emirhanHCL 1
emirhanHCL
farkmt2official 1
farkmt2official
mannaxxx 1
mannaxxx
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

LUCAS2 MEGA Serveri OYUN YAPISI TANIYALIM

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Orhan Korkmaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 383

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

LUCAS2
serveri eskiden günümüze ilerliyen bir oyun yapısı ile görmekteyiz
55-120 e kendine öz deriz ya
böyle bir düzeni son 1 yıldır daha net bir şekilde görmekteyiz.
diğer oyunlardan ayıran noktaları ; siralı farm ve köstüm setleri ve oyun yapısında görmemiz farklılıgı saglamaktadır.

1726515317169.png

Aslında çokça serverdan bahsederken Lucas2 bizlere bıraktığı 2024 türkiyesinde en güzel nokta
geçmişe baktığınızda Oyun ve yapılarının ve nesne marketlerinin aktif olması
geçmişe ait oyuncu verilerinin aktif olması ve kayıt noktasında sorun olmaması en güzel kısımlardan biri.

Piyasa da bilinen çok başarılı P-Serverları görmekteyiz, En uzun randimanlı geçmişe ait serverların ve verilerinin saklanıp
oyunun ve oyuncunun emeğini silip atmamayı sağlaması güzel bir nokta.
Bu sebebden ekibine teşekürler.
1726515613291.png

Oyunu incelediğimizde; Yapısal anlamda Başlangıç ve sırasıyla bakıldığında
Kostum ve setlerin verdiği %desel değerler oyun başlangıç ve ilerlemesinde katkı sağlamakta;
ama istenen nesne özleri '' objeler'' Boss lardan gelip buda bir kişinin oyun işleyişinde ilerlemesine
sebeb olurken ' nesne boss taraflı gelen objelerın parşomene cevrılmesınden dolayı'' kendi iç piyasasında toplanmamakta
temel sorun ; nesneden az düşmesi istenen obje 5x-5x-5x-5x vs bu sekılde gıtmekte
7x farklı öğesi ; her bırınden 5x kılıc objesi istenmekte ve sonuç = 1 x korsan palası
7x farklı öğesi ; her bırınden 5x kostum objesi istenmekte ve sonuç = 1 x korsan köstum
7x saç öğesi ''7x5 '' ve bu sekılde gitmekte ;

7 takım dan : her set malzemesi 35 adet ender boss nesnesi gerekmekte
her takım 35 x 6 takım set : 210 adet boss ender nesne parşomeni istemekte

bu da bir oyucunun Oyun için 210 adet parşomene erişip bunu çevirmesi ile ilk takım set oluşturmakta
buna bu açıdan bakalım 1000 oyunculu aktif bir oyunun ilk haftasında ; ortalama bu ender düşen Parşomenlerden
1000 oyuncunun erişmesi için ; 210.000 adet ulaşması lazım.
ortalama 1 aylık süreçte sadece kılıc grubundan 1x elimizde var.
bu da sistemin kısır döngüsünü göstermekte

yine ortalama üstünde bir oyuncu basit şekilde set yapması için gereken 210 nesne parşomeni için
envanterinde 100 x adet eriştiğini düşünelim yine sonuçlar değişmez
çoğunluk ilk gelişim nesne seti yapıçağı için elindeki bu ilk 210 nesneden düşen objeyi iç piyasa ya sunmadığı için
sistem başlamıyor.
1726517026755.png

resme daha büyük baktığımızda 7X ilk dönüşüm 210 parşomen ve bunun toplamı tek nesne de: 1.470 Adet ender grup PARŞOMEN nesnesi
sahip olmak ve dönüşüm diğer nesneleri sağlamak gerekmektedir.

bu da yılan köstüm setin de '' 1470 obje x 6 takım da =8.820 adet Ender boss parşomeni nesnesinden gerekmekte
Konunun başında sisteme giren ilk 1000 oyuncu da aktif piyasa da bir oyuncu ortalama 1 ayda : 100 adet nesneye parşomene erişim sağlasa
bu da geriye baktığımızda tüm seti ve üst dönüşümleri için ortalama 8.800 çivarı nesne bulması gerekmekte.

çoğu yapıda oyuncu durumu 1000x de birinci hafta ; 300x de ikinci , üçüncü ve sonraki aylar da 100x e düşen oyuncu ile ilk 6 ayda oyun ve oyuncu anlamında kısır döngüye girmekte.
burda genelde Oyun yapısında obje yani parşomene odaklı bir tablo da iç piyasaya giren max sayıdaki BOSS sandıklarından düşen parşomen sayısı dikkate alındı
bu da Total sonuçta gelişim malesef yetersiz kalmakta.
Oyunun uzakdan analiz edenler bu detayı şuan daha yakından farketmiş olucaklar.

Biz burda; Kostum ve Farm NPC leri ' düzeni ,istenen öğesi ve sonuç objesinden '' memnunuz
sistemde min ve max oyuncu bakıldığında oyun yapısının ilerlemesi imkansız bir durum var
bunu da diğer oyuncu ve oyun kurucularının öz yorumları ile değerlendirmek daha hoş olur.
Yapılan Oyunda Tüm NPCleri tek map'da toplamaları ve oyuna renk katmaları gayet başarılı bir durum
-----------------------------------------
Tüm karakter gruplarında
RANKİNG SIRALAMASI ÖDÜLLERİ
Metin Hasarı :
Patron Hasarı :
Oyun Süresi :
Derece Puanı :
Kesilen Metin :
Kesilen Patron :
Yohara Level :
Rütbe Seviyesi :
Unvan Seviyesi :
Aşama Seviyesi :
Lucas Seviyesi :

TOPLAM VERİLEN ÖDÜL MİKTARI : 84.000 EP

her gruba ve toplam ödül miktarı ve hediyelendirme güzel bir çalışma
1726518016829.png

genelde uzun zamandır takip ederim ; LUA yada C++ kodlama diye tahmin ediyorum
MYSQL üzerinden çektiğini ifade ettiği sistemde Karakter tabloları ve isimleri gözükmesi güzel ;
max hasarların uzun olmasından dolayı gözükmemesi üzmektedir.'' x serverda bu sorunu yakına alarak''
tam satır olarak gözükmesi sağlanmıştır.
aynı çalışmayı LUCAS 2 Serverların da oyuncu gözüyle max hasarı görmek ve tatmin olmak güzel olurdu.
insanlar piskolojik olarak görmeyi severler '' tablo değer 100 e çıkarılıp '' sistemden 6 saatte bir de SQL okutma olarak'' yapılabilir.
not ; bu sistemde aktif olmuyan oyuncu ve oyundaki hesapların son girme tarihlerine göre listeden düşerse
bu da diğer aktif oyuncuları tatmin eder.

Böyle oyuncu listeleri görmeyeli uzun vakit oldu , ekibin eline sağlık.

1726518405053.png

Sistemin diğer Yarısı BOSS üzerinden gitmektedir

istenen rütbe grupları 1-2-3-4
ve alt malzemeler
Gelişimde önemli noktalardan biri ; Bu tarz öğeler de malesef az gelmekte;
Sistem içi Havuz da Dönen 1-2-3-4 Objeleri yetersiz kalması üzmektedir.
Bu tarz Tüm eksiklikleri kapatmak için Nesne market tabanlı daha uygun fiyatlar konulduğunda;
oyundaki bunlardan ticaret yapan kitle malesef üzülmekte ve ulaşamakda
oyunda dropları artırılsa ; İç piyasa canlanır bu da çoğu nesnenin nesne market tabanlı kazançını engeller.
burda İki taraflı denge de boss ve boss süreleri çok önemli
bunlara da değinmek istedik
temel bu özellikler karakter ve hasarın artışına sebeb olurken
Oyuncu KT gibi değerlere malesef erkenden ulaşamıcağı için ; nakit akışında sıkıntı yaratmakda
Temel özellikler için OYUNCU sabır ve irade göstermesi gerekmektedir.

1726518733596.png

burda ise İç sistemler de

Kostüm seti gözukmekte
pelerin
aura
güç eldiveni
sağ ve sol permalar
rüya gok ruhu

bu nesneler her biri ayrı olarak güç katmakta ve oyuna renk katmaktadır.
değerler anlamıda başarılı bir kostüm ve yapısı var.

bu nesnelere eklenen ;metin,canavar,patron da 1000 x e kadar eklenen nesne mevcut
biz genel değerlendirme yaparken bu değerin oyunun yapısında eksik kaldığını
yılan setin verdiği değer 10bın oranda olduğu için
Bu set kostüm setlerinde ; 1000x olan değer 10.000x değere kadar uzanmasını sağlamak
bundan dolayı ; komple set değerlerine eklenmesi için bir geliştirme yapması gerektiğini düşünmekteyim
yazılım ekibi bu öneri bazında değerlendirmesini dilerim.
1726519080048.png

aynı özellikleri bu nesnelerde de 1000x ve 10.000x e çevrilmesi hem damage hemde max hasara ulaşmayı çalışan
biriylere kolaylık olur

kostüm Perma nesneleri başarılı bir düşünce;
İlk dönüşümü ile ilgili baya bir bilgiyi unutmuşuz ; bundan sebeb tekrardan bir
analiz edilmesi lazım.

1726519172533.png

Lucas2 serverlarında en sevdiğimiz özelliklerden biri bu yapı
altın futbol topu + altın okey kutusu + ayısıgı defıne sandıgı
1726519236043.png

Sandık toplanması ve içinden gelen min EP miktarı oyuncuları tatmin etmekte;
Sandık yapıları içinde bulunan '' reborn , hayat, savaş ) tılsımları nesneleri
OBJE olarak düşmesi bunları tekrardan NPC bölgesinde
OBJELERİ = PARŞOMENE çevirme süreçi Can sıkan ve vakit kaybettiren bir nokta
burda İfade edilen noktada '' OBJE = PARŞOMEN YERİNE oyuncular PARŞOMEN = OBJE NPC 'istemektedirler
bunun faydasi Biriken nesneler envanterde OBJE Olarak geldiğinde farmı bırakıp , NPC den OBJE = PARŞOMEN için zaman harcamaktadırlar
Bunun yerine nesneler Parşomen olarak SANDIK içlerinde olursa ; Toplanan MAX Sandık = K envanterinde MİN -MAX sayı da PARŞOMENE denk geliyor
bu da oyuncunun Hem envanter hemde NPC de Dönüşümden zaman kaybini düşürmektedir.

Bunun en basit Çözümü ; Sandıklarıdan gelen '' savaş,reborn,hayat'' PARŞOMEN olarak geldiğinde
Yeni yapılıcak Cübe üzerinde 1 x nesneye 1 xOBJE çevirme yapıldığında bu karmaşık yapıdan basit bir hale gelirken
hemde npc den kullanıcı eksiğini istediği vakit geri almış olucaktır.
Bu da Hem zaman hemde Genel yapıda oyuncu keyif almış olucaktır.

örnek ; 100000 bın sandıktan ' ortalama 5000 bın ep çıksa '' kişi alıçağı nesne ; 5900 ep olsa
kişi 900 ep lik ödeme için alışveriş yapıcaktır.
bu da 900 ep 10 TL olsa 1000xkişi (1000x 10 TL:10.000 TL) sağlar .
bunun gibi basit şeyler aslında daha uzun vade de kazança acaba örnek mi olur ,bunu da ilerde böyle bir yapısal düzenleme gelirse incelemek güzel olurdu.

------------
İlerliyen vakitlerde daha da geniş olarak değerlendirme yapılcaktır.
Oyuncu gözüyle hem 55-120 yapıları tanırken hemde oyuna ve sisteme
eksi - artı noktalarını siz oyuncu ve server sahiplerince değerlendirme yapalım

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Makalenizi bende beğendim,55-120 filesler kısa ömürlü oluyor nedense,1-99 , 1-120 gibi uzun sürecek projeler üretilirse 55-120 daha çok tutulur.Bitmeyen 55-120 bakalım kim kodlayacak bekliyoruz..Bitmeyecek 55-120 hakkında fikirlerin varsa bizimle burada paylaşabilirsin.
Makalenizi bende beğendim,55-120 filesler kısa ömürlü oluyor nedense,1-99 , 1-120 gibi uzun sürecek projeler üretilirse 55-120 daha çok tutulur.Bitmeyen 55-120 bakalım kim kodlayacak bekliyoruz..Bitmeyecek 55-120 hakkında fikirlerin varsa bizimle burada paylaşabilirsin.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri