedenle, mimari tasarım, yapısal tasarım ve diğer bilgileri içeren veri açısından zengin bir model ortaya çıkar. Ayrıca, karmaşık yapıların oluşturulması ve yönetilmesi için gerekli olan verileri ve dökümantasyonları içerir. Bu verilerin doğrudan üretim sürecine katılması da söz konusudur.
YBM (BIM) tasarım sürecinde teknik bilgi ve uzmanlığın dahil edilmesini destekler ayrıca analiz ve simülasyon için de kullanılır. Sürdürülebilir binaların tasarımı için performansa dayalı simülasyon modellerini destelemiş olur. Bu durumda, bina simülasyonu için YBM teknolojisi idealdir (Svetel vd., 2014). Bu nedenle, mimari tasarım, yapısal tasarım ve diğer bilgileri içeren veri açısından zengin bir model ortaya çıkar. Ayrıca, karmaşık yapıların oluşturulması ve yönetilmesi için gerekli olan verileri ve dökümantasyonları içerir. Bu verilerin doğrudan üretim sürecine katılması da söz konusudur.