Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

cPanel'de IP Adresine veya Etki Alanına Erişimi Engelleme Nasıl Yapılır?

RuLing ✓

Herşeyin Bir Sonu Vardır.
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
TM Üye
Konular
1,284
Online süresi
3ay 22g
Reaksiyon Skoru
2,268
Altın Konu
935
Başarım Puanı
269
TM Yaşı
1 Yıl 11 Ay 3 Gün
MmoLira
24,425
DevLira
110

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

cPanel'de IP Adresine veya Etki Alanına Erişimi Engelleme Nasıl Yapılır?

cPanel IP engelleyici, web sitenizi tek bir IP adresi, alan adı veya bir IP adresi aralığı için engellemenizi sağlar. Engellenen IP adreslerinden web sitenize erişmeye çalışan tüm kullanıcılar web sitenize erişemez. Web sitenizin bant genişliğini kullanan veya kötü amaçlı etkinlikte bulunan bu IP adreslerini manuel olarak engelleyebilirsiniz.

Bir IP Adresine veya Etki Alanına Erişimi Engelle

Belirli bir IP adresine veya Alan adına erişimi engellemek için şu adımları izleyin:
Adım 1 − cPanel Ana Sayfasının güvenlik bölümünün altında bulunan IP Engelleyici Bağlantısına tıklayarak cPanel IP Engelleyici'yi açın.

1.png

Adım 2 − IP veya Aralık Ekle'ye IP adresinizi veya Alan Adınızı veya Aralık'ınızı girin.

2.png

IP adresi aşağıdaki formatlarda girilebilir.

• Tek IP adresi, Örn. 192.168.0.1
  • IP adresi Aralığı, Örn. 192.168.0.1–192.168.0.100 veya 192.168.0.1–100
  • CIDR biçimi, Örn. 192.168.0.1/32
  • Joker Karakter Kullanımı, Örn. 192.168.*.*
  • Alan Adı, google.com
Adım 3 − Bu IP adresinin veya aralığının web sitenize erişimini engellemek için Ekle Düğmesine basın.

Bir IP'yi Reddedilenler Listesinden Kaldır

Aşağıdaki adımları izleyerek reddedilen bir IP adresine veya Aralığa erişime izin verebilirsiniz:
Adım 1 − cPanel Ana Sayfasının güvenlik bölümünde bulunan IP Engelleyici Bağlantısına tıklayarak cPanel IP Engelleyici'yi açın.

3.png

Adım 2 − Şu anda Engellenen IP Adreslerini bulmak için aşağı kaydırın. Kaldırmak istediğiniz IP adresini veya Aralığı bulun ve Sil bağlantısına tıklayın.

4.png

Adım 3 − Sizden onay isteyecektir, IP'yi Kaldır'a tıklayın. IP'yi engellenen listeden kaldıracak ve sitenize erişim iznini geri verecektir.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri