- Konular
- 2,176
- Çözüm
- 49
- Online süresi
- 1y 4mo
- Reaksiyon Skoru
- 5,109
- Altın Konu
- 497
- Başarım Puanı
- 449
- MmoLira
- 137,024
- DevLira
- 27
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Hellblade: Senua's Sacrifice 2017 yılında piyasaya sürüldüğünde, hızla favori oyunlarım arasında yerini aldı. Oyunu bir oturuşta bitirmiştim ve jeneriklerin rulo halindeyken gözyaşlarımı gizlememe yardımcı olan karanlık bir odada oynadığım için minnettardım. Kendi zihinsel sağlık ve bağlanma sorunlarıyla boğuşan bir genç kadın olarak, Senua'nın yolculuğu benimle öylesine derinden bağlantı kurdu ki, hiçbir oyun böyle bir etki bırakmamıştı. Bu yüzden Ninja Theory'nin bir devam oyunu üzerinde çalıştığını duyduğumda son derece temkinliydim.
En büyük endişem, özellikle Microsoft'un Ninja Theory'yi satın almasından sonra, Hellblade serisinin bir AAA deneyimi haline gelip gelmeyeceğiydi. Yani geniş bir mini harita, zanaat, yan görevler ve daha fazlasını içeren, endüstriyi saran büyük, karmaşık bir oyun haline gelip gelmeyeceğiydi. Bu tür özelliklerin kötü olduğunu söylemiyorum tabii ki—yerine göre işe yarıyorlar—ancak Hellblade'in başarıyla yaptığı şeylerin bu özelliklerle çelişeceğinden korktum. Genişlik değil, derinlik istiyordum; duyguyu, sanatı, anlatımı, iç gözlemeyi, mitolojiyi, korkuyu ve büyüyü korumak istiyordum. Gerçekten de, stüdyonun derinliği genişlik için feda edeceğini düşündüğüm kadar, olanlar tam tersiydi.
Hellblade 2, önceki oyunun zaten mükemmel olan görsellik ve sesini büyük ölçüde geliştirerek odaklanıyor. Hellblade 2, bir şaheseri göz alıcı, sinematik ve hiper-gerçekçi bir şekilde sunuyor, hala ürkütücü ve mistik bir havaya sahip. Müziği olağanüstü kalıyor ve ses tasarımı cildinizi tıpkı ince ince işlenmiş bir iğrenme gibi titretecek şekilde hazırlanmış. Ancak, hikayesinin ve oyun mekaniklerinin ne kadar yüzeysel ve sığ olduğunu görmeden edemiyorum. Hellblade 2 gerçekten göz kamaştırıcı olabilir, ancak minimal oyun mekaniği ve karmaşık anlatımı, onun benim üzerimde anlamlı bir etki bırakmasını engelliyor.
Senua'nın Saga'sı, Senua'nın Sacrifice'tan pek uzun bir süre sonra başlıyor ve kahramanımızı kuzeyli savaşçılara karşı mücadele ederken takip ediyor. Bu savaşçılar, onun topraklarını sürekli olarak yağmalayıp halkını köleleştiriyorlar. Senua, bu durumu sadece doğru olanı yapmak olarak görmüyor, aynı zamanda işlediğine inandığı günahları telafi etme şansı olarak görüyor—ellerindeki kanı yıkamak için bir fırsat olarak. Ancak Senua kısa süre içinde intikamın bu kadar basit olmadığını keşfedecek ve bir grubun kınanması ve zalimce davranılması, diğerine güvenlik ve hayatta kalma sağlayabilir.
Basit bir hikaye var ve bu, zenginlikten yoksun bir şekilde işlenmiş. Ancak bu hikayeyi bir nebze ileri taşıyan bazı temalar var. Birincisi, ve her terapistin söyleyeceği gibi—ilerleme doğrusal değildir. Senua'nın topluma yeniden entegrasyonunu ve zihinsel hastalığının bu süreci nasıl etkilediğini keşfetmek ilginç bir kavram. İlk oyunda daha iyi bir durumda olmasına rağmen, travmasından veya onun sonucunda ortaya çıkan iç seslerinden mucizevi bir şekilde kurtulmuş değil. Aslında hala kendisinden korkuyor ve babasının ona aşılamış olduğu suçluluk duygusuyla boğuşuyor. Bu, yeni yolculuğunda da kendini gösteriyor.
Ayrıca, Hellblade 2 merhamet üzerine yoğunlaşıyor, bu yeni bir şey olmasa da, yine de nazik bir şekilde işlenmiş. Senua'nın arkadaşlarının, empatisinin ve dünyayı görme biçiminin bir hediye olduğunu vurguladığı yerlerden, oyunun şiddet döngülerini durdurmak ve insanları anlamak için verdiği mesajlara kadar, burada her zaman duyulması gereken bazı iyilik çağrıları var. Oyunun moralite ve reformasyon hakkındaki çelişkili fikirleri sunduğunu takdir ettim ve bu bazen "yaralanan insanlar yaralar" atasözünü ele almasına rağmen, insanların her zaman bir seçim hakkı olduğunu ve acının zulmü haklı çıkaran bir neden olmadığını açıkça belirtti.
Yine de, temalar biraz sönük kalıyor. Bunun büyük ihtimalle oyunun diyalogları, anlatımı ve Senua'nın seslerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu unsurlar ilk oyundaki şiirsellik veya iç gözlem derinliğine asla ulaşamıyor. Sesler özellikle dikkat dağıtıcı bir yenilik gibi geliyor. Ve tabii ki, anksiyete ve travmanın dikkat dağıtıcı olduğu iddia edilebilir, ancak eğer Ninja Theory bu sanatsal tercihi yapmak istediyse, o karmaşanın duygusal yoğunluğu kesilmedi. Bunun yerine, Senua'nın iç monoloğu basit bir gürültü haline geldi ve sadece onaylamalar ya da kendini kınayan ifadeler sundu—bazıları önceki derslerle çelişen şekilde, bu da daha çok anlatı bütünlüğünden yoksun bir hissiyat yaratıyor gibi hissettirdi.