Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Windows 11'de DirectX 'Yeterli Bellek Ayrılamadı' Hatasını Düzeltmenin 4 Yolu

Karadayı ✓

Karadayı ✓
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Uzman
Ayın Üyesi
Konular
1,450
Çözüm
7
Online süresi
3mo 25d
Reaksiyon Skoru
2,564
Altın Konu
1,027
Başarım Puanı
274
MmoLira
36,853
DevLira
110
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Windows 11'de DirectX 'Yeterli Bellek Ayrılamadı' Hatasını Düzeltmenin 4 Yolu

• Windows Bellek Tanılama aracını başlatın : Windows tuşuna basın, Windows Bellek Tanılama aracını arayın ve açmak için tıklayın. 'Şimdi yeniden başlat ve sorunları kontrol et (Önerilen)' seçeneğini seçin ve ekrandaki talimatları izleyin.
  • Daha düşük bir oyun içi grafik ayarına geçin : Oyun içi ayarlara erişerek grafik kalitesini düşürün.
  • DirectX ve Windows 11'i güncelleyin : En son DirectX 12 Ultimate, Windows Güncellemeyle birlikte gelir. Ayarlar'ı açmak, Windows Update'i seçmek ve mevcut güncellemeleri yüklemek için Windows + I kısayoluna basın.

Düzeltme 1: Disk Belleği Dosyası Boyutunu Artırın

Windows çekirdeği, sanal bellek işlemlerini gerçekleştirmek için disk belleği dosyası boyutunu kullanır. Disk belleği dosyası boyutunun artırılması sanal belleği artırır ve Windows 11'de DirectX 'Yeterli bellek ayrılamadı' hatasını ortadan kaldırır.

Adım 1: Windows tuşuna basın > Gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle'yi arayın > açmak için tıklayın.

1 Windows'ta Gelişmiş Sistem Ayarlarını Görüntüleyin

Adım 2: Gelişmiş sekmesine geçin > Performans altında Ayarlar'a tıklayın.

2 Gelişmiş Sistem Ayarları 1

Adım 3: Sanal bellek bölümünün altında Değiştir'i seçin .

3 Windows'ta Sanal Belleği Değiştirin

Adım 4: Tüm sürücüler için disk belleği dosyası boyutunu otomatik olarak yönetme seçeneğinin işaretini kaldırın , istediğiniz sürücüyü vurgulayın, Özel boyut seçeneğini etkinleştirin ve tercih ettiğiniz Başlangıç ve Maksimum boyutu ayarlayın .

Not: Başlangıç boyutu RAM'inizin boyutunun 1,5 katı olmalıdır ve maksimum boyut, RAM'inizin boyutunun 3 katına kadar olabilir.

5 Windows'ta Sanal RAM'i Artırın

Adım 5: Değişiklikleri uygulamak için Ayarla'yı seçin ve Tamam'a tıklayın .

6 Windows 11'de Sanal RAM'i Artırın

Düzeltme 2: DirectX Önbelleğini Temizleme

Bozuk bir DirectX önbelleği, Windows 11'de sıklıkla yetersiz bellek ayırma hatası oluşturabilir. Bunu manuel olarak temizlemek sorunu çözecektir.
Adım 1: Windows tuşuna basın > Disk Temizleme'yi arayın > açmak için tıklayın.

7 Disk Temizleme Yardımcı Programını açın

Adım 2: Windows kurulum sürücünüzü seçin > Tamam'a tıklayın .

8 Disk Temizleme Yardımcı Programı

Adım 3: Listedeki DirectX Shader Cache'i kontrol edin > kaldırmak için Tamam'a tıklayın. Eylemi onaylamanız istendiğinde Dosyaları Sil'i seçin .

9 DirectX Bellek Hatasını Temizle

Düzeltme 3: Grafik Sürücüsünü Güncelleyin veya Yeniden Yükleyin

Bozuk bir önbellek ve eski bir grafik sürücüsü, DirectX'in 'Yeterli bellek ayrılamadı' hatasının yaygın nedenleridir. Normal duruma geri dönmek için manuel olarak güncelleyin.
Adım 1: Uzman Kullanıcı Menüsünü açmak için Başlat simgesine sağ tıklayın ve Aygıt Yöneticisi öğesini seçin .

11 Windows'ta Aygıt Yöneticisini açın

Adım 2: Ekran bağdaştırıcıları öğesini genişletin , grafik sürücünüze sağ tıklayın ve Sürücüyü güncelleştir öğesini seçin .

Hata devam ederse, Aygıtı kaldır seçeneğini kullanarak sürücüyü kaldırın ve Windows 11'in yeniden yüklemesine izin vermek için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

12 Windows'ta Grafik Sürücüsünü Güncelleyin

Düzeltme 4: Yonga Setinin Hızını Düşürmek

Hiçbir şey işe yaramazsa, BIOS ayarlarına erişerek CPU'nuzun hızını düşürebilirsiniz. Bu, kaynak tüketimini azaltır ve DirectX'in yetersiz bellek ayırma hatasını düzeltir.

Dikkat: CPU saat frekansının azaltılması voltaj dalgalanmalarına neden olarak işlemciyi dengesiz hale getirebilir.

Adım 1: Uzman kullanıcı Menüsünü açmak için Windows + X kısayoluna basın , Kapat veya oturumu kapat öğesini seçin ve Yeniden Başlat öğesine tıklayın .

uzman kullanıcı menüsünü açın 1

Adım 2: Başlangıçta özel tuşa (örn. F2) basarak BIOS kurulumunu açın .
Adım 3: CPU Saat Oranını veya CPU Çarpanını bulun , mevcut değerini düşürün ve değişiklikleri kaydedin.
Not: Bu ayarlar Chipsetinizde farklılık gösterebilir.

daha düşük CPU saat frekansı

paylaşım için teşekkürler eline emeğine sağlık

Paylaşım için teşekkürler , işime yaradı

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri