Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Haçlı Gölü

  • Konuyu başlatan Carissa
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 4
  • Görüntüleme 672

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
Katılım
2 Mar 2015
Konular
59,185
Mesajlar
88,376
Online süresi
4ay 14g
Reaksiyon Skoru
14,227
Altın Konu
2,398
Başarım Puanı
1,051
TM Yaşı
11 Yıl 1 Ay 21 Gün
MmoLira
694,336
DevLira
234

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

images-largejpg.jpg

Haçlı Gölü, Kazan gölü ya da Bulanık Gölü, Muş'un Bulanık ilçesinin güneyinde bulunan volkanik set gölüdür.

Göl "Haçlı" ismini güneyindeki Haçlı (Gölyanı) köyünden; "Bulanık" ismini ise suyunun bulanık olmasından dolayı almıştır. Göl kuzeyindeki Kızkopan volkanının yükselmesi ile oluşmuştur. Rakımı 1583 m, havzası 200 km2, yüzölçümü 27 km2 kadardır. Gölde derinlik 7 metreyi aşmaz. Haçlı Gölü, güneybatıdan akan Şeyhtokum Deresi ile birkaç kaynaktan beslenir. Gölün su düzeyi bütün yıl boyunca hemen hemen aynı kalır. Kışın donan göl sathında yürünebilmektedir. Gölde alabalık ve aynalı sazan bulunmaktadır.

İlkbahar başlarında eriyen karlar gölün suyunu kabartır. Göl gideğeni olan Körsu Çayı da taşar, bir miktar tarlayı su basar. Körsu Çayı Murat Nehri'ne döküldüğünden, göl Fırat Nehri havzasında bulunur. Göl çıkışı yapılan set ile kontrol edilmektedir. Göl tatlı sulu olmasına rağmen çevresinde fazla sazlık gelişmemiştir. Göl çevresi mera ve tarım arazisi olarak kullanılır. Göl yüksekte yer aldığından doğusundaki alçak ovaların yer altı sularını besler. Bulanık sınırları içerisinde bulunan ve Haçlı Gölü olarak da bulunan durgun akarlı göl. Bilican Dağı'nın eteklerinde, volkanik harekelerin etkileşimiyle oluşan gölde, Sazan balığı yaygın olarak yetişmektedir.

Gölün uzaklığı Muş'a 115 km, Malazgirt'e 35 km, Bulanık'a 7 km uzaklıktadır.
 
paylaşım için teşekkürler
 
Paylaşım için teşekkürler.
 
Paylaşım için teşekkürler.
 
Paylaşım için teşekkürler.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri
Üst