shrpnl 1
shrpnl
Queinn 1
Queinn
NovaLst 1
NovaLst
InfernoShade 1
InfernoShade
MysticBlade 1
MysticBlade
SolarPhantom 1
SolarPhantom
Riftas 1
Riftas
LunarWraith 1
LunarWraith
DarkHorizon 1
DarkHorizon
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
Scarlet 1
Scarlet
dogusarikaya 1
dogusarikaya
Hikaye Ekle

Botany Manor İncelemesi

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Hiçbir zaman yeşil bir parmağım olmadı. Yıllarca, bir bitki yetiştirmenin tohumu toprağa gömmek, su dökmek ve güneşin ağır işleri halletmesine izin vermekten biraz daha fazlasını gerektirdiğine inandım. Botany Manor oyunculardan bu önemli ilk adımları gerçekleştirmelerini istiyor ve ardından fidelerinin çiçek açması için gerekli ek yöntemleri bulmalarını istiyor. Cevapları aramak için gizemli bir malikanenin güzel arazisini keşfederken, zekice bulmaca çözme ve sakin bir atmosfer bu bilimsel maceraları bir zevk haline getirdi.

1713821166866.png

Botanik Malikanesi 1890'ların Viktorya dönemi İngiltere'sinde geçiyor ve oyuncular tutkulu botanikçi Arabella Green'i kontrol ediyor. Uzun bir aradan sonra evine, 16. yüzyıldan kalma devasa bir malikaneye dönen Arabella Green, çeşitli çiçekleri yetiştirme yöntemlerini keşfetmeyi gerektiren botanik kitabını bitirmeye çalışıyor. Renkli, davetkâr bir sunum, seyrek, eğlenceli melodiler içeren rahatlatıcı bir ortam müziği ile birleştiğinde, bu süreci bir keyif haline getiriyor.

Sadece şimşekli fırtınalarda açan bir çiçek ya da filizlenmek için aşırı sıcaklığa ihtiyaç duyan bir çiçek gibi bu egzotik bitkilerin büyümesini sağlamak, başarının ipuçlarını bulmak için odaları keşfetmeyi gerektirir. Bir çiçek, bulunduğu yere göre yalnızca belirli bir sıcaklıkta yetişebilir; bu bilgiyi bulmak için bir arkadaşınızdan gelen mektubu okuyarak tohumların kaynağını öğrenmeniz ve çeşitli bölgelerin sıcaklıklarını listeleyen bir çizelgeye çapraz referans vermeniz gerekir. Görünüşte alakasız bir tekerleme ya da bir kamera veya Mors alfabeli telgraf gibi cihazlar olsun, gördüğünüz neredeyse her şey önemlidir ve noktaları birleştirmek eğlenceli bir yaratıcı ve eleştirel düşünme egzersizidir. Anahtarları bularak malikanenin daha fazla bölümünün kilidini açmak iyi bir hızda gerçekleşiyor, çünkü alanlarda çok uzun süre oyalanmıyorsunuz, ancak düzenlerini samimi bir şekilde hissetmek için yeterince uzun kalıyorsunuz.

Kuşları cezbetmek için tohumları kullanmak, gizli bir ortaçağ odasını açmak ve belirli hava akımları oluşturmak için pencereleri açmak üzere perili olduğu varsayılan bir kuleye tırmanmak gibi giderek daha ayrıntılı alıştırmalar, her bulmacayı taze ve benzersiz kılıyor. Bir sonraki bitkinin hangi aktiviteleri getireceğini görmek için her zaman sabırsızlandım ve hiçbiri fiyasko gibi gelmedi. Ne zaman takılsam (ki bu çok sık olmadı), cevap her zaman önümdeydi. Sadece verilen bilgileri yorumlamamı yeniden çerçevelemem gerekiyordu, bu da heyecan verici mantıksal ve yaratıcı aydınlanmalara yol açtı. Birkaç kez bir buluş yaptığımda heyecanla "Oh!" diye bağırdım. Bir bitkinin leylak yapraklarından oluşan bir geçit törenine veya biyolüminesan ampullerden oluşan yılan sarmaşıklarına dönüşmesini izlemenin ödülü bir zevktir.

Bir çiçeğin sayfasında o çiçeği çözmek için gereken ipucu sayısının gösterilmesi hoşuma gitti; bu da aynı anda birden fazla çiçeği çözebildiğiniz için düşüncelerinizi düzenli tutmanıza yardımcı oluyor. Oyun, tüm doğru kanıt parçalarını yerleştirerek oyunculara çözümü bulmak için gerekli her şeye sahip olduklarını bildiriyor ve tahminleri azaltıyor. Benim tek sıkıntım bu ipuçlarını menüde inceleyemiyor olmanız. Bir şeyi yeniden incelemeniz gerekirse, bulunduğu yere geri dönmeniz gerekiyor. Menü neyse ki her bir ipucunun yerini gösteriyor ve kısayolların kilidini açmak malikanedeki gezileri hızlandırmaya yardımcı olsa da, bir belgenin ifadesini tekrar kontrol etmek veya bir resme tekrar bakmak için etrafta koşuşturmak rahatsız edici olabilir.

Belgeleri ve hatıraları taramak, Arabella'nın dönemin erkek egemen akademik toplumunda seçtiği alan için bilgi edinme ve tanınma mücadelesinin kapsayıcı bir hikayesini de ortaya koyuyor. Botanik Malikanesi, tek kelime diyalog kullanmadan Arabella'nın kişiliğini ve ısrarcılığını ortaya koyarak iyi bir iş çıkarıyor ve yaptığınız her şeye bağlam ve risk katıyor. Bulmacalar yeterince eğlenceli, ancak her buluşun Arabella'nın toplumsal bir cam tavanı zorlamasına yardımcı olduğunu bilmek onları daha tatlı hale getiriyor.

Botanik Malikânesi keyifli, akıllıca ve yaratıcı bir şekilde tasarlanmış bir bulmaca macerası. Stresli bir alana kaymadan ilgi çekici olacak kadar zorlayıcı ve tuhaf unsurları eğlenceli, fantastik dokunuşlar ekliyor. Bahçecilik konusunda beni daha iyi yaptığını sanmıyorum ama cazibesini ortaya çıkarmak tatmin ediciydi.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri