B 1
berione65
sen272 1
sen272
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
C 1
chengdu
xranzei 1
xranzei
zendor2 1
zendor2
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Zafer Peker

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 470

mum

Level 27
Fahri Üye
TM Üye
Konular
7,500
Çözüm
1
Online süresi
13d 20h
Reaksiyon Skoru
3,056
Altın Konu
0
Başarım Puanı
549
MmoLira
31,714
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

zaferpeker.jpg

Zafer Peker Biyografisi 1993 yılında cıkardığı albumde yer alan "Diyemedim" adlı parca ile arabesk dunyasında hızlı bir cıkış yapan sanatcı.
Zafer Peker, 4 Ekim 1959 tarihinde istanbul, Bakırkoy ’de doğmuştur. Funda ve Ebru adında iki kız kardeşi ile şarkıcı Hakan Peker (d.1963) adında erkek kardeşi vardır. 1992 yılının Ocak ayında kardeşi Hakan Peker ile beraber “Peker Muzik” şirketini kurdu.
Hakan Peker'in "Hey Corc " adlı albumunden sonra, Zafer Peker ilk albumu “Sensiz Olmaz”ı 1992 yılı Temmuz ayında cıkardı. Albumde yer alan “Diyemedim” adlı parcası muzik severler tarafından buyuk beğeni gordu ve album 1993 yılının yaz aylarında adeta yeniden cıkış yaptı. Oyle ki, bircok radyoda dinleyici oylarıyla donemin en cok istek alan şarkısı secildi. Best FMde de yılın en iyi slow şarkısı. Zafer Peker, bu albumden sonra 1994 yılında “Kafayı Taktım Sana” adlı albumunu cıkardı ve bu albumde de “Sensiz Sabah Olmuyor” adlı şarkısı ile yine muzik severlerin gonlundeydi.
Donemin modası haline gelen her yıl yeni bir album cıkarma modasına pek girmedi. Hep iki yıl arayla albumler yaptı. 1996 yılında “Dayanmıyor Yureğim” adlı albumu geldi. Bu albumde “Veresiye Olmaz” en hareketli şarkısıydı. Albumlerinde artık kendi şarkılarına da yer vermek istiyordu. Nitekim oyle de oldu. 1998 yılında cıkan “Aşkımız Var Gibi” albumunde, hem albume adını veren “Aşkımız Var Gibi” hem de “Anlamazsın” adlı şarkısı yine en beğenilen şarkılar arasındaydı.
Bir sonraki albumu olan “Zafer Peker 2001” adlı albumunu; şirketteki produksiyonlar ve konser calışmaları nedeniyle yaklaşık 4 yıl aradan sonra cıkardı. Bu albumde Yalan Aşk, Giderim, Ay Suzulur, Aşkın Bedeli, Hayat Bu, Aşk-ı Şikayet gibi sevilen şarkılara imza attı.
2005 yılında “Zafer Peker 2005” adlı albumunde; Gec Bunları, Evlenirim Ben Onunla, İhanet, Hani gibi sevilen şarkılarla seslenen Zafer Peker, boylece altıncı albumunu tamamlamış oldu.
En son 2013 Kasım ayı sonlarında Vallahi/ Aşk Bize Yakışmadı adlı altı parcalık bir Maxi Single ile uzun bir aradan sonra tekrar muzikseverlerle buluşan Zafer Peker bu calışmasında ilk klibini ''Son Bir Hatıra'' adlı şarkısına cekti. Zafer Peker'in klip yonetmenliğini Hakan Denker yaptı ve klip İstanbul'un ceşitli mekanlarında cekildi. Aranjorluğunu Barış Mert Peker ve Serhat Cetin'in yaptığı Maxi Single muzik marketlerde yerini aldı.
Zafer Peker, evlidir. Barış Mert Peker (d.20 Ocak 1988) adında bir oğlu vardır. Oğlu Barış Mert Peker de muziği secmiş olup, İTU Turk Muziği Devlet Konservatuarı, Kompozisyon Bolumu mezunudur. Jazz piyanisti ve aranjorluk yapmaktadır.
Zafer Peker ’in hobileri arasında; yeni yerler gormek, seyahat etmek, gittiği yerlerde fotoğraf ve video cekmek. Film seyretmek, deniz, balık tutmak, carşı pazar alışverişi, vapura binmek, hayvanlar, sevdikleriyle fasıl, kısaca hayatın icinde detay olan bircok şey vardır.
Albumleri :
1992 - Sensiz Olmaz
1994 - Kafayı Taktım Sana
1996 - Dayanmıyor Yureğim
1999 - Aşkımız Var Gibi
2001 - Zafer Peker 2001
2005 - Zafer Peker 2005
2013 - Vallahi/Aşk Bize Yakışmadı

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri