Best Studio 1
Best Studio
Agora Metin2 1
Agora Metin2
raderde 1
raderde
Cannn6161 1
Cannn6161
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
melankolıa18 1
melankolıa18
romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu MOZA R5 BUNDLE + PERFORMANCE KIT İnceleme

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
3,009
Çözüm
31
Online süresi
7mo 18d
Reaksiyon Skoru
5,999
Altın Konu
507
TM Yaşı
10 Yıl 5 Ay 14 Gün
Başarım Puanı
399
MmoLira
119,593
DevLira
121
Ticaret - 100%
2   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Doğru simülasyon yarış ekipmanları çok hızlı bir şekilde çok pahalı hale gelebilir. Yeni başlayanlar Logitech G923 gibi ucuz ve neşeli bir şeyle mükemmel bir şekilde hizmet alabilirken, burada elde ettiğiniz şey, çok fazla yuhalama sağlayabilse de, biraz dişli olma eğiliminde olan bir dişli tahrik sistemidir. Bir sonraki aşama, hem dişlileri hem de kayışı kullanan hibrit tahrik, daha sonra kayış tahrik sistemleri ve son olarak parmak uçlarınıza sanal araba geri bildirimi sağlamak için en iyi yöntem olan doğrudan tahriktir.

Bu sistemler direksiyon milini doğrudan güçlü bir elektrik motoruna bağlar, yani iyi bir sistemde geri bildirim anlık ve ayrıntılı olmalı ve gerçek bir arabayı simüle etmeye en yakın şey olmalıdır. Ne yazık ki, iyi bir doğrudan tahrik sistemi ucuz değildir ve bu alana girmek isteyen yeni başlayanlar için muhtemelen buna gerçekten değip değmeyeceğini merak ediyor olacaksınız.

Moza Racing'e girin. Bu, gerçek hayattaki otomobiller için otomotiv şasi teknolojisi ve aktif süspansiyon sistemleri tasarlama ve geliştirme geçmişinden gelen bir şirkettir ve 2021'de doğrudan tahrikli simülasyon yarış sistemleri oluşturmaya başlamıştır.

Aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli modeller var, ancak en başta göze çarpanlardan biri çok makul fiyatlı R5 Bundle. 460$/£460 karşılığında 5 Nm doğrudan tahrikli dingil mesafesi, düğmelerle kaplı bir yarış direksiyonu ve bir dizi metal yapılı pedal elde edersiniz. Bu alandaki en yakın rakibi, yine pedal seti ile birlikte 5 Nm'lik bir paket olan Fanatec GT DD Pro'dur, ancak barebone versiyonu için 700 $ / 600 £ ile önemli ölçüde daha pahalıdır.

Peki, Moza fiyatı düşük tutmayı nasıl başardı? Tüm donanımı ambalajından çıkardığınızda, bu gerçekten açık değil. Dingil mesafesi tek elle tutulacak kadar küçük olabilir, ancak Thor'un çekici gibi bir nesne olduğu için uzun süre orada tutmayacaksınız, bu kadar küçük bir paket için muazzam derecede ağır ve sağlam bir şekilde inşa edilmiş.

Bir de jantın kendisi var. Çapı küçük olabilir ama kalın, deri kaplı ve esas olarak güzel işlenmiş alüminyumdan yapılmış. Ön yüzdeki düğmeler tıklamalı ve pozitif, arkadaki manyetik vites değiştiriciler ise son derece tatmin edici bir "clunk" sesine sahip. Eşim beni boş odamızdaki halının üzerinde bağdaş kurmuş, beş yaşındaki bir çocuk gibi yarış direksiyonuyla oynarken bulana kadar bunun ne kadar iyi yapılmış bir nesne olduğuna hayret ederek biraz zaman geçirdim.

Evet, simülasyon yarışlarının hâlâ biraz utanç verici bir yanı var, bu doğru. Ancak burada hiçbir şey çocuk oyuncağı gibi görünmüyor. Bu gerçek, ciddi, profesyonel hissi veren bir kit ve bugünlerde profesyonel yarış sürücülerinin çoğunun benzer bir şey kullanarak gerçek hayattaki yarışlar için pratik yaptığı göz önüne alındığında, parlak renkler veya ucuz plastikler olmadan her şeyin mümkün olduğunca birinci sınıf, tıknaz ve sağlam hissettirilmesi kararı memnuniyetle karşılanıyor.

