Taner Yazıcı Biyografisi 1998 yılında yorumladığı “Affetmedim Kendimi” isimli şarkısıyla Turk Pop Muziği ’nin klasikleri arasına bir şarkısı ile girmeyi başardı.
Taner Yazıcı, 9 Şubat
1973 tarihinde Gemlik
Bursa'da doğmuştur. Muzik piyasasında Taner olarak tanınmaktadır. Muziğe orta oğrenim yıllarında aldığı gitar dersleriyle başladı. Kısa bir sure sonra Grup Platonik adlı ilk muzik grubunu kurdu.
Marmara Universitesi Guzel Sanatlar Fakultesi Sinema-Televizyon bolumunden mezun oldu. Aynı bolumde yuksek lisans yaptı.
Universite oğrenimi sırasında muzikten vazgecmeyen Taner, ilk profesyonel tecrubesini ceşitli barlarda yaptığı sahne calışmalarıyla kazandı. Solo performansını bu yıllarda geliştirdi. Bu yıllarda kurduğu Arka Bahce, Megafon, Cumbur Cemaat isimli gruplarla kış aylarında
İstanbul ’da, yaz sezonunda ise guneyde calışarak deneyimini artırdı. Bir yandan da yuksek lisans eğitimiyle akademik kariyerini ilerleten Taner Yazıcı, daha sonra solo performanslarla muzik hayatını surdurdu. Taner Yazıcı,
1998 yılında
Garo Mafyan ve
Zeynep Talu ile birlikte calıştığı 'Affetmedim Kendimi' isimli ilk albumunu Raks muzikten cıkardı. Aynı isimli şarkıya ilk klibini
Hakan Yonat cekti. Daha sonra Aynı Perde ve Bana Varacaksın klipleri cekildi.
2001 yılında
Fikret Kızılok,
Metin Ozulku,
Ali Guven,
Burak Kut,
Zeynep Talu Kurşuncu ve
Niran Unsal gibi muzisyenlerle calıştığı “Aşk Mazi Oldu” isimli ikinci albumu, Universal muzik etiketiyle cıktı. 'Yardım et Allahım', 'Bu kalp seni unutur mu?' ve İyi yureklim şarkılarına klipler cekildi.
2010 yılında Ossi muzik etiketiyle “Gonullu” ve “Karagozlum” isimli iki şarkıdan oluşan “Gonullu” adlı maxi single albumunu cıkardı.
Taner Yazıcı, konser, organizasyon ve bar programlarına devam etmektedir.
Albumleri:
1998 - Affetmedim Kendimi
2001 - Aşk Mazi Oldu
Herşey Tamam
Back In The Day (Parental Advisory)
Caddeler
2010 – Gonullu