Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Haçlı Gölü

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Carissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 689

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Katılım
2 Mar 2015
Konular
59,189
Mesajlar
88,439
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,280
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 6 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,092
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

images-largejpg.jpg

Haçlı Gölü, Kazan gölü ya da Bulanık Gölü, Muş'un Bulanık ilçesinin güneyinde bulunan volkanik set gölüdür.

Göl "Haçlı" ismini güneyindeki Haçlı (Gölyanı) köyünden; "Bulanık" ismini ise suyunun bulanık olmasından dolayı almıştır. Göl kuzeyindeki Kızkopan volkanının yükselmesi ile oluşmuştur. Rakımı 1583 m, havzası 200 km2, yüzölçümü 27 km2 kadardır. Gölde derinlik 7 metreyi aşmaz. Haçlı Gölü, güneybatıdan akan Şeyhtokum Deresi ile birkaç kaynaktan beslenir. Gölün su düzeyi bütün yıl boyunca hemen hemen aynı kalır. Kışın donan göl sathında yürünebilmektedir. Gölde alabalık ve aynalı sazan bulunmaktadır.

İlkbahar başlarında eriyen karlar gölün suyunu kabartır. Göl gideğeni olan Körsu Çayı da taşar, bir miktar tarlayı su basar. Körsu Çayı Murat Nehri'ne döküldüğünden, göl Fırat Nehri havzasında bulunur. Göl çıkışı yapılan set ile kontrol edilmektedir. Göl tatlı sulu olmasına rağmen çevresinde fazla sazlık gelişmemiştir. Göl çevresi mera ve tarım arazisi olarak kullanılır. Göl yüksekte yer aldığından doğusundaki alçak ovaların yer altı sularını besler. Bulanık sınırları içerisinde bulunan ve Haçlı Gölü olarak da bulunan durgun akarlı göl. Bilican Dağı'nın eteklerinde, volkanik harekelerin etkileşimiyle oluşan gölde, Sazan balığı yaygın olarak yetişmektedir.

Gölün uzaklığı Muş'a 115 km, Malazgirt'e 35 km, Bulanık'a 7 km uzaklıktadır.
 
paylaşım için teşekkürler
 
Paylaşım için teşekkürler.
 
Paylaşım için teşekkürler.
 
Paylaşım için teşekkürler.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst