- Konular
- 1,450
- Çözüm
- 7
- Online süresi
- 3mo 25d
- Reaksiyon Skoru
- 2,564
- Altın Konu
- 1,027
- Başarım Puanı
- 274
- MmoLira
- 36,853
- DevLira
- 110
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
cPanel Dosya İzinleri
Linux İşletim Sistemindeki tüm dosyalar ve dizinler erişim izinlerine sahiptir. Bu özellik, kullanıcıya her kullanıcı için farklı erişim seviyeleri ayarlama olanağı verir ve ayrıca İşletim Sistemi, dosyaya erişim için farklı taleplerle başa çıkma olanağı elde eder. Bu özellik, sistemi olası güvenlik tehditlerine karşı daha güvenli hale getirir ve üç tür erişim izni vardır. - Okuma − 'r' ve 4 rakamı ile gösterilir, kullanıcıya sadece dosyayı okuma yetkisi verir.
- Yazma − 'w' ve 2 rakamı ile gösterilir, kullanıcıya sadece dosyaya yazma yeteneği verir.
- Çalıştır − 'x' ve 1 rakamı ile gösterilir, kullanıcıya yalnızca dosyayı çalıştırma yetkisi verir.
Bu erişim izinleri üç tür kullanıcıya verilir:
- Kullanıcı − Dosyanın sahibidir.
- Grup − Sahibinin içinde bulunduğu kullanıcı grubudur.
- Dünya − Herkese hitap edilir.
cPanel'de dosya türlerine göre erişim izinleri veriyoruz. Varsayılan olarak, cPanel Dosya Yöneticisi kullanıcılara 6-4-4 izinleri verir - 6 Kullanıcıya, 4 Gruba ve 4 Dünyaya çoğu zaman, gerekmedikçe dosya izinlerini değiştirmemize gerek kalmaz.
Aşağıdaki adımları kullanarak cPanel ortamında dosya izinlerini değiştirebilirsiniz.
Adım 1 − cPanel Ana Sayfa’dan Dosya Yöneticisi’ne gidin.
Adım 2 − İzinlerini değiştirmek istediğiniz Dosya veya Klasöre gidin ve tek bir fare tıklamasıyla dosyayı veya klasörü seçin.
Adım 3 − Dosya Yöneticisi'nin Üst menüsünden İzinler bağlantısına tıklayın ve aşağıda gösterildiği gibi bir İstem alacaksınız.
Adım 4 − İhtiyacınıza göre izinleri seçin ve dosyanın yeni erişim izinlerini kaydetmek için İzinleri Değiştir'e tıklayın.
- Konular
- 9,014
- Çözüm
- 14
- Online süresi
- 2mo 18d
- Reaksiyon Skoru
- 4,569
- Altın Konu
- 3
- Başarım Puanı
- 561
- MmoLira
- 29,437
- DevLira
- 0
https://forum.turkmmo.com/konu/3775539-cpanel-rehber-8-cpanel-dosya-izinlerini-ayarlama-rehberi/
Daha önce açıldığından dolayı kapatıldı.
Daha önce açıldığından dolayı kapatıldı.
- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...