- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,280
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 6 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,092
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Asvan Üniversitesi, Mısır’ın güneyinde bulunan Asvan şehrinde yer alan önemli bir devlet üniversitesidir. 2012 yılında kurulan üniversite, Mısır’ın eğitim sisteminin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefleyen genç bir kuruluştur. Ancak kısa sürede bölgede eğitim, araştırma ve kültürel etkileşim açısından önemli bir merkez haline gelmiştir.
Genel Bilgiler:
- Kuruluş Yılı: 2012
- Yer: Asvan, Mısır
- Eğitim Dili: Üniversite genellikle Arapça eğitim vermektedir, ancak bazı bölümlerde İngilizce de kullanılmaktadır. Özellikle tıp ve mühendislik gibi alanlarda İngilizce eğitim yaygındır.
- Öğrenci Sayısı: Asvan Üniversitesi, hızla büyüyen bir öğrenci kitlesine sahip olup, 10.000'den fazla öğrenciye eğitim vermektedir.
Fakülteler ve Bölümler:
Asvan Üniversitesi, çeşitli akademik alanlarda eğitim veren fakültelere sahiptir. Ana fakülteler ve bölümlerden bazıları şunlardır:- Mühendislik Fakültesi: İnşaat mühendisliği, elektrik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, makine mühendisliği gibi mühendislik alanlarında eğitim verilmektedir.
- Tıp Fakültesi: Asvan Üniversitesi, tıp, diş hekimliği, eczacılık ve sağlık bilimleri alanlarında eğitim sunmaktadır. Üniversitenin tıp fakültesi, bölgedeki en saygın tıp fakültelerinden biridir.
- Fen Fakültesi: Fizik, kimya, biyoloji ve matematik gibi temel bilimler alanlarında eğitim sunulur. Bu fakülte, öğrencilere araştırma yapma ve bilimsel projelerde yer alma fırsatları sunmaktadır.
- İktisat ve İşletme Fakültesi: Ekonomi, finans, işletme yönetimi, pazarlama ve muhasebe gibi iş dünyası ile ilgili konularda lisans ve yüksek lisans programları sunulmaktadır.
- Hukuk Fakültesi: Uluslararası hukuk, medeni hukuk, iş hukuku ve diğer hukuk dallarında eğitim verilmektedir.
- Edebiyat Fakültesi: Sosyoloji, psikoloji, tarih, felsefe ve Arap dili gibi sosyal bilimler alanlarında eğitim programları mevcuttur.
- Tarım Fakültesi: Tarım, gıda mühendisliği, çevre bilimleri ve sulama mühendisliği gibi alanlarda eğitim verilmektedir.
- Eğitim Fakültesi: Pedagoji, öğretim yöntemleri, eğitim yönetimi gibi alanlarda eğitim sağlar.