Pedallara doğru yol alalım o zaman." Paranın karşılığında çok fazla bir şey beklemiyordum, çünkü bazı sim yarışı pedal setlerinin fiyatları binlerce liraya kadar çıkabiliyor. Kutudan çıkardığımda ise ağır, kalın, metal yapıya sahip birkaç bileşenle karşılaşınca şaşırdım. Bunlar ince değil ve hemen size ciddi bir kötüye kullanıma uzun bir süre dayanacak şekilde tasarlandıklarını anlatıyorlar.

Montaj keyifli bir deneyimdi. Moza, pedal ve montaj seçenekleri için bol miktarda donanım sağlıyor, birkaç iyi altıgen anahtar ve, benim için bir rahatlama olan, şaşırtıcı derecede açıklayıcı talimatlar. Her şey son derece hassas bir şekilde bir araya getiriliyor ve 15 dakikalık uğraşın ardından geriye kalın bir metal tabana vidalanmış iki sağlam pedal ve sıkıştırılmış bir durumda kullanabileceğiniz bir şey kalıyor, adeta acil durumda küçük bir tekne demiri olarak bile kullanabilirsiniz.

1713730253130.png

Ancak, ekstralar devreye girmeye başlıyor. Varsayılan olarak, gaz ve fren pedalı direnci her bir birim arkasında birer bobin yay tarafından kontrol edilir, fren pedalı yayı diğerinden önemli ölçüde daha fazla ağırlık sağlar. Ancak, sim yarışı meraklıları burada gerçekten istediğiniz şeyin, burada "Performans Kit" olarak adlandırılan ve Moza'nın ekstra 29 dolar/29 pound karşılığında sattığı bir yük hücresi mekanizması olduğunu bilecekler.

Bu, pedala bastıkça gerçek bir araba fren sistemi gibi "yüklenen" pedal üzerine çok daha fazla direnç ekler. İncelemem için bir tanesi sağlandı ancak varsayılan olarak pakete dahil edilmesi gereken bir şey gibi görünüyor. Bununla birlikte, Fanatec'in GT DD Pro için ayrı olarak da bir tane sattığını belirtmek gerekir. Birazdan buna geleceğiz, ancak kapsamlı bir test için pedalları hem bununla hem de bunun olmadan denedim.

Moza ayrıca isteğe bağlı bir SR-P Lite debriyaj pedalı sağladı. Bu, dahil edilen pedallar gibi tabana vidalandı ve gerçekten, sonunda manuel bir vites eklemeyi planlıyorsanız daha çok kullanışlı bir seçenek. Yine de, herhangi bir sorun olmadan monte ettim ve yine, hem bununla hem de bunun olmadan test ettim.

1713730319060.png

Ayrıca, bir masa kelepçesi de bulunuyor. Bu, dahil edilen altıgen cıvatalarla tekerlek tabanının altına güvenli bir şekilde monte edilir ve ardından bir masa kenarına iki el vidalı genişletici ile kelepçelenir. Bu da ciddi malzemeden yapılmış ve yapısında oldukça kalındır.

Tekerlek tabanı masaya kelepçelendi, pedallar altına asıldı ve dahil edilen kablo ile bağlandıktan sonra, tüm bunların bir araya getirildiğinde paketin ne kadar iyi düşünüldüğüne şaşırdım. Bu, normal bir PC kurulumuna sığacak kadar küçük olmakla birlikte, gerçekte ödediğinizden çok daha fazla maliyetli olduğunu size inandırmak için yeterince sağlam bir şekilde dengelenmiş gibi görünüyor.

Tüm kurulum inanılmaz derecede sağlam hissettiriyor, bu yüzden heyecanla USB kablosunu bağladım, Moza'nın Pit House yazılımını yükledim, tabanın arkasındaki küçük bir düğmeye basarak açtım ve en sevdiğim yarış oyunlarını başlattım.

Ve biliyor musunuz? Her şey çalıştı. Tabii ki, sizin için doğru kurulum için düğme atamalarıyla oynamak isteyeceksiniz ve tekerlek üzerinde toplam 18 yüz düğmesi ve bir D-pad ile bu konuda iyi bir şekilde karşılanıyorsunuz. Ancak, R5'i Assetto Corsa, BeamNG.drive ve F1 23 ile hiçbir yapılandırma sorunu olmadan test ettim.

Sim yarışı ekipmanından en iyi performansı almak için her zaman biraz ayar yapmak isteyeceksiniz, ancak buradaki tak ve çalıştır deneyimi harika.

1713730436172.png

Pit House yazılımı da son derece açıklayıcıdır. Varsayılan sayfa, size kuvvet geribildirim şiddetini, maksimum direksiyon açısını ve pedal hassasiyetini basit kaydırıcılardan ayarlamanıza olanak tanır, ayrıca oyunları ana sayfanın kenar çubuğundan doğrudan başlatabilirsiniz.

Önceden Moza'nın pazar için oldukça yeni bir marka olması nedeniyle bazı yazılım veya sürücü sorunları yaşayabileceğini merak etmiştim, ancak test sırasında hiçbir sorunla karşılaşmadım ve en son yarış oyunlarının çıkmasıyla birlikte küçük düzeltmeler eklemek için düzenli olarak güncellendiğini gördüm.

Bu, şirketin gelecekteki desteği ciddiye aldığının iyi bir işareti ve görmekten güvence verici.

1713730504247.png

Tek bir kelimeyle söylemek gerekirse, harika. Öncelikle, başlangıçta bazı yanılgıları dağıtalım. 5 Nm tork değeriyle, birçoğunuzun Logitech G Pro gibi daha güçlü bir şeye kıyasla yeterince güçlü olup olmadığını merak edeceğini tahmin ediyorum, ve ben de aynı şeyi çok merak ettim. Ancak, bu tork, direksiyonu elinizden alacak kadar yeterli bir güçtür ya da ağır direksiyonlu bir araçta sıkı yüksek hızlı bir virajda ön kollarınıza karşı savaşmanız için yeterlidir.

Viking kollarına sahip bazı insanların daha fazlasını isteyebileceğini hayal edebilirim, ancak gerçekçilik konusunda aslında R5'i uygulamada %70 yoğunlukta ayarladım ve gerçek bir arabanın tepki verdiği şekilde beni sandalyemde savuracak kadar fazlasıyla kuvvet sağladığını buldum.

Ve gerçekçilik konusunda, bu motor fazlasıyla yeteneklidir. Bordür titremelerinden lastik aşınmasına, yüzey değişikliklerine ve daha fazlasına kadar, R5'in yol yüzeyini iletmekte korkunç bir yeteneği vardır ve dijital lastiklerinizin üstünde ne yaptığını tam olarak kollarınıza ve omurganıza muazzam bir batma ve gerçekçi bir hızla aktarır.

Dahası, Assetto Corsa gibi ve birbirinden farklı olarak modellenmiş birçok aracın bulunduğu oyunlarda, çıkış yaptığınız andan itibaren her biri farklı hissedilir.

Buradaki tepki, neredeyse ürkütücü bir etki yaratıyor. 32 inçlik monitörüm yakınımdayken, kulaklıklarım takılı ve yoğunluk seviyesi makul bir düzeydeyken, arkamda olmayan aracın arka tarafının ne yaptığını hissedebileceğimi yemin ederim. Bu, garip, sürükleyici ve o kadar eğlenceli ki, isteksiz eşler bile sizi zorla koltuğunuza oturttuğunuzda hemen kıkır kıkır gülmeye başlarlar.

Sonra pedallar var. Binlerce poundluk bir setin daha iyi olacağı illüzyonu altında değilim, ancak buradaki ağır metal üniteler harika hissettiriyor. Tüm sim yarışı masa kurulumları gibi, sonunda geri kaymalarını engellemek için arkalarında bir şey isteyeceksiniz (ancak pedal tabanının altında sağlam kauçuk tutuşlar bulunduğundan, çoğundan daha iyi bir iş çıkarıyorlar) ancak sundukları deneyim sorunsuz, sağlam ve tatmin edici.

1713730641239.png

Peki ya fren pedalı ve o isteğe bağlı ekstra kit? İşte burada beklediğim şey, varsayılan yayın işe yaramaz olması ve fren yapabilmek için mutlaka yük hücresi performans kitine ihtiyacınız olduğu sonucuna varmamdı. Gerçekte, belki de öyle değil. Standart yaydaki daha ağır direnç, aslında beklediğimden daha kullanışlı, ancak zaten oldukça uygun fiyatlı bir kurulumda yük hücresinin sadece 29 dolar daha olması göz önüne alındığında, neden kendinizi şımartmamanız gerektiğini göremiyorum.

Tam olarak! İşte bunun tam olarak farkına vardınız. O ekstra 29 dolarlık yatırım, frenleme deneyiminizi daha da iyileştirebilir ve genel sürüş keyfinizi artırabilir.

İsteğe bağlı ekstra debriyaj pedalı mı? Harika... eğer bir debriyaj pedalı istiyorsanız. Dürüst olmak gerekirse, manuel bir vites değiştirici eklemeyi planlamıyorsanız, oyunların çoğunda gerekli olduğunda yarış debriyaj başlangıçlarını düğmelere kolayca atayabilirsiniz ve burada zaten vites değişiklikleri için tekerleğe monte manyetik vites paletlerini kullanacaksınız.

Ah, vites değiştiriciler. Favori parçamı sona sakladım. Sadece dokunuşları harika olan büyük alüminyum paletlerle etkinleştirilmiyorlar, aynı zamanda bir silahtaki tetiği andıran pürüzsüz bir tıklama ve tok sesle hareket ediyorlar. Hızlı, tatmin edici ve doğru şekillerde çıtırtılılar, bir simülasyon mekanik deneyime mekanik bir his katmanın harika bir yolu. Tek eleştirim, oldukça gürültülü olmaları, bu da eğer geç saatlerde bir oturum yapıyorsanız ev arkadaşlarınızı rahatsız edebilir.

Zaten kahkahalarınızdan dolayı vites değiştirdiğinizi duyamayacaklar. Moza R5 o kadar eğlenceli ki, buna bütün hafta sonlarımı kaybettim ve bu incelemeyi yazarken kurulumla iyi bir aydan fazla süre geçirdikten sonra hala aynı şekildeyim.

1713730742152.png

Bu incelemeyi çok fazla "utanç verici şekilde övgü dolu" kategoriye düşmeden önce, R5 Paketi'nin tamamen kusursuz olmadığını belirtmek gerekir. Logitech Playseat Challenge X'e pedalları monte etme konusunda bir sorun yaşadım, çünkü hem koltukla birlikte gelen montaj donanımı hem de Moza kiti ile birlikte sağlanan birçok seçenek, yeterince uzun olmayan cıvatalar vermedi. Hızlı bir yolculukla bir yapı marketi bu sorunu çözdü, ancak bunu akılda tutmakta fayda var.

Ayrıca, tekerlek tabanı ünitesinin kendisi çoğundan daha küçük olduğundan, bazı yüksek seviye kurulumlarda, sahip olduğunuz simülasyon koltuğuna bağlı olarak monte etmek için bazı çerçeve değişikliklerinin gerektiğini sim yarışı forumlarında buldum, çünkü mevcut durumda çerçeve montaj aralıkları arasında çok az standartlaşma var.

Birçok kişi sorun yaşamazken, sıkışırsanız çerçeveye monte etmek için masa kelepçesini kullanabilirsiniz ve eğer belirli modeliniz için farklı aralıklı deliklere ihtiyacınız varsa, adaptör plakalar yaklaşık 15 dolarlık bir fiyatla bulunabilir.

Başka bir şey yok mu? Hayır, çok sevdim. Fanatec GT DD Pro da doğrudan tahrikli yarışa giriş için mükemmel bir nokta olabilir, ancak gerçekten R5 paketinden daha iyi yaptığını görmüyorum ve bu da önemli ölçüde daha pahalı. Her iki pakete de yük hücresi pedalı dahil edildiğinde, R5 kurulumu 489 dolar olurken, DD Pro CSL Pedal kiti ile birlikte 840 dolar olur ki bu da şaşırtıcı bir şekilde ekstra 140 dolar.

Bu, Fanatec paketi kadar güçlü ve kaliteli bir doğrudan tahrikli tekerlek, pedal ve yük hücresi paketinde 350 dolarlık bir tasarruf demek. Bu oldukça kolay bir karar, hatta benim gibi matematikte kötü olan biri için bile. Ayrıca, o pedalların bir daha asla hareket etmesini engellemek için iyi bir sim yarışı koltuğu için de yeterince para bırakır.

Moza'nın manyetik hızlı çıkarma sistemi sayesinde, gelecekte farklı bir direksiyon takmak isterseniz açık bir yükseltme yoluna da sahipsiniz.

Bu, rakiplerinden çok daha uygun bir fiyata, çok az dezavantajla, doğrudan tahrikli bir başlangıç kurulumunda isteyebileceğiniz her şeyi sunuyor. Şaşırtıcı derecede eğlenceli ve beni sim yarışı konusunda acemi birinden, hayalî araçlarla oynamak için kendimi hafta sonları kemerlediğim biri haline getirdi çünkü gerçekten eğlenceli.

Moderatör tarafında düzenlendi:

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Paylaşım için teşekkürler

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri