Agora Metin2 1
Agora Metin2
Karan2offical 1
Karan2offical
mavzermete 1
mavzermete
M 1
m2referencee
Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
farkmt2official 1
farkmt2official
romegames 1
romegames
bikral 1
bikral
PrimeAC 1
PrimeAC
Hikaye Ekle

Metin2 Code Refactor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 0x23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Bir oyunda tabii öncelik performans ve işlem hızıdır ama gömülü sistemlerde bile "çalışsın yeter" geliştirme mantığı yoktur, bir class/func refactor edilip daha iyi hale getirilebiliyorsa gerekli testler yapılıp edilmeli. Best practies, effective ve guidlineslar dikkate alınır, öncü kişilerin kitapları okunur. SOLID aslında genel tabirdir(en azından çevrem çok gördüm adam yazılım geliştirme yaklaşımı vs demiyor da SOLID vb. diyor) geliştirme yaklaşımı olarak EDA, Microservices etc. ne kullanırsan kullan, amaç "agile" sürecinin desteklenmesidir. Bakımı yapılamayan, anlaşılamayan sadece "çalışsın yeter yav" mantığındaki yazılımları sanırım sadece start-up şirketlerde bulursunuz. Benim konudaki amacım dediğim gibi uğraş çıkmasaydı, en azından repoya katılan veya takip eden kişi "aa bu böyleymiş", "ya const correctness önemliymiş aslında", "AAA kullanılmalı bence de ya" gibi çıkarımlarda bulunsun ve topluluk gelişsin, sözüm direkt size değil ama bu kafa yapısıyla zaten zor, boşuna zaman kaybı.
hiç bir mesajımda "çalışsın yeter" gibi bir sav yoktu ısrarla neden bunun üzerinden yazıyorsunuz anlamadım, yazacağınız kod güzel gözükmekten öte gitmeyecekse ve performansı etkileyecekse hatta daha okunabilir yapayım derken daha kompleks hale sokup bakım sürecini yavaşlatacaksa buna mesai harcamanın anlamı olmadığını ifade etmek istedim çünkü solid/oop pratiklerinin etkisi tam olarak bu olacaktır. bahsettiğiniz gibi best praticeler ya da guidelineslar belirlemek için solid'e ihtiyacınız yok sadece bunu demek istiyorum, c++ üzerinde solid'in çıkarımları ve standartları bellidir ve bunların birçoğu direkt olarak performans'a etki edecek şeylerdir, illa takip edecek guideline arıyorsanız oyun sektörüyle en alakasız kişiler yerine "Game Programming Patterns" gibi kitapları tercih edebilirsiniz. bunun dışında konu çok fazla buzzword fest olmaya başladığından dolayı agile'ın, mikroservis mimarilerinin konuyla zerre alakası olmadığı için vs fazla uzatmak istemiyorum, bahsettiğiniz class/func refactorleri, const correctness gibi minor değişikler için yani kısaca baştan yazmayacağınız bir sistem için bu tartışmaların bir amacı yok.

hiç bir mesajımda "çalışsın yeter" gibi bir sav yoktu ısrarla neden bunun üzerinden yazıyorsunuz anlamadım, yazacağınız kod güzel gözükmekten öte gitmeyecekse ve performansı etkileyecekse hatta daha okunabilir yapayım derken daha kompleks hale sokup bakım sürecini yavaşlatacaksa buna mesai harcamanın anlamı olmadığını ifade etmek istedim çünkü solid/oop pratiklerinin etkisi tam olarak bu olacaktır. bahsettiğiniz gibi best praticeler ya da guidelineslar belirlemek için solid'e ihtiyacınız yok sadece bunu demek istiyorum, c++ üzerinde solid'in çıkarımları ve standartları bellidir ve bunların birçoğu direkt olarak performans'a etki edecek şeylerdir, illa takip edecek guideline arıyorsanız oyun sektörüyle en alakasız kişiler yerine "Game Programming Patterns" gibi kitapları tercih edebilirsiniz. bunun dışında konu çok fazla buzzword fest olmaya başladığından dolayı agile'ın, mikroservis mimarilerinin konuyla zerre alakası olmadığı için vs fazla uzatmak istemiyorum, bahsettiğiniz class/func refactorleri, const correctness gibi minor değişikler için yani kısaca baştan yazmayacağınız bir sistem için bu tartışmaların bir amacı yok.
ne siz beni anlıyorsunuz ne ben sizi, major değişiklikten minor çıkarımları yapılması vs. diyeceğim de yine uzayacak, siz haklısınız bu şekilde devam. Ek olarak konu kapatılabilir @Silverhand

ne siz beni anlıyorsunuz ne ben sizi, major değişiklikten minor çıkarımları yapılması vs. diyeceğim de yine uzayacak, siz haklısınız bu şekilde devam. Ek olarak konu kapatılabilir @Silverhand

O halde kapatıldı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri