- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,285
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 12 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,252
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Venture Kid, temel mekaniğinin çoğunu doğrudan ilk Mega Man oyunlarından alan, yandan kaydırmalı bir aksiyon platform oyunudur. Dokuz aşamaya yayılan ve çeşitli elde edilebilir silahlara sahip Venture Kid, tasarımının her yönüyle nostaljiyi uyandırmaya çalışan tam teşekküllü bir retro macera sunuyor.
Venture Kid'in hikayesi, Andy'nin maceralarını ve onun kötü Dr. Teklov tarafından yapılan gizli bir silahı durdurma çabalarını konu alıyor. Kısa anime tarzı ara sahneler bu oldukça geleneksel hikayeyi aktarıyor; Teklov'u durdurmak için Andy'nin pek çok benzersiz aşamadan geçmesi ve sonunda kötü bilim adamının yörüngesel uzay istasyonunu ele geçirmesi gerekecek.
Anlatım, tıpkı oyunun kendisi gibi, klasik yan kaydırmalı oyunlara sert bir saygı duruşu gibi geliyor ama amacını iyi bir şekilde yerine getiriyor.
Venture Kid'in aksiyonu saygının sınırlarını zorluyor; Yenilen patronlar, sınırlı (ama yenilenebilir) enerjiye sahip yeni araçlar ve silahlar sağlar, aşamalar robotik ve organik düşmanların bir karışımıyla doldurulur, zorluk artırılır ve hatta bazı animasyonlar doğrudan Mega Man'den alınmış gibi görünür.
Platform oluşturma da keskin ve piksel açısından hassastır. Karşılaştırmak için Mega Man 2'ye geri döndüm ve Venture Kid, zorlukların çoğunu korurken, atalarından daha titiz ve dürüst olmak gerekirse daha duyarlı bir hareket sistemini tercih ediyor.
Zorluk eğrisi, sona doğru hafif bir çıkıntı ile ustaca ayarlandı (bu, son birkaç seviyeye gerçek bir meydan okuma hissi vermek için oldukça idealdi).
Biriktirilen eşyaların ve silahların kullanımı oyun boyunca daha fazla teşvik edilebilir; Birçoğunu ancak neredeyse zorunlu hale geldiği son aşamalarda gerçekten kullanmaya başladığımı fark ettim.
Çeşitli yükseltmeleri veya araçları satın alabileceğiniz bir oyun içi mağaza mevcuttur. Aslında bunu oldukça geç buldum, ancak bulduğumda oyun tarzımı değiştirdi ve sağlığı yeniden doldurma veya kahramanın sağlık ölçerini kalıcı olarak geliştirme yeteneği sayesinde biraz daha riskli yöntemlere izin verdi.
Her seviye, yalnızca bir kez yenilmesi gereken bir patronla sona erer (aynı kayıt dosyasının tekrarlarında yoktur). İki ana mod mevcuttur: Klasik ve Macera. Anlayabildiğim kadarıyla temel fark, Macera'nın bir sonraki aşamada hangi aşamaya geçeceğinizi seçmenize izin vermesidir (Mega Man stili).
Bir hayatta kalma modu da mevcuttur; bu, yüksek zorluk seviyesine ve yalnızca bir ömre sahip sahne bölümlerini rastgele bir araya getirir. Ana macerayı tamamladıktan sonra bu son modun oyuna biraz daha canlılık kattığını gördüm.
Venture Kid, hafıza şeridinde bir yolculuk olma rolünü daha da güçlendirmek için çekici piksel sanatı ve chiptune müziğinin bir kombinasyonunu kullanıyor. Piksel sanatı biraz tutarsız, bazı düşmanlar diğerlerinden biraz daha basit görünüyor (çöl dünyasındaki tuhaf, yılan gibi görünen bir kuş yaratığı özellikle dikkat çekici bir suçlu, ama adil olmak gerekirse onu garip bir şekilde çekici buldum).
Venture Kid, toplamda ne olmak istediğini biliyor ve sanat tarzı, bunu başarmasını sağlamak için balıklama atlıyor.
Venture Kid, kendine özgü ilham kaynaklarına o kadar kendini adamıştır ki, saygı ile bariz bir türetme arasındaki ince ipte yürümektedir. Pek çok kişinin bu oyunu, 30 yıllık oyunlarda bulunan birçok özelliğin (birkaç eklemeyle birlikte) bir kopyasından biraz daha fazlası olarak göreceğine inanıyorum.
Bununla birlikte, Venture Kid'i patlatmaktan büyük keyif aldım ve bu beni daha fazlasını istemeye bıraktı; Bu, türünün iyi hazırlanmış ve gerçekten eğlenceli bir örneğidir. Mega Man'e bir aşk mektubu ve klasiklerin hayranlarına veya keskin, zorlu bir platform oyunu arayan herkese tavsiye etmek kolaydır.
- Konular
- 2,167
- Çözüm
- 87
- Online süresi
- 1y 2mo
- Reaksiyon Skoru
- 18,306
- Altın Konu
- 91
- TM Yaşı
- 8 Yıl 6 Ay 10 Gün
- Başarım Puanı
- 506
- MmoLira
- 119,714
- DevLira
- 176
Paylaşım için teşekkürler 

- Konular
- 1,364
- Çözüm
- 5
- Online süresi
- 4mo 12d
- Reaksiyon Skoru
- 2,680
- Altın Konu
- 59
- Başarım Puanı
- 344
- MmoLira
- 28,043
- DevLira
- 3
Paylaşım için teşekkürler iyi forumlar.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)