Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
Psych0SoociaL 1
Psych0SoociaL
onur akbaş 1
onur akbaş
noisiv 1
noisiv
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
D 1
delimuratt
ShadowFon 1
ShadowFon
Hikaye Ekle

Elden Ring: Shadow Of The Erdtree DLC İnceleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KERİM ERBAY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 139

KERİM ERBAY

Ne Mutlu Türküm Diyene!
TM Üye
Konular
2,176
Çözüm
49
Online süresi
1y 4mo
Reaksiyon Skoru
5,109
Altın Konu
497
Başarım Puanı
449
MmoLira
137,024
DevLira
27
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1723119037328.png

Elden Ring’in ilk ve tek DLC'si Shadow of the Erdtree'de, From Software oyunlarında daha önce karşılaşmadığım bir şeyle karşılaştım. Gölgeler Diyarı’nın en ücra köşelerinden birinde, Messmer The Impaler’ın kanlı fetihlerinin ardından ölüm, yıkım ve çürümeyle boğulmamış, dokunulmamış bir köy buldum. Ağaçların rüzgarla nazlı nazlı sallandığı, çok renkli çiçeklerin yemyeşil bir çimenlikte yayıldığı bu yerde, bir hayal gibi huzur dolu bir ortamda, bir ayağın altındaki altın ışıkların gökyüzüne vurduğu bir yaşam ağacını izledim. Üzgün ve yumuşak bir müzik, bu huzuru daha da pekiştirdi. Gölgelerde hiçbir canavar gizlenmiyordu, köşelerde hiçbir tehdit beklemiyordu; sadece güzellik ve bozulmamış bir dinginlik vardı.

Shadow of the Erdtree, oyuncuları Gölgeler Diyarı'na götürüyor; bu yer, kutsal Golden Order'ın The Lands Between'i yöneten kanunlarının kanla yazıldığı, unutulmuş ve çürümeye bırakılmış bir yer. Gölgeler Diyarı’nın sayısız kalesi, mağarası ve mezarında savaşmak, From Software oyunlarından beklediğiniz ve Elden Ring'i iki yıl önce açık dünya şaheseri yapan her şeyi sunuyor. Oyuncunun keşfetme ve ödüllendirici keşif duygusunu, zorlukları aşmanın tatminini sunuyor. Elden Ring’in bu yönleri, Shadow of the Erdtree'de de güçlü bir şekilde var, ama oyunun sunduğu sürprizler en dikkat çekici olanı.

Shadow of the Erdtree, beklenmedik bir huzur anı, yeni bir oyun mekanizması veya bir anlatı açılımı ile dolu. Ancak bunların en büyüğü beklentilerimle ilgili. Elden Ring dünyasına Bloodborne'un The Old Hunters'ı veya Dark Souls 3'ün Ringed City’si gibi küçük bir genişleme bekliyordum. Ancak, aldığım şey, 30 saat süren, From Software’in tehlikeli ve rahatsız edici dünyalar yaratma konusundaki eşsiz yeteneğini sergileyen tam teşekküllü bir oyundu.

Gölgeler Diyarı'nı fethetmek şaşırtıcı derecede zor. Ana oyunu tamamlamış ve Lands Between’de yüzlerce saat geçirmiş olsanız bile, Gölgeler Diyarı, yeniden size karşı zorlukları artırarak meydan okuyor. DLC'deki her savaş zor bir mücadele gerektiriyor; dolaşan asker gruplarından ve ölümsüz iskeletlerden, efsanevi savaşçılara ve evrenin derinliklerinden gelen varlıklara kadar her şey ölümcül tehditler barındırıyor.

Bu, DLC'nin Shadow Realm blessings olarak adlandırılan farklı bir seviye sistemi kullanmasından kaynaklanıyor. Gölgeler Diyarı’nda dağılmış Scadutree Parçaları, Grace Sitelerinde saldırı gücünü ve hasar azaltmayı artırmak için kullanılabilirken, Revered Spirit Ash aynı şekilde Torrent, hayalet atınız ve Spirit Ash çağırmalarınız için de geçerli. Gölgeler Diyarı'nda sadece karakterinize özel olan bir dizi istatistik bulunuyor, bu yüzden tüm Tarnished karakterler baştan dezavantajlı durumda başlıyor. Ancak dikkatli keşifler ve dikkat çekici düşmanları yenerek, biraz daha dayanacak güç kazanabilirsiniz.

DLC'nin oyunu tekrar zorlaştırdığını söylemek oldukça belirgin bir şey olabilir, ancak bunun getirdiği etkilerin küçümsenmemesi gerekiyor. Lands Between’de yüzlerce saat geçirdikten sonra, Elden Ring için tasarlanmış acımasız bir yerden ziyade, burası bir tür ev gibi hissettiriyor. Gölgeler Diyarı, hayatta kalmak için dişinizi tırnağınıza takarak savaşmanın ne kadar etkileyici bir his olduğunu güçlü bir şekilde hatırlatıyor. Zaferin ihtişamını ve yenilginin acısını artırma hizmetinde, From Software, düşman tasarımı ve boss karşılaşmaları konusunda kendini aşmış durumda. Gölgeler Diyarı’nın bazı şeytani sakinleri, oyunu tamamlamış olsam da sürekli olarak yeneceğime dair emin değilim. Bazıları öngörülemez ve düzensiz hareket ediyor, bu da onları vurmaya fırsat bulmayı zorlaştırıyor; diğerleri ise saldırılarınızı dayanıklı şekilde karşılayıp, size göz açıp kapayıncaya kadar karşılık verebiliyor.

Bosslarla mücadele ederken dikkatli gözlem ve hassas bir uygulama gerektiriyor. Lands Between'den daha fazla olarak, karşılaştığım zorlukları karşılamak için sık sık silah ve strateji değiştirmenin gerekli olduğunu buldum. Özellikle iki kılıçla oldukça saldırgan bir boss ile savaşırken, hasarın bir kısmını yok eden ve zarar vermek için fırsatlar yaratan bir kalkan eklemeyi tercih ettim. Başka bir dövüşte, rakibimi uzun menzilli bir silah kullanarak uzak tuttum ve sihir ve eşyalarla saldırılarımı daha ölümcül hale getirdim. Shadow of the Erdtree, becerilerinizi ve karşılaşma anlayışınızı test eden mükemmel bir boss karışımı sunuyor ve bir yandan da From Software’in garip ve ihtişamlı yaratıklar yapma konusundaki ne kadar yetenekli olduğunu gözler önüne seriyor.

Oyun, temel oyun mekaniklerinde büyük değişiklikler yapmıyor, sadece yükseltme sistemini değil; aynı zamanda yeni silahlar, sihirli büyüler ve eşyalarla büyük bir çeşitlilik sunuyor. Bunların sayısı nedeniyle tek bir oyun oynayarak hepsini tam anlamıyla kavramak zor olabilir, ancak yeni bir dinamik getirecek bir şeyler kesinlikle bulacaksınız. Özellikle elden ele dövüş seçeneklerinden keyif aldım ve Dryleaf Arts'ın yoğun yumruk ve tekmelerini, düşmanı bir dizi darbe ile parçalayan Red Bear's Claw'ı sıklıkla değiştirdim. Aksi takdirde, Shadow of the Erdtree, Elden Ring gibi oynanıyor ve bu, dövüş mekanikleri ne kadar rafine olmuşsa o kadar büyük bir başarı.

1723119044131.png

1723119053871.png

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri