Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

cPanel Dosya İzinleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Karadayı ✓

Karadayı ✓
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Uzman
Ayın Üyesi
Konular
1,450
Çözüm
7
Online süresi
3mo 25d
Reaksiyon Skoru
2,564
Altın Konu
1,027
Başarım Puanı
274
MmoLira
36,853
DevLira
110
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

cPanel Dosya İzinleri

Linux İşletim Sistemindeki tüm dosyalar ve dizinler erişim izinlerine sahiptir. Bu özellik, kullanıcıya her kullanıcı için farklı erişim seviyeleri ayarlama olanağı verir ve ayrıca İşletim Sistemi, dosyaya erişim için farklı taleplerle başa çıkma olanağı elde eder. Bu özellik, sistemi olası güvenlik tehditlerine karşı daha güvenli hale getirir ve üç tür erişim izni vardır.
  • Okuma 'r' ve 4 rakamı ile gösterilir, kullanıcıya sadece dosyayı okuma yetkisi verir.
  • Yazma 'w' ve 2 rakamı ile gösterilir, kullanıcıya sadece dosyaya yazma yeteneği verir.
  • Çalıştır 'x' ve 1 rakamı ile gösterilir, kullanıcıya yalnızca dosyayı çalıştırma yetkisi verir.
Erişim izinleri gruplar halinde de verilebilir, örneğin bir dosyaya sadece okuma ve yazma izni vermek istiyorsak, o dosyaya 'rw–' atayabiliriz ya da sayısal biçimde 6 – sayısını atayabiliriz, çünkü okuma için 4, yazma için 2'nin toplamı 6'ya eşittir.

Bu erişim izinleri üç tür kullanıcıya verilir:

• KullanıcıDosyanın sahibidir.
  • Grup Sahibinin içinde bulunduğu kullanıcı grubudur.
  • Dünya Herkese hitap edilir.

cPanel'de dosya türlerine göre erişim izinleri veriyoruz. Varsayılan olarak, cPanel Dosya Yöneticisi kullanıcılara 6-4-4 izinleri verir - 6 Kullanıcıya, 4 Gruba ve 4 Dünyaya çoğu zaman, gerekmedikçe dosya izinlerini değiştirmemize gerek kalmaz.

Aşağıdaki adımları kullanarak cPanel ortamında dosya izinlerini değiştirebilirsiniz.

Adım 1cPanel Ana Sayfa’dan Dosya Yöneticisi’ne gidin.

Adım 2 İzinlerini değiştirmek istediğiniz Dosya veya Klasöre gidin ve tek bir fare tıklamasıyla dosyayı veya klasörü seçin.

Adım 3 Dosya Yöneticisi'nin Üst menüsünden İzinler bağlantısına tıklayın ve aşağıda gösterildiği gibi bir İstem alacaksınız.

change_permissions.png

Adım 4 İhtiyacınıza göre izinleri seçin ve dosyanın yeni erişim izinlerini kaydetmek için İzinleri Değiştir'e tıklayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri