Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Antigua Amerikan Üniversitesi (AUA), Antigua ve Barbuda'da bulunan özel, kâr amacı güden uluslararası bir tıp fakültesidir.
Tarih
AUA , avukat ve Ross Üniversitesi'nin eski başkanı Neal S. Simon tarafından kurulmuştur. AUA, 2002 yılında eğitime başlamıştır. 2008 yılında, Bengaluru merkezli Manipal Education and Medical Group (MEMG), koleji New York merkezli Greater Caribbean Learning Resources, Inc.'den satın almış ve Manipal Education Americas, LLC'yi kurmuştur. 2006 yılında, AUA Tıp Fakültesi New York Eyalet Eğitim Departmanı tarafından onaylanmış ve 2011 yılında Kaliforniya Tıp Kurulu tarafından tanınmıştır.
AUA ayrıca Massachusetts Tıp Kayıt Kurulu tarafından tanınmaktadır ve mezunlarının Massachusetts eyaletinde tıp lisansı alabilmek için önemli bir denklik göstermelerinin gerekmediği birkaç uluslararası tıp okulundan biridir.
Akreditasyonlar ve onaylar
AUA , Tıp ve Diğer Sağlık Meslekleri Eğitimi için Karayip Akreditasyon Kurumu (CAAM-HP) tarafından tam akredite edilmiştir ve Dünya Tıp Okulları Rehberi'nde listelenmiştir.
2011 yılında, California Tıp Kurulu, American University of Antigua Tıp Fakültesi'ni tanıdı. AUA, öğrencilerin New York Eyaletinde 12 haftadan fazla klinik staj yapmalarına izin vermek için New York Eyalet Eğitim Departmanı (NYSED) tarafından onaylandı. AUA, NYSED tarafından onaylanan sekiz Karayip tıp okulundan biridir.
2015 yılında, AUA'daki Amerikan öğrencilerine Federal Doğrudan Öğrenci Kredisi Programı'na erişim hakkı verildi.
Akademik profil
Kabuller
AUA, en az 90 kredilik üniversite dersi gerektirir. MCAT puanları ABD vatandaşları ve daimi ikamet edenler için gerekli olsa da, AUA'nın kabul kararlarında dikkate alınmaz; bunun yerine öğrencileri değerlendirmek için bütünsel bir yaklaşım tercih edilir.
Sıralamalar ve İtibar
Antigua Amerikan Üniversitesi , 2020 yılında Dünya Burs Forumu ve 2019 yılında Money Inc. tarafından Karayipler'deki tıp fakülteleri arasında en üst sıralarda yer aldı.
Müfredat
AUA, ABD tıp fakültelerindeki son tıbbi öğrenme gelişmelerinden esinlenerek modellenmiş, küçük grup ortamlarında organ sistemine dayalı bir blok müfredatını takip eder. Organa dayalı müfredat, öğrencilerin her organ ve sistemin anatomisini ve histolojisini ve bunların izole derslere kıyasla birlikte nasıl işlediğini daha iyi anlamalarını sağlar.
Dereceler
AUA, ABD, Kanada ve Birleşik Krallık'taki 50 eyaletin hepsinde uygulama yapma yeterliliği ile tanınan bir Tıp Doktoru derecesi verir.
Akademik sonuçlar
ABD Eğitim Bakanlığı'na göre, öğrencilerin %68,68'i (182'den 125'i) 2022'de programı zamanında tamamladı.
Öğrencilerinin ve mezunlarının 2022 takvim yılında Amerika Birleşik Devletleri Tıp Lisanslama Sınavları'ndaki (USMLE) geçme oranları şu şekildeydi:
Adım 1 – Temel Bilim %75,46
Adım 2 – Klinik Bilgi %96,12
Referans olması açısından, 2019 yılında US News En İyi Tıp Okulları sıralamasında bildirildiği üzere, ilk 110 sıradaki Amerikan tıp okulları arasındaki başarı oranları şu şekildeydi:
Adım 1 – Temel Bilim %96,3
Adım 2 – Klinik Bilgi %96,6
Öğrenci kredisi borcu
ABD Eğitim Bakanlığı, 2022 yılında okula giden Amerikalıların ortalama öğrenci kredi borcunun 311.448 dolar olduğunu bildiriyor. 2019 itibarıyla temerrüt oranı %0,3'tü.
İşbirliği ve Anlaşmalar
2013 yılında AUA, AUA klinik öğrencilerinin tüm temel klinik rotasyonlarını Büyük Miami Bölgesi'nde tamamlamalarına olanak tanıyan Florida Uluslararası Üniversitesi Herbert Wertheim Tıp Fakültesi ile bir ortaklık anlaşması imzaladı.
2019 yılında AUA Tıp Fakültesi, Warwick Tıp Fakültesi ile ilk transfer anlaşmasını imzaladı ve bu anlaşma, yüksek başarı gösteren öğrencilere AUA'da temel bilimlerini tamamladıktan sonra MD'lerini tamamlamak için Warwick Üniversitesi tıp fakültesine transfer olma fırsatı tanıdı.
2020 yılında AUA, AUA öğrencilerine ve mezunlarına Halk Sağlığı Yüksek Lisansı (MPH) derecesi için FIU'ya öncelikli kabul sağlayan Florida Uluslararası Üniversitesi Robert Stempel Halk Sağlığı ve Sosyal Hizmet Koleji ile bir ortaklık anlaşması imzaladı.
Önemli fakülte
Dr. Seymour L. Schwartz, Rochester Üniversitesi Cerrahi Bölümü'nde mezun profesör olan tanınmış bir cerrahtı ve Schwartz'ın Cerrahi İlkeleri'nin ortak yazarı ve baş editörüydü. Cerrahi, cerrahi eğitimi ve liderlikte öncü olarak Amerikan tarihindeki en onurlu ve etkili cerrahlardan biri olarak kabul edilir. Dr. Schwartz, Antigua Amerikan Üniversitesi'nde Üniversite Dekanı ve Baş Akademik Görevli olarak atandı.
Dr. Darrick E. Antell, araştırmaları Smithsonian Enstitüsü'nün Ulusal Doğa Tarihi Müzesi'nde yer alan bir plastik cerrah ve rekonstrüktif cerrahtır. Dr. Antell, Antigua Amerikan Üniversitesi'nde klinik fakülte üyesi ve konuk öğretim görevlisi olarak atandı